Widok

Wszy. Ratunku.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ratunku, moja córka ma wszy. Zawsze myślałam, że mają je tylko dzieci z tzw " brudnych domów". Jestem załamana i jednocześnie strasznie mi wstyd:-(
Pewnie przyniosła z przedszkola.
Odkryłam dziś, szybko kupiłam szampon polecony przez farmaceutkę w aptece ale boję się, że to nie pomoże.
Zdziwiła mnie strasznie reakcja w aptece, Pani powiedział, że właściwie jak dziecko chodzi do przedszkola to powinnam się przyzwyczajać a nie tak dziwić a jak powiedziałam, że jutro rano pójdę do lekarza to ona na to, że pierwszy raz słyszy, żeby ktoś szedł z wszami do lekarza. Masakra.
Boję się czy sama nie złapałam od córki tego świństwa.
Macie jakieś rady? Sprawdzone środki.
Wyprałam wszystkie pościele, ubrania, maskotki wszystko z czym córka miała kontakt:-(

A i grzebienie, szczotki, wyrzuciłam gumki do włosów itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
u nas w przedszkolu właśnie trwało to jakieś 2 mce - non stop wisiały kartki by sprawdzać głowy, leżały ulotki z szamponami itp
my chłopakom tłumaczyliśmy, że mają nie wymieniać się czapkami z kolegami, nie dotykać się głowami, nie bawić się we fryzjera itp i o szczęście minęło nas to
ale od września córka idzie do przedszkola i ona ma długie i kręcone włosy i już się boję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do pediatry nie ma sensu naprawdę, umyj głowę tym szamponem, wyczesz, a potem ważne żeby codziennie przeglądać i wyciągać gnidy.
Jak mała będzie już miala czystą głowę - kwestia kilku dni to spokojnie możesz ja puścić do przedszkola, ale jak tam jest epidemia to przygotuj się na powrót wszy. U nas w przedszkolu były na wiosne i problem trwał jakieś 2 miesiące. Przez ten czas maly mial wszy 2 razy:-/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja jest w starszakach i nie mają już leżakowania i chyba ich już nie czeszą ale masz rację nigdy nie mieli swoich szczotek to włosów.
Ciekawa jestem czy jakieś dziecko w ogóle ma w przedszkolu ten problem, bo ja nic wcześniej nie słyszałam i tym bardziej jestem w szoku, że moja córka ma to świństwo:-(
Niestety ma długie włosy i może być ciężko się tego pozbyć:-(
ja mam pytanko czy u was w przedszkolu dziewczynki są czesane jedną szczotką?? po drzemce czasami dziewczynkom fryzury się psują i u nas panie czeszą je i ja zamierzam dać swoją szczotkę, tak tylko się zastanawiam czy będą nią czesały??
No właśnie jutro nie idę oczywiście do pracy i nie puszczam dziecka do przedszkola, idziemy do lekarza.
zawiadomię też przedszkolę.
Zobaczymy co powie pediatra przez ile nie dawać dziecka do przedszkola.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wstyd to jest wówczas jak rodzic udaje ze dziecko nie ma i puszcza je do przedszkola i te zaraża innych, a nie jak robi coś z tym. Te szampony pomagają. Jak panie w przedszkolu wiedziały o wszach to u nas kazałyby przynieść zaświadczenie od lekrza że dziecko ich nie ma.
U nas w przedszkolu też była epidemia. Na szczęście nas minęło. Jak dziewczynka ma długie włosy to współczuję. Ten szampon kilka razy chyba trzeba stosować, no i wyczesywać. I chyba przez ten okres leczenia chyba 7 dni nie puszcza się dziecka do przedszkola.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (46 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

księgowa?? czy warto? (46 odpowiedzi)

post dotyczył będzie pracy.. a właściwie jej zmiany...obecnie pracuję jako powiedzmy pracownik...

do góry