Widok
Wrześniowo-pażdziernikowe mamusie 2009 ***31***
****WRZESIEŃ****
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
natka1 02.09. wojewódzki córeczka Martynka
lullu - 3.09 Gdynia Redłowo, córeczka Blaneczka
kanapowa - 4.09 Patrycja, Zaspa/Kliniczna
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek(Dawidek)
kicia_basia 06.09 synek
kasia0075 07.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Myniaagusia 09.09
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek Filip
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka
****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek Wojtek
AgusiaGda 02.10 synek Gabriel Piotr (Gabryś)
monika987 02.10 Puck córeczka KLAUDIA
ewelka 4.10 synek
moka 12.10 Wejherowo, synek Franek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka Zuzia
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 26.10 Gdańsk Wojewódzki, synek Szymon
Agaaa (Gusia) 01.09 córeczka
natka1 02.09. wojewódzki córeczka Martynka
lullu - 3.09 Gdynia Redłowo, córeczka Blaneczka
kanapowa - 4.09 Patrycja, Zaspa/Kliniczna
stokrota15 05.09 Wejherowo córeczka
Cytrynka 05.09 Gdańsk Zaspa, synek
xyz124 06.09 Wejherowo synek(Dawidek)
kicia_basia 06.09 synek
kasia0075 07.09 Gdańsk Wojewódzki, córeczka
Myniaagusia 09.09
jolka1985 18-25.09 Gdańsk Zaspa, synek
Asia84 19.09, synek
kamda 21.09 synek
Ententino 22.09 Redłowo ,synek Filip
INA1978 30.09 Redłowo, córeczka
****PAŹDZIERNIK****
MadziaH 01/02.10 Wejherowo, synek Wojtek
AgusiaGda 02.10 synek Gabriel Piotr (Gabryś)
monika987 02.10 Puck córeczka KLAUDIA
ewelka 4.10 synek
moka 12.10 Wejherowo, synek Franek
lula 17.10
agitka 17.10 Gdańsk Wojewódzki, córeczka Zuzia
Kolorowa Parasolka 22.10 synek
aleksandra27 26.10 Gdańsk Wojewódzki, synek Szymon
Xyz i jaka dostalas odp na to czy maluch urodzony w 35,36 ma wszystko wyksztalcone?
Ja dzis odstawiam leki przeciwskurczowe i strasznie sie boje :((( na patologii tyle sie nasluchalam i widzialam dzieciaczki w inkubatorach, ze teraz jestem przerazona na mysl o tym ze mi go zabiora bo np plucej jeszcze nie`ma wyksztalconych... zamiast wyluzowac panikuje na zapas :(
Ja dzis odstawiam leki przeciwskurczowe i strasznie sie boje :((( na patologii tyle sie nasluchalam i widzialam dzieciaczki w inkubatorach, ze teraz jestem przerazona na mysl o tym ze mi go zabiora bo np plucej jeszcze nie`ma wyksztalconych... zamiast wyluzowac panikuje na zapas :(
Asia84 - 35/35 tydzien to wczesniak ale nie skarajny - chyba dziecko urodzone w 36 tyg traktuje się jak takie urodzone o terminie , wsztstko jest wykształcone , czasem problem jest z płuckami ale wtedy dają zastrzyk z jakis strydowy - jesli waga 2 kg jest osiagnięta, nie ma żółtaczki mocnej , wyniki sa w normie i nie ma problemów z płucami to zwykle wypisuja dziecko do domu. Nie powinno byc problemów.
Ostatnio czytałam forum Wczesniaki - tam to faktycznie są takie co ważą po 560-780 g takie niestety maja dość duzo problemów i zazawyczaj po 2-3 m-ca sa w szpitalu , czasem i dłużej. mają problemy z płucami, z oczami, wylewy krwi , problemy z karmieniem i trawieniem :-((( biedne maluszki ale zazwyczaj wychodzą z tego o ile nie przyplącze się nic z atrakcji szpitalnych (bakterie)
Ostatnio czytałam forum Wczesniaki - tam to faktycznie są takie co ważą po 560-780 g takie niestety maja dość duzo problemów i zazawyczaj po 2-3 m-ca sa w szpitalu , czasem i dłużej. mają problemy z płucami, z oczami, wylewy krwi , problemy z karmieniem i trawieniem :-((( biedne maluszki ale zazwyczaj wychodzą z tego o ile nie przyplącze się nic z atrakcji szpitalnych (bakterie)
czekamy na to asiu, ale moze tak jak jak ja doczekasz 37 tyg conajmniej - mój mały bardzo nisko, a nadal siedzi i wali ta główka w dół, a mamusia lata do toalety z 15 razy w nocy conajmniej i spi po dwie giodziny i nawet nie jest zmeczona:)
asiu zycze zeby jak najdłużej znecał sie nad mama od środka:)
asiu zycze zeby jak najdłużej znecał sie nad mama od środka:)

dziewczyny w Selgrosie są chusteczki nawilżane dla babykiów firmy Cleanic, 6 paczek po 72 szt. - cena za całość 21 zł. Na maxa się opyla :)
mnie strasznie boli kość łonowa, kroku zbyt dużego nie mogę robić jak chodzę, bo ból nie do zniesienia
w tym selgrosie tak mnie strasznie stopy bolały, aż poryczałam się z bólu, nikt mi nie ustąpił tylko patrzeli się jak na wariatkę - dramat !
mnie strasznie boli kość łonowa, kroku zbyt dużego nie mogę robić jak chodzę, bo ból nie do zniesienia
w tym selgrosie tak mnie strasznie stopy bolały, aż poryczałam się z bólu, nikt mi nie ustąpił tylko patrzeli się jak na wariatkę - dramat !

cytrynka wpychaj sie juz - wczesniej nie praktykowalam tego, ale teraz juz ostatni miesiac jak mam nogi mega spuchniete to mam gdzies ide bez kolejki i guzik mnie obchodzi co inni gadaja. ty jestes teraz najwazniejsza jak sie dobrze czułas owszem stałas ale teraz podchodzisz do kasy i juz , a jak nie to kazesz wezwac ochroniarza proste.

witam mamusie :)
do tej pory śmigałam i na nic nie narzekałam, a od wczoraj wszystko się zmieniło - jest mi ciężko,wszystko boli i ciągnie w dółłłłłłłłłłłłłłłl,śpię,odpoczywam i jem
a za chwile ruszam do dentysty buuuuu będzie bolało :(
zamówiłam na allegro taką książeczkę interaktywną i dzisiaj kurier dostarczył, jest super
http://allegro.pl/show_item.php?item=700474957
do tej pory śmigałam i na nic nie narzekałam, a od wczoraj wszystko się zmieniło - jest mi ciężko,wszystko boli i ciągnie w dółłłłłłłłłłłłłłłl,śpię,odpoczywam i jem
a za chwile ruszam do dentysty buuuuu będzie bolało :(
zamówiłam na allegro taką książeczkę interaktywną i dzisiaj kurier dostarczył, jest super
http://allegro.pl/show_item.php?item=700474957
bałam się że ząb rozboli mocniej więc poszłam,dentysta założył mi jakieś lekarstwo,które działa do 3 m-cy....teraz ząbek lekko ćmi :( niestety chyba będzie leczony kanałowo,ale to po porodzie
wiecie tej nocy pierwszy raz obudziła mnie mega zgaga...tragedia
od razu pobieglam do apteki po reni...ciekawe jak bedzie tej nocy
wiecie tej nocy pierwszy raz obudziła mnie mega zgaga...tragedia
od razu pobieglam do apteki po reni...ciekawe jak bedzie tej nocy
natka1 - mam pytanie, napisz proszę jakiej długości jest ta książeczka :D wiem, że książek nie kupuje się na metry, ale zrobiłabym z tego ochranicz do łóżeczka, bom jeszcze nie nabyła.
Co do przywilejów, to powiem Wam dziewczyny, że nie ma takowych a miłe zachowanie zalezy tylko od ludzi, przepisami tego nie da sie wyegzekwować :( od 2004 r. juz nie obowiązują przywileje dla kobiet w ciąży w punktach handlowych
Co do przywilejów, to powiem Wam dziewczyny, że nie ma takowych a miłe zachowanie zalezy tylko od ludzi, przepisami tego nie da sie wyegzekwować :( od 2004 r. juz nie obowiązują przywileje dla kobiet w ciąży w punktach handlowych
Jej z tym dentysta :( ja bylam w 6 mies na plombowaniu (tyci dziurka nawet nie wiercila) ale mam jeszcze 2 mocne dziurki :/ i to juz ze znieczuleniem i dentystka pow ze bez zgody gina sie nie podejmie, a gin nie wyrazil zgody na znieczulenie... wiec czekam.
Myslalam ze sa przywileje dla ciezarowek uregulowane prawnie :( fajnie ze chociaz niektore sklepy maja dla nas specjalne kasy :)
Myslalam ze sa przywileje dla ciezarowek uregulowane prawnie :( fajnie ze chociaz niektore sklepy maja dla nas specjalne kasy :)
tak jej podano w szpitalu ze w wyniku jakiegos składnika znieczulenia , na który przed ciąża nie reagowała dostała krwotoku na fotelu - ona jest pewna tego .
dziewczyny ja od wczoraj dostałam cholernych swedzonek, tak jak wczesniej były to tylko stopy kostki i rece to teraz drapie sie wszedzie rece nogi , kark plecy , a nawet głowa i buzia . zadnej wysypki nic nie mam. wczoraj wziełam dwa wapna , w nocy dwa i teraz dwa i nie pomaga. juz nawet smarowałam te miesca spirytusem zeby sie nie drapac.
jak wcisnełam w necie swedzenie skóry w ciazy to wyskoczyły mi niewesołe rzeczy.
jak nie przejdzie do wieczora to chyba znowu akcja wejherowo- juz dzwoniłam do meza- mowi ze lepiej sprawdzic tez tym bardziej ze od wczoraj słucha podrap mnie tu i jeszcze tu i juz nie chce bo mowi ze strupy mi wydrapie. minuty bez drapania nie wytrzymuje.
witam w klubie zgagowców- na mnie reni od paru tygodni juz nie działa
dziewczyny ja od wczoraj dostałam cholernych swedzonek, tak jak wczesniej były to tylko stopy kostki i rece to teraz drapie sie wszedzie rece nogi , kark plecy , a nawet głowa i buzia . zadnej wysypki nic nie mam. wczoraj wziełam dwa wapna , w nocy dwa i teraz dwa i nie pomaga. juz nawet smarowałam te miesca spirytusem zeby sie nie drapac.
jak wcisnełam w necie swedzenie skóry w ciazy to wyskoczyły mi niewesołe rzeczy.
jak nie przejdzie do wieczora to chyba znowu akcja wejherowo- juz dzwoniłam do meza- mowi ze lepiej sprawdzic tez tym bardziej ze od wczoraj słucha podrap mnie tu i jeszcze tu i juz nie chce bo mowi ze strupy mi wydrapie. minuty bez drapania nie wytrzymuje.
witam w klubie zgagowców- na mnie reni od paru tygodni juz nie działa

jejku ja w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam co to zgada, za to teraz , o rany w nocy spac nie daje :(
ja dzis juz po wizycie u lekarza i wszystko jest ok :) serduszko biło Szymkowi jak szalone :))
kupilismy tez juz prawie wszystko co potrzebne na wyprawke dla maluszka, dzis bylo calkiem sporo ludzi w Akpolu.
a teraz czas na obiadek, pomidorówka juz sie szykuje :))
ja dzis juz po wizycie u lekarza i wszystko jest ok :) serduszko biło Szymkowi jak szalone :))
kupilismy tez juz prawie wszystko co potrzebne na wyprawke dla maluszka, dzis bylo calkiem sporo ludzi w Akpolu.
a teraz czas na obiadek, pomidorówka juz sie szykuje :))
mnie też chlernie boli kość łonowa. Lekarz dziś powiedział że w trakcie ciąży zwiększa się znacznie ilość progesteronu, który tak właśnie wpływa na chrząstki kości osłaniającej łono, rozsuwają się te chrząstki i dlatego tak boli. Ja chodze jak emerytka, a jak za szybko idę to jeszcze mnie ostry skórcz jak przy kolce z lewej strony łapie.
ech... mam nadzieję, że za jakiś czas wszystko minie bo został jeszcze miesiąc a ja mam tego już serdecznie dosyć
ech... mam nadzieję, że za jakiś czas wszystko minie bo został jeszcze miesiąc a ja mam tego już serdecznie dosyć
A propo zaparć i hemoroidów - lekarz mi tłumaczył że w ciąży zmienia się perystaltyka jelit i dlatego nawet jedząc to co przed ciążą można tak mieć.
U mnie problem zniknął zupełnie jak przeszłam na diete cukrzycową i zwiększyłam ilość wypijanej codzień wody mineralnej do ok 2,5 l. Więcej błonnika, zero smażonego, dużo płynów i zero cukru (pod każdą postacią) i teraz zero problemów.
----------------------------------
Dziewczyny gdzie w 3 mieście można dostać body i pajace rozpinane albo po całości od góry do dołu albo zawiązywane tak "kopertowo" na troczki?
U mnie problem zniknął zupełnie jak przeszłam na diete cukrzycową i zwiększyłam ilość wypijanej codzień wody mineralnej do ok 2,5 l. Więcej błonnika, zero smażonego, dużo płynów i zero cukru (pod każdą postacią) i teraz zero problemów.
----------------------------------
Dziewczyny gdzie w 3 mieście można dostać body i pajace rozpinane albo po całości od góry do dołu albo zawiązywane tak "kopertowo" na troczki?
ja wczoraj do 24 posiedziałam na izbie przyjec - ktg i30 min i potem badania krwi i bez wybnikow mnie niewypuszcza babka powiedziała. okazasłao sie ze swedzonki bede miała do konca ciazy - ale jest to tylko ta cholestaza- podwyzszone jakies normy o piołowe nie trujace dzidzi. te enzymy odpowiedzialne za całokształt i dzidzie sa w normie - takze nie jestem wredna mamuska która truje swoje dziecko naszczescie.
Ale jak wczoraj przeczytałam ze przez to gówno powoli usmierca sie własne dziecko to sie strachu najdłam i odrazu robi sie cesarke.
U mnie wszystko wróci do normy po ciazy , a narazie hydrocortizon i inne uczuleniowe brac zeby łagodzic objawy.
Takze zawsze cos chyba nasze maluchy do konca nie dadza nam.
spokoju.
Rzeczywiscie w tesco te ubranka marki cherroke sa fajne pakowane po kilka sztuk i cenowo przystepne
Ale jak wczoraj przeczytałam ze przez to gówno powoli usmierca sie własne dziecko to sie strachu najdłam i odrazu robi sie cesarke.
U mnie wszystko wróci do normy po ciazy , a narazie hydrocortizon i inne uczuleniowe brac zeby łagodzic objawy.
Takze zawsze cos chyba nasze maluchy do konca nie dadza nam.
spokoju.
Rzeczywiscie w tesco te ubranka marki cherroke sa fajne pakowane po kilka sztuk i cenowo przystepne

Cześć Dziewczyny!
Byłam w poniedziałek u lekarza internisty - jak zwykle miałam szczęście i trafiłam na Dr ze specjalizacją z reumatologii ;P
zapytałam co z tą moją ręką - przykurcze palca serdecznego, tak, że palec aż mi sam odskakuje(przy prostowaniu - albo muszę mu pomóc)... do tego ból w okolicy stawu pod kciukiem :P (aż co chwilę syczę z bólu, czasem nie mogę otworzyć zamka w drzwiach - nie mogę obrócić klucza, albo w nocy budzę się z bólem, bo chcę się przykryć kołdrą)
jak się okazało - mam suche zapalenie ścięgna - czy coś takiego :P często spotykane w ciąży :/ z reguły po ciąży lub karmieniu przechodzi :P jeśli nie przejdzie - wtedy operacja :/
mam rozmasowywać ścięgno, Pani Dr polecała też moczenie w solance - całe szczęście znajoma właśnie założyła firmę sprowadzającą z Rosji Biszolin i Biszofit - najlepsze sole z Morza Martwego :)
do tego polecała masaże wodne :P dobrze, że na któreś święta kupiłam Mamie taki wodny masażer do stóp ;) jeszcze nie użyła go ani razu :)
poza tym remont w toku - tzn. okno już wymienione, część tapet zdarta :) zamówiłam tapety - mają przyjść kurierem Inpostu (nawet nie wiedziałam, że mają taką usługę) :P i teraz stresuję się, czy zdążą do weekendu :P jeśli nie - tapetowanie przesunie się o tydzień :( bo mój Mąż w tygodniu za długo pracuje :/
nie znalazłam ani jednej tapety, która by mnie zachwyciła :P dlatego zamówiłam tapety papierowe do malowania :) z Liroy Merlin widziałam fajna farbę - ale nie spojrzałam jakiej firmy :/ coś z bananem w nazwie :P chyba bananowy koktajl albo bananowy mus? znacie ją może?
poza tym brzuch mi coraz częściej twardnieje :P jestem na etapie odstawiania Duphastonu - teraz już biorę tylko 0,5tabl na noc :P mam nadzieję, że po odstawieniu Gabrysiowi nie będzie się spieszyło... ;P
Byłam w poniedziałek u lekarza internisty - jak zwykle miałam szczęście i trafiłam na Dr ze specjalizacją z reumatologii ;P
zapytałam co z tą moją ręką - przykurcze palca serdecznego, tak, że palec aż mi sam odskakuje(przy prostowaniu - albo muszę mu pomóc)... do tego ból w okolicy stawu pod kciukiem :P (aż co chwilę syczę z bólu, czasem nie mogę otworzyć zamka w drzwiach - nie mogę obrócić klucza, albo w nocy budzę się z bólem, bo chcę się przykryć kołdrą)
jak się okazało - mam suche zapalenie ścięgna - czy coś takiego :P często spotykane w ciąży :/ z reguły po ciąży lub karmieniu przechodzi :P jeśli nie przejdzie - wtedy operacja :/
mam rozmasowywać ścięgno, Pani Dr polecała też moczenie w solance - całe szczęście znajoma właśnie założyła firmę sprowadzającą z Rosji Biszolin i Biszofit - najlepsze sole z Morza Martwego :)
do tego polecała masaże wodne :P dobrze, że na któreś święta kupiłam Mamie taki wodny masażer do stóp ;) jeszcze nie użyła go ani razu :)
poza tym remont w toku - tzn. okno już wymienione, część tapet zdarta :) zamówiłam tapety - mają przyjść kurierem Inpostu (nawet nie wiedziałam, że mają taką usługę) :P i teraz stresuję się, czy zdążą do weekendu :P jeśli nie - tapetowanie przesunie się o tydzień :( bo mój Mąż w tygodniu za długo pracuje :/
nie znalazłam ani jednej tapety, która by mnie zachwyciła :P dlatego zamówiłam tapety papierowe do malowania :) z Liroy Merlin widziałam fajna farbę - ale nie spojrzałam jakiej firmy :/ coś z bananem w nazwie :P chyba bananowy koktajl albo bananowy mus? znacie ją może?
poza tym brzuch mi coraz częściej twardnieje :P jestem na etapie odstawiania Duphastonu - teraz już biorę tylko 0,5tabl na noc :P mam nadzieję, że po odstawieniu Gabrysiowi nie będzie się spieszyło... ;P
im mniej czasu do końca tym większe przerażenie mnie ogarnia ;P
boję się, że nie zdążymy z remontem i przeprowadzką :P
że Gabrysiowi znudzi się siedzenie w brzuchu ;P i postanowi szybciej wyjść :P
do tego nie wiem co z moją lekarką - na wrzesień nie przyjmowała już zapisów do Endomedu - zastanawiała się czy zrezygnować całkiem z pracy w tej przychodni, czy tylko z 1 dnia (przyjmowała 2 dni w tygodniu) :P
nie zdecydowałam się jeszcze na szpital :P bo nie mam 100% pewności jaki poród mnie czeka :/ najprawdopodobniej cesarka ALE może uda się siłami natury :P jeśli cesarka - wolałabym na Zaspie, jeśli naturalny - to na Klinicznej :P
póki co staram się o tym nie myśleć ;)
boję się, że nie zdążymy z remontem i przeprowadzką :P
że Gabrysiowi znudzi się siedzenie w brzuchu ;P i postanowi szybciej wyjść :P
do tego nie wiem co z moją lekarką - na wrzesień nie przyjmowała już zapisów do Endomedu - zastanawiała się czy zrezygnować całkiem z pracy w tej przychodni, czy tylko z 1 dnia (przyjmowała 2 dni w tygodniu) :P
nie zdecydowałam się jeszcze na szpital :P bo nie mam 100% pewności jaki poród mnie czeka :/ najprawdopodobniej cesarka ALE może uda się siłami natury :P jeśli cesarka - wolałabym na Zaspie, jeśli naturalny - to na Klinicznej :P
póki co staram się o tym nie myśleć ;)
hej dziewczyny! kopiłam wózek firmy Mutsy UrbanRider, ale bez torby do wózka. są one wg mnie bardzo drogie. kosztują ok 190zl. czy możecie mi polecić jakieś inne torby do wózka, które sa tańsze i również praktyczne??? jakie macie i czy uważacie, ze są fajne ?
jestem w 37 tygodniu. od dzis do terminu zostalo mi równo 3 tygodnie:) w weekend planuje spakować torby do szpitala. eh.... już się nie mogę doczekać Blaneczki:)
jestem w 37 tygodniu. od dzis do terminu zostalo mi równo 3 tygodnie:) w weekend planuje spakować torby do szpitala. eh.... już się nie mogę doczekać Blaneczki:)
~ tak z panem Konradem już jestem umówiona na pomiar, będzie szafa wnękowa i nowe mebelki w łazience :)
pewnie nie zdążą zrobić przed urodzeniem się dzidzki, ale to nic, ja od stycznia zbierałam się z zamówieniem tych mebli, więc teraz mam nadzieję że już z górki :)
ja już spakowana jestem tym bardziej, że dla dziecka do szpitala na Zaspie trzeba zabrac tylko pampki, skarpetki i czapulę, reszta jest na miejscu. Położna mówiła, że pępek robią gencjaną więc nie chcę zniszczyć ślicznych ubranek :)
nie moge zagonić mojego lenia, żeby dzidzi pokój przygotował, trzeba tam przemeblowac i ustawić meble dla dziecka, które czekają w garażu w kartonach. Poza tym jeszcze musze zasłonki uszyć, ale najpierw musi mi karnisz założyc
chętnie popatrzyłabym już na ten pokoik, nabyłam fajne zawieszki i już mnie korci, żeby urządzać
pewnie nie zdążą zrobić przed urodzeniem się dzidzki, ale to nic, ja od stycznia zbierałam się z zamówieniem tych mebli, więc teraz mam nadzieję że już z górki :)
ja już spakowana jestem tym bardziej, że dla dziecka do szpitala na Zaspie trzeba zabrac tylko pampki, skarpetki i czapulę, reszta jest na miejscu. Położna mówiła, że pępek robią gencjaną więc nie chcę zniszczyć ślicznych ubranek :)
nie moge zagonić mojego lenia, żeby dzidzi pokój przygotował, trzeba tam przemeblowac i ustawić meble dla dziecka, które czekają w garażu w kartonach. Poza tym jeszcze musze zasłonki uszyć, ale najpierw musi mi karnisz założyc
chętnie popatrzyłabym już na ten pokoik, nabyłam fajne zawieszki i już mnie korci, żeby urządzać
Hej dziewczyny, widze ze wszystkie mamy coraz wiecej dolegliwosci :/
U mnie druga noc po odstawieniu tabletek i okropne skurcze i bol brzucha, wzielam az 5 tabl nospy i dopiero teraz odpuscilo. Po tej nocy nie wyobrazam sobie bolu porodowego...
mam wrazenie ze walcze z moim synkiem o kazdy dzien i jestem juz tak zmeczona ze nie bede miala sily rodzic... :-(
U mnie druga noc po odstawieniu tabletek i okropne skurcze i bol brzucha, wzielam az 5 tabl nospy i dopiero teraz odpuscilo. Po tej nocy nie wyobrazam sobie bolu porodowego...
mam wrazenie ze walcze z moim synkiem o kazdy dzien i jestem juz tak zmeczona ze nie bede miala sily rodzic... :-(
żebyście wiedziały - jak staruszeczki ;) tu nas boli, tam nas rwie... ;P
Lullu - zobacz torby na Allegro
http://www.allegro.pl/item702018149_nowa_torba_do_wozkow_warszawa.html
http://www.allegro.pl/item706886658_torba_do_wozka_kolory_zamowienia_indywidualne.html
http://www.allegro.pl/item704840426_torba_do_wozka_nowa_34_rozne_kolory.html
http://www.allegro.pl/item710286917_torba_do_wozka_z_przewijakiem_najtaniej_4_wzory.html
http://www.allegro.pl/item705137102_efik1_torba_do_wozka_ed_12_kolorow_tanio.html
http://www.allegro.pl/item710836542_torba_do_wozka_nowe_rozne_wzory.html
http://www.allegro.pl/item711118951_solidna_torba_do_wozka_bardzo_tanio.html
http://www.allegro.pl/item705001149_duza_torba_do_wozka_rozne_kolory_okazja.html
http://www.allegro.pl/item710591206_solidna_torba_do_wozka_bis_nowe_kolory.html
http://www.allegro.pl/item702467739_super_torba_do_wozka_rozne_kolory.html
http://www.allegro.pl/item704960784_torba_do_wozka_hit_nowe_wzory.html
http://www.allegro.pl/item709282417_torba_do_wozka_nowe_wzory_80_top_kolorow.html
http://www.allegro.pl/item702308423_torba_do_wozka_w_kolorach_parasolek_13_kolorow.html
http://www.allegro.pl/item704462772_torba_torby_do_wozka_hit.html
http://www.allegro.pl/item704983602_torba_do_wozka_super_kolory_rewelacja.html
http://www.allegro.pl/item708727250_torba_do_wozka_super_promocja_przewijak_gratis.html
http://www.allegro.pl/item709712326_torba_wielofunkcyjna_do_wozka_przewijak_nowe_fv.html
http://www.allegro.pl/item705213100_torba_podrozna_z_przewijakiem_do_wozka_plaze.html
http://www.allegro.pl/item710611586_torba_przewijak_mutsy_granat_okazja.html
i używane - od złotówki :) http://www.allegro.pl/search.php?string=torba&from_showcat=1&category=11843&country=1&order=p&change_view=1&p=3
Lullu - zobacz torby na Allegro
http://www.allegro.pl/item702018149_nowa_torba_do_wozkow_warszawa.html
http://www.allegro.pl/item706886658_torba_do_wozka_kolory_zamowienia_indywidualne.html
http://www.allegro.pl/item704840426_torba_do_wozka_nowa_34_rozne_kolory.html
http://www.allegro.pl/item710286917_torba_do_wozka_z_przewijakiem_najtaniej_4_wzory.html
http://www.allegro.pl/item705137102_efik1_torba_do_wozka_ed_12_kolorow_tanio.html
http://www.allegro.pl/item710836542_torba_do_wozka_nowe_rozne_wzory.html
http://www.allegro.pl/item711118951_solidna_torba_do_wozka_bardzo_tanio.html
http://www.allegro.pl/item705001149_duza_torba_do_wozka_rozne_kolory_okazja.html
http://www.allegro.pl/item710591206_solidna_torba_do_wozka_bis_nowe_kolory.html
http://www.allegro.pl/item702467739_super_torba_do_wozka_rozne_kolory.html
http://www.allegro.pl/item704960784_torba_do_wozka_hit_nowe_wzory.html
http://www.allegro.pl/item709282417_torba_do_wozka_nowe_wzory_80_top_kolorow.html
http://www.allegro.pl/item702308423_torba_do_wozka_w_kolorach_parasolek_13_kolorow.html
http://www.allegro.pl/item704462772_torba_torby_do_wozka_hit.html
http://www.allegro.pl/item704983602_torba_do_wozka_super_kolory_rewelacja.html
http://www.allegro.pl/item708727250_torba_do_wozka_super_promocja_przewijak_gratis.html
http://www.allegro.pl/item709712326_torba_wielofunkcyjna_do_wozka_przewijak_nowe_fv.html
http://www.allegro.pl/item705213100_torba_podrozna_z_przewijakiem_do_wozka_plaze.html
http://www.allegro.pl/item710611586_torba_przewijak_mutsy_granat_okazja.html
i używane - od złotówki :) http://www.allegro.pl/search.php?string=torba&from_showcat=1&category=11843&country=1&order=p&change_view=1&p=3
a mnie to juz dobija ciagle tylko patrze w kalendarz i licze dni i zastanawiam się czy robotnicy zdąrzą
póki co mieszkamy w kawalerce, powiedzielismy ze bedziemy mieszkac do konca sierpnia
a nasze nowe mieszkanko jest na etapie wykańczania
wkurza mnie to jak przyjezdzam ocenic postep prac i się okazuje ze w dwa dni połozyli tylko fugi :)
chyba tam wieczorami sama bedę zasuwac z wałkiem i malowac sciany
póki co mieszkamy w kawalerce, powiedzielismy ze bedziemy mieszkac do konca sierpnia
a nasze nowe mieszkanko jest na etapie wykańczania
wkurza mnie to jak przyjezdzam ocenic postep prac i się okazuje ze w dwa dni połozyli tylko fugi :)
chyba tam wieczorami sama bedę zasuwac z wałkiem i malowac sciany
agitka ja tez chetnie sama bym wzieła sie za malowanie i cekolowanie - jedyne co to łazienki nie bede miała dokończonej bo dwóch fachowców wyleciało, płacić im dniówki za to że dwie trzy kafelki położą nie miałam cierpliwości - podstawowe funkcje spełnia, ale wykonczy ja mój maz sam .Wykończyłabym się nerwowo..

AgusiaGda dziękuje za te linki :) ja cale allegro juz przeszukałam, ale ciężko mi sie zdecydować na konkretna torbę. myślałam, że możecie coś doradzić :)
do wszytkach cierpiących - 3majcie sie!!!! ja jestem 3 tyg przed terminem, ale nie dokucza mi prawie nic:/ nospy podczas calej ciazy ani razu nie brałam. boje się, ze urodzę po terminie, a chciałabym oczywiście przed :) w 39 tygodniu zacznę cudować :)
do wszytkach cierpiących - 3majcie sie!!!! ja jestem 3 tyg przed terminem, ale nie dokucza mi prawie nic:/ nospy podczas calej ciazy ani razu nie brałam. boje się, ze urodzę po terminie, a chciałabym oczywiście przed :) w 39 tygodniu zacznę cudować :)
cześć dziewczynki:)
ja też nospy nie brałam ani razu,do porodu niecałe 3 tygodnie,w nocy nawet zgagi nie było i pospałam sobie do 9...to ostatnie nasze w miarę przespane nocki,a dzisiaj wybrałam sie na Podbielańska i zrobiłam wymaz - tak dla spokojności,wynik we wtorek
co do remontu to u mnie podobnie - w tej chwili przystosowujemy pokoik dla dzidzi w mieszkaniu mojej mamy i jesteśmy w trakcie urządzania ,wczoraj na jarmarku kupiłam ślicznego aniołka i już wisi nad łóżeczkiem
a nasze nowiutkie mieszkanko właściwie stoi nie ruszone - na razie mamy kupione wszystko do łazienki,ale tam trzeba zrobić wszystko bo są gołe ściany,aha drzwi mamy wstawione...nie wiem kiedy tam zamieszkamy -przeszkoda - brak kasy na wszysko...a tak chciałoby się już być na swoim
ja też nospy nie brałam ani razu,do porodu niecałe 3 tygodnie,w nocy nawet zgagi nie było i pospałam sobie do 9...to ostatnie nasze w miarę przespane nocki,a dzisiaj wybrałam sie na Podbielańska i zrobiłam wymaz - tak dla spokojności,wynik we wtorek
co do remontu to u mnie podobnie - w tej chwili przystosowujemy pokoik dla dzidzi w mieszkaniu mojej mamy i jesteśmy w trakcie urządzania ,wczoraj na jarmarku kupiłam ślicznego aniołka i już wisi nad łóżeczkiem
a nasze nowiutkie mieszkanko właściwie stoi nie ruszone - na razie mamy kupione wszystko do łazienki,ale tam trzeba zrobić wszystko bo są gołe ściany,aha drzwi mamy wstawione...nie wiem kiedy tam zamieszkamy -przeszkoda - brak kasy na wszysko...a tak chciałoby się już być na swoim
A my jestesmy po wizycie i wszystko jest jak nalezy szyjka długa, zamknięta czyli tak jak byc powinno. Filip wazy 2700 więc mały paczuś z niego:) Wydawało mi się, że lekarz powie, że mały sie pcha bo ostatnio takie uczucie mam a tu nic z tego 35 tydz w polowie a Mały dzielnie siedzi u mamusi:)I niech sobie jeszcze troszke posiedzi:)
Dzieki girls za namiary na ubranka. W smyku pajace faktycznie fajne ale drogo :( a w akpolu byłam w pon i takich kopertowych akurat nie widziałam wogle. Zostalo mi do sprawdzenia to tesco :)
Z nowości ciążowych - od trzech dni jak więcej chodze zauważam że boli mnie jakby kość ogonowa :) ALe ogólnie samopoczucie super!
A co do szpitala - u mnie najbliżej kliniczna a opcja nr 2 to zaspa. Ale czy akurat będzie miejsce....
Z nowości ciążowych - od trzech dni jak więcej chodze zauważam że boli mnie jakby kość ogonowa :) ALe ogólnie samopoczucie super!
A co do szpitala - u mnie najbliżej kliniczna a opcja nr 2 to zaspa. Ale czy akurat będzie miejsce....
ja też zawsze sie ciesze jak uda mi sie okazyjnie cos kupić :) radoche mam wtedy jak małe dziecko :)))
ja kołderki i poduszki nie bede prała ale poszewki i poszwy to juz tak. My mamy juz prawie wszystko dla dziecka, został jeszcze zakup kosmetyków i spiworka, pewnie jeszcze jakies inne drobiazgi które gdzies tam wypatrze :)))
ja kołderki i poduszki nie bede prała ale poszewki i poszwy to juz tak. My mamy juz prawie wszystko dla dziecka, został jeszcze zakup kosmetyków i spiworka, pewnie jeszcze jakies inne drobiazgi które gdzies tam wypatrze :)))
ja nie mam jeszcze komody kąpielowej, bo nie mogę się zdecydować, no i potrzebuję jeszcze apteczne pierdołki, ale to już naprawdę drobiazgi typu sól fizjologiczna, waciki jałowe i bepantenowa maść.
ja też na razie nie kupuję poduszki i kołdry, ale pościel wyprałam, bo jak bedzie chłodno to jednak zakupie kołderkę. Oczywiście prześcieradełka od samego początku bede uzywać.
W IKEA sa za 30 zł. - 2 sztuki w opakowaniu czyli po 15 zł. ze lnu. Sad super, lekko elastyczne i z gumeczką. Rozmiar standard 120/60
ja też na razie nie kupuję poduszki i kołdry, ale pościel wyprałam, bo jak bedzie chłodno to jednak zakupie kołderkę. Oczywiście prześcieradełka od samego początku bede uzywać.
W IKEA sa za 30 zł. - 2 sztuki w opakowaniu czyli po 15 zł. ze lnu. Sad super, lekko elastyczne i z gumeczką. Rozmiar standard 120/60
MadziuH, podsyłam Ci kilka cennych wskazówek dotyczących tego jak zwalczyć zgagę, których udzielił nasz ekspert. Mam nadzieję, że po odniesieniu się do nich Twoje dolegliwości się zmniejszą lub całkowicie miną:
„Aby zmniejszyć nieprzyjemne doznania związane ze zgagą, zaleca się:
- spożywanie posiłków często i w małych porcjach,
- unikanie potraw tłustych, napojów gazowanych, używek, czekolady, ograniczenie węglowodanów i potraw ostrych i kwaśnych,
- spanie z lekkim uniesieniem górnej partii ciała,
- unikanie pozycji horyzontalnej bezpośrednio po jedzeniu.
Produkty, które łagodzą zgagę, to:
- migdały,
- surowy seler,
- papaja (świeża bądź sok z niej),
- łyżka oleju kokosowego przed snem,
- sok Aloe Vera 30 minut przed posiłkiem 2 razy dziennie,
- banan.
Należy również zadbać o odpowiednią podaż wapnia i witaminy B w diecie.
Stosowanie preparatów farmakologicznych również jest dozwolone.”
(źródło do odnalezienia w Mamopedii pod hasłem: zgaga w ciąży)
Ela, redaktorka Mamopedii
„Aby zmniejszyć nieprzyjemne doznania związane ze zgagą, zaleca się:
- spożywanie posiłków często i w małych porcjach,
- unikanie potraw tłustych, napojów gazowanych, używek, czekolady, ograniczenie węglowodanów i potraw ostrych i kwaśnych,
- spanie z lekkim uniesieniem górnej partii ciała,
- unikanie pozycji horyzontalnej bezpośrednio po jedzeniu.
Produkty, które łagodzą zgagę, to:
- migdały,
- surowy seler,
- papaja (świeża bądź sok z niej),
- łyżka oleju kokosowego przed snem,
- sok Aloe Vera 30 minut przed posiłkiem 2 razy dziennie,
- banan.
Należy również zadbać o odpowiednią podaż wapnia i witaminy B w diecie.
Stosowanie preparatów farmakologicznych również jest dozwolone.”
(źródło do odnalezienia w Mamopedii pod hasłem: zgaga w ciąży)
Ela, redaktorka Mamopedii
hej
witam po długiej przerwie
wróciliśmy z żeglowanie. na szczęście nie urodziłam na środku jeziora. i wszystko się udało.
co do dolegliwości, ja oprócz obolałych stóp i drętwiejących dłoni-palców to ogólnie na nic nie narzekam. owszem łapię zadyszkę (nawet przy szorowaniu stóp pumeksem).
mój synek nadal delikatny wobec swojej mamusi. oczywiście schizuję się z lekka. 20 też mam wizytę u gina, a konkretnie na usg jestem umówiona. czyli jeszcze prawie tydzień.
wyprawką, pakowaniem i szykowaniem pokoju zajmiemy się właśnie po 20. do końca sierpnia się urlopujemy, więc liczę że mój mąż zrobi jeszcze tą komodę na rzeczy dziecka. no i wtedy, jak będę miała je gdzie schować, będę mogła je wyprać. cały czas wierzę, że mały nie zaskoczy nas prędzej.
dziś idziemy na ślub i wesele, więc póki co wpadłam na moment, bo zapowiada się dzień w biegu.
3macjcie się zdrowo, pozdrawiam.
witam po długiej przerwie
wróciliśmy z żeglowanie. na szczęście nie urodziłam na środku jeziora. i wszystko się udało.
co do dolegliwości, ja oprócz obolałych stóp i drętwiejących dłoni-palców to ogólnie na nic nie narzekam. owszem łapię zadyszkę (nawet przy szorowaniu stóp pumeksem).
mój synek nadal delikatny wobec swojej mamusi. oczywiście schizuję się z lekka. 20 też mam wizytę u gina, a konkretnie na usg jestem umówiona. czyli jeszcze prawie tydzień.
wyprawką, pakowaniem i szykowaniem pokoju zajmiemy się właśnie po 20. do końca sierpnia się urlopujemy, więc liczę że mój mąż zrobi jeszcze tą komodę na rzeczy dziecka. no i wtedy, jak będę miała je gdzie schować, będę mogła je wyprać. cały czas wierzę, że mały nie zaskoczy nas prędzej.
dziś idziemy na ślub i wesele, więc póki co wpadłam na moment, bo zapowiada się dzień w biegu.
3macjcie się zdrowo, pozdrawiam.
czesć dziewczynki :) ja tam postanowiłam prać wszystko co ma kontakt ze skórą dziecka - wszystkie ciuszki, ręczniki, koc, rożek i pościel. Nawet kołdre i poduszke bo pachną sklepowym magazynem mimo że na początku sie tego nie używa :)
Czy ten śpiworek dla dziecka to jest konieczny? zastanawiam sie czy już trzeba go kupować i do czego do używać poza ew. spacerkiem w wózku?? Bo w domu w łóżeczku to niemowlak śpi w rożku albo pod kocykiem chyba? Czy też w tym śpiworku??? - to nie za gorąco będzie?
Czy ten śpiworek dla dziecka to jest konieczny? zastanawiam sie czy już trzeba go kupować i do czego do używać poza ew. spacerkiem w wózku?? Bo w domu w łóżeczku to niemowlak śpi w rożku albo pod kocykiem chyba? Czy też w tym śpiworku??? - to nie za gorąco będzie?
Ja tez zakupilam komplet poscieli (podusia i kolderka) ale na dzien dobry bede małego kładła w spiworek tak chyba bardziej dla bezpieczenstwa.
Wczoraj skrecilismy z mezem łozeczko ja stawialam jeszcze oproy ze za wczesnie ale maz twierdzi ze musi sie wywietrzyc z tej nowosci i teraz co wchodze do pokoju to sie smieje do lozka jak wariat:D
Dzis sie wybieramy na weekend na Mazury troche cykam ale co tam dam rade i mysle, że Filip nie zrobi zadnej niespodzianki:)
Moka baw sie dobrze na weselichu:)
Agusia no to czeka Cie remontowy weekend ale kurde taki remont to sama przyjemnosc, wiem jak mysmy sie cieszyli jak urzadzalismy pokoj dla Filipka:)
Wczoraj skrecilismy z mezem łozeczko ja stawialam jeszcze oproy ze za wczesnie ale maz twierdzi ze musi sie wywietrzyc z tej nowosci i teraz co wchodze do pokoju to sie smieje do lozka jak wariat:D
Dzis sie wybieramy na weekend na Mazury troche cykam ale co tam dam rade i mysle, że Filip nie zrobi zadnej niespodzianki:)
Moka baw sie dobrze na weselichu:)
Agusia no to czeka Cie remontowy weekend ale kurde taki remont to sama przyjemnosc, wiem jak mysmy sie cieszyli jak urzadzalismy pokoj dla Filipka:)
Ewelka - są śpiworki do wózka i śpiworki do łóżeczka :)
Do łóżeczka mam 3 śpiworki (różne wielkości i grubości) - jeden z rękawkami i kapturkiem, taki bawełniany ocieplany(najmniejszy) :)
Drugi i trzeci takie na ramiączkach :) - większe :) (cieńszy i grubszy)
zdjęcie jednego z tych większych(kremowy):
do wózka - śpiworek/kombinezon
+ 2 błękitne kombinezony - mniejszy i większy, z "nóżkami" :)

przepraszam za kiepskie zdjęcia, ale robiłam je przed chwilą telefonem ;) jakoś tak zieleń koca odbija się na ubrankach :P
Aleksandra27 - okna są super :D takich jeszcze nigdzie nie widziałam :P wszystkie "plastiki" widziałam takie normalne, kanciaste :) a nasze są zaokrąglone wewnątrz :) i klamki mają zaokrąglone :D
jak tylko uporamy się z remontem, to zamówię jeszcze rolety :) też w MK :)
z wyborem farby też miałam problem ;P ale zdecydowałam się na "migdałowy" Dekoral :)
do tego beżowa lub kremowa wykładzina :)
Do łóżeczka mam 3 śpiworki (różne wielkości i grubości) - jeden z rękawkami i kapturkiem, taki bawełniany ocieplany(najmniejszy) :)
Drugi i trzeci takie na ramiączkach :) - większe :) (cieńszy i grubszy)
zdjęcie jednego z tych większych(kremowy):

do wózka - śpiworek/kombinezon

+ 2 błękitne kombinezony - mniejszy i większy, z "nóżkami" :)

przepraszam za kiepskie zdjęcia, ale robiłam je przed chwilą telefonem ;) jakoś tak zieleń koca odbija się na ubrankach :P
Aleksandra27 - okna są super :D takich jeszcze nigdzie nie widziałam :P wszystkie "plastiki" widziałam takie normalne, kanciaste :) a nasze są zaokrąglone wewnątrz :) i klamki mają zaokrąglone :D
jak tylko uporamy się z remontem, to zamówię jeszcze rolety :) też w MK :)
z wyborem farby też miałam problem ;P ale zdecydowałam się na "migdałowy" Dekoral :)

do tego beżowa lub kremowa wykładzina :)
Agusia wielkie dzięki za zdjęcia :)
Super masz te śpiworki i naprawdę bardzo ładne :) Nawet nie miałam pojęcia że do łóżka i wózeczka są inne.
A lepsze są te z nóżkami czy te "jak śpiworek"? Kurcze ja nie mam ani jednego, myślałam że to można kupić po porodzie ale może kupie teraz.
tylko czemu ich aż tyle trzeba kupić?
Super masz te śpiworki i naprawdę bardzo ładne :) Nawet nie miałam pojęcia że do łóżka i wózeczka są inne.
A lepsze są te z nóżkami czy te "jak śpiworek"? Kurcze ja nie mam ani jednego, myślałam że to można kupić po porodzie ale może kupie teraz.
tylko czemu ich aż tyle trzeba kupić?
spiworek do wózka na zimę miałam taki :
http://www.allegro.pl/item705419219_0242_spiworek_do_wozka_z_owcza_welna_stoper.html
a do tego normalny kombinezon zimowy - w zupełności wystarczyło do gondoli , ten spiworek z linku mozna jeszcze potem zimą do spacerówki uzywac albo na sanki - polecam bo warto (link jest przykładowy - duzo tego na Allergo)
http://www.allegro.pl/item705419219_0242_spiworek_do_wozka_z_owcza_welna_stoper.html
a do tego normalny kombinezon zimowy - w zupełności wystarczyło do gondoli , ten spiworek z linku mozna jeszcze potem zimą do spacerówki uzywac albo na sanki - polecam bo warto (link jest przykładowy - duzo tego na Allergo)
Ewelka - wcale nie musisz ich tyle mieć :)
mi się trafiały, to kupowałam ;)
do wózka wygodniejszy wydaje mi się taki "worek" - dzidzia ma swobodę ruchów :P
ale w foteliku już go nie użyjesz - bo nie ma jak przełożyć pasów :P chyba, że ma opcję że możesz dół spiąć w nogawki :P
dlatego mam te 2 błękitne kombinezoniki - mniejszy troszkę cieńszy (na jesień) i większy cieplejszy :)
mi się trafiały, to kupowałam ;)
do wózka wygodniejszy wydaje mi się taki "worek" - dzidzia ma swobodę ruchów :P
ale w foteliku już go nie użyjesz - bo nie ma jak przełożyć pasów :P chyba, że ma opcję że możesz dół spiąć w nogawki :P
dlatego mam te 2 błękitne kombinezoniki - mniejszy troszkę cieńszy (na jesień) i większy cieplejszy :)
laseczka z rodziny urodziła teraz malucha w czw przez cesarke termin ma tydzien po mnie i wazy 3 kg całkowicie zdrowy 10 pkt,, a teraz biorą się za doprowadzenie jej do porzadku - takze poleżey sobie jeszcze troche w szpitalu , ale ze wzgledu na siebie nie na dziecko
A leżała ponad miesiąc w szpitalu z zakrzepica, ma jakies skrzepy krwi , ale maluch zdrowy, ale miesiac paniki był.
mój maly tydzień temu pokazał mi co to skurcze , ale relanium zadziałało i teraz od wt nic, tylko drapanka:)
A leżała ponad miesiąc w szpitalu z zakrzepica, ma jakies skrzepy krwi , ale maluch zdrowy, ale miesiac paniki był.
mój maly tydzień temu pokazał mi co to skurcze , ale relanium zadziałało i teraz od wt nic, tylko drapanka:)

Asiu trzymaj sie cieplutko.
agusia my malowalismy farba dekorala "odwaga" :) hm....... w sumie to nawet nie wiem jak okreslic ten kolor, cos pomiedzy brazowym, fioletowym ach sama nie wiem ale ladnie wyszło, zreszta ten Twój tez super :) a z okien to na pewno bedziesz zadowolona, my je uzytkujemy juz ponad trzeci rok i wszystko jest ok :)
no wlasnie mi zostal zakup spiworka do łóżeczka i wsio wszytsko gotowe :)
agusia my malowalismy farba dekorala "odwaga" :) hm....... w sumie to nawet nie wiem jak okreslic ten kolor, cos pomiedzy brazowym, fioletowym ach sama nie wiem ale ladnie wyszło, zreszta ten Twój tez super :) a z okien to na pewno bedziesz zadowolona, my je uzytkujemy juz ponad trzeci rok i wszystko jest ok :)
no wlasnie mi zostal zakup spiworka do łóżeczka i wsio wszytsko gotowe :)
wlasnie wrocilismy z klinicznej, rozwarcie na 2 palce, skurcze dosc regularne, powiedzieli ze to w sumie pocztek porodu :( ale mam jeszcze czekac w domu bo moze sie uspokoi... moge tylko nospe bo i oni i moj gin powiedzieli ze te kroplowki i leki co bralam juz szkodza dzidzi i lepiej zeby sie wczesniej urodzil...
dzis bylam w invikvie i 2 razy na klinicznej wiec chyba wiedza co robia. tak naprawde to ja i maluszek sie juz tylko meczymy :( wiec niech natura decyduje...
ech zmeczona i smutna :-/...
ide spaciu pozdrowionka mamuski :-)
dzis bylam w invikvie i 2 razy na klinicznej wiec chyba wiedza co robia. tak naprawde to ja i maluszek sie juz tylko meczymy :( wiec niech natura decyduje...
ech zmeczona i smutna :-/...
ide spaciu pozdrowionka mamuski :-)
Asiu - trzymajcie się dzielnie! Będzie dobrze - MUSI BYŚ ;)
Aleksandra27 - my szukaliśmy tapety - jasnożółtej, bez wzorków :P winylowej :P nie znalazłam nic takiego :/
więc postanowiłam kupić tapetę do malowania i farbę :)
Twój kolorek to taki:
?????
Cytrynka - seria Nutri Sensitive też?
Czy tych kosmetyków można używać już dla noworodków?
teraz będę miała ograniczony dostęp do netu :/ od Mamy już zabraliśmy kompa - żeby nie przeszkadzał w remoncie :P a tam teraz będę spędzała większość czasu :)
Aleksandra27 - my szukaliśmy tapety - jasnożółtej, bez wzorków :P winylowej :P nie znalazłam nic takiego :/
więc postanowiłam kupić tapetę do malowania i farbę :)
Twój kolorek to taki:

Cytrynka - seria Nutri Sensitive też?
Czy tych kosmetyków można używać już dla noworodków?
teraz będę miała ograniczony dostęp do netu :/ od Mamy już zabraliśmy kompa - żeby nie przeszkadzał w remoncie :P a tam teraz będę spędzała większość czasu :)