Widok

Wrześniowe żony 2008 - 10

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
na to wychodzi, że to ja jestem pierwsza :D
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
odsyłam na Animal Planet- tam to dopiero są cudeńka :)
no faktycznie jeśli to któraś z kolei cześć to nie ma sensu...

a ja byłam w sklepie, a pies z zemsty, że go nie zabrałam, zeżarł mi dzień wskrzeszenia Pilipiuka :(
hehe,
też zasmakował w literaturze Pilipiuka :)
ja wczoraj pochłonęłam do końca Oko Jelenia i mi mało
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hahah dobrze powiedziane "zasmakował" :)

teraz jakiejś szajby pies dostał, szaleje jak dziki, choć dopiero co ze spaceru wróciłam, a bawiłyśmy się w aportowanie i ćwiczyłyśmy komendę "zostań". Jak wracałyśmy, to pies co jakiś czas siadał i sapał, a teraz znów wariuje :(
byleby niestrawnosci nie dostala ta wasza Vikusia;)

dziewczyny!wrocilysmy do gry, nasz watek jest na 3 miejscu yeah:)
hehehe możliwe ze tej szajby dostała po kilku literkach, które wciągnęła ;)
Hejka ;)
Jak dobrze, ze już piątek :) Jeszcze 7 godzin i do domku :)

Sprawdziłam biuro podróży - byliśmy z Ecco Holiday.
A co do wycieczek wykupywanych na miejscu to też wcześniej czytaliśmy na ten temat, tzn., trzeba korzystać z biur, które mają licencję. W Maroku to wyglądało w ten sposób, że jak przed biurem stał słup z wywieszonymi propozycjami wycieczek, ale nie mieli cen podanych to znaczyło, że nie mają licencji, możesz się z nimi targować co do ceny itp., ale to jest bardzo niebezpieczne jechać z takim biurem. My znaleźliśmy blisko hotelu fajne biuro podróży, gdzie były podane ceny, no i jak się weszło do środka to też było widać różnicę. Normalnie 3 kompy, 3 pracowników, papiery wszystkie mieli... A cenę i tak wynegocjowaliśmy niższą :) My jeździliśmy na te wycieczki z jeszcze jedną parą, którą poznaliśmy. Ona - typowa niebieskooka blondynka no i nikt jakoś nas nie próbował porwać :D Nie wiem jak w Egipcie, ale w Maroku nie jest tak źle i nie rzucają się na blondynki :) Tam np. im kobieta jest większa (więcej waży) tym większe ma wzięcie. Oni uwielbiają bardzo puszyste kobiety :) Im większą facet ma żonę, tym to znaczy, ze jest bogatszy :)
A to biuro w Wejherowie, w którym załatwialiśmy wycieczkę to Biuro Bernadetty Kajder, reszta biur niestety jest beznadziejna. Byliśmy we wszystkich i niestety - porażka...
jadę do Maroka, będę miała wzięcie :))
a mój mąż poważanie ;)

urywam się dziś z pracy o 15.00 co mnie nastawia optymistycznie do życia :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

dzięki Sunny za wyczerpującą informację :) My dopiero będziemy znać termin wyjazdu, jak szef mojego męża poinformuje pracowników, kiedy mają wolne :| Więc pewnie będziemy coś zamawiać w czerwcu tak bardziej na last minute, no i wtedy wyjdzie ile kasy mamy ;) Wszyscy nam mówią, że się nie opłaca na tydzień jechać itd, ale dla mnie to zawsze coś- nie zawsze podpasuje urlop czy pieniążków nie starczy. Byle jechać gdzieś, gdzie aklimatyzacja nie trwa 3 dni ;) a jakie były Wasze odczucia w związku z 7dniami?
Hej Dziewczyny:)

wreszcie jakos ladniej z rana, sloneczko zaswiecilo - trzeba je pozaklinac to moze zostanie:)

ogolnie humor dobry bo pensje na koncie, ale pewnie zaraz jak zobacze spadek euro to mi szczeka tez spadnie;)

Mysiorka mi tez zawsze mowiono ze na tydzien sie nie oplaca, no ale jak kogos nie stac zeby w danym momencie wylozyc kase na 2 tygodnie to co? ma wogole nie jechac?!
bzdura:)
trzeba jechać choćby i na tydzień :)
myśmy też planowali, ae teraz to już nigdzie nie pojedziemy

fajnie, że macie słońce, u mnie szaro i ponuro, trochę popaduje, jest zimno i ogólnie nieprzyjemnie,

strasznie nie chce mi się pracować, więć kombinuję żeby nic nie robić i nie podpaść
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

My byliśmy na 7 dni, bo mój mąż dostał urlop dokładnie od 16.02 do 01.03, a że wyjazd był we wtorek to gdybyśmy wzięli 2 tyg. to wracalibyśmy 03.03... przez to własnie wchodził w grę tylko jeden tydzień. Chociaż faktycznie wszyscy mówili, ze tydzień to za mało... a dopłata do 2 tygodni to było ok. 300 zł. na osobę, więc gdybyśmy mieli taką możliwość to na pewno byśmy wzięli 2 tyg. No, ale dla nas ważne było, że w ogóle udało nam się gdzieś wyjechać i się wygrzać :)
Co do tego, ze będziecie późno wiedzieli, że mąż dostanie urlop to u nas było tak samo... Wycieczki zaczęliśmy szukać ok. 1,5 tygodnia przed urlopem, a wykupiliśmy konkretnie tą naszą wycieczkę w piątek 13.02 :) A wylot był we wtorek 17.02 o 5:50 rano z Warszawy :D (w sezonie nie latają samoloty z Gdańska do Maroka) :(

A poza tym Pani Dorota z biura sama nam mówiła, zebyśmy się jeszcze wstrzymali (jak byliśmy tydzień przed wyjazdem), bo ceny zaczną niedługo mocno spadać, a jest jeszcze tyle miejsc, ze będzie dla nas pilnować i na pewno 2 miejsca nam zarezerwuje jak się zaczną kończyć :)
Kurcze to musimy faktycznie do tego biura podejść... tak gdzieś w maju myślę... gdzie to dokładnie jest Sunny? Jeżeli byśmy jechali na 2tyg, to bym chciała trafić na last minute za 2tys na osobę ;) ale wiadomo jak to może być ;) poza tym jeżeli na 2 tyg to zależy nam na Egipcie ze względu na nurkowanie i rafy koralowe, ale jak na tydzień, to gdzie indziej.
najlepiej to by bylo miec kogos znajomego w niemczech zeby tam wykupil wycieczke, oni maja takie ceny tanie ze szok :)

zona mojego kolegi pojechala na 2 tygodnie do egiptu wlasnie za jakies smieszne tysiac zlotcyh ( z synem) w zeszlym roku, az mi szczeka opadla ;)
najlepiej to by bylo miec kogos znajomego w niemczech zeby tam wykupil wycieczke, oni maja takie ceny tanie ze szok :)

zona mojego kolegi pojechala na 2 tygodnie do egiptu wlasnie za jakies smieszne tysiac zlotcyh ( z synem) w zeszlym roku, az mi szczeka opadla ;)
Hej Dziewczyny!! :)

My też chcieliśmy sobie gdzieś pojechać, ale raczej zostać w Polsce. Mamy nawet kilka miejsc, które z chęcią byśmy zobaczyli, ale póki co nie damy rady. Mój jest bez pracy i na razie to jest nasze zmartwienie ;)

Popieram, że nawet na tydzień fajnie gdzieś wyskoczyć. Wiadomo, że mniej da się zobaczyć, ale zawsze coś, no i najważniejsze, że w dobrym towarzystwie :]
Ulica: 12 Marca 205
84-200 Wejherowo
To jest na deptaku (tam niżej, bliżej Jysk). Wiesz gdzie jest Hotel Marmułowski? To jest zaraz przy tym hotelu, po tej samej stronie. Jak już się tam wybierzesz to najlepiej rozmawiać z Panią Dorotą (taką blondynką ok. 30-35 lat)
tripgirl, może i się opłacało wycieczki załatwiać w Niemczech, ale wtedy jak euro było takie tanie... bo teraz to jest masakra... Moja chrzestna mieszka w Hamburgu i czasem do niej jeździmy, no i teraz to się wcale nie opłacało kombinować stamtąd...
hej dziewczyny!!
O jaaa, zazdroszczę wycieczki!! ale.... też się wybieramy, tylko jeszcze nie wiemy gdzie. Z pewnością nie będzie to kraj, że tak powiem arabski. zresztą zobaczymy czy mi lekarz pozwoli lecieć.
w każdym razie planujemy jakieś last minute za miesiąc.

ojjj, żeby tak tu się zrobiło ciepło!!
ah no tak sunny, masz racje, zapomnialam o walutach kompletnie ;)!
do góry