Widok

Wyciągiem krzesełkowym z dwulatkiem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z Was wjeżdżał wyciągiem krzesełkowym na gore z dwulatkiem?
Zamierzamy dostać się na Szrenicę i nie wiem jak technicznie jest to możliwe takim wyciągiem? Będziemy używali nosidła, ale czy da się je jakoś wykorzystać w takim wyciągu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam w Szklarskiej teraz w czerwcu co prawda nie z 2 latkiem ale... na Szrenicę wjedziesz wyciągiem ale 2-latka chyba musisz na kolana posadzić inaczej się raczej nie da. Na Szrenicy na górze mocno wieje i jest chłodno więc weź kurtkę/polar. Kiedyś wchodziłam i schodziłam piechotą , teraz zdecydowaliśmy się wjechać na samą górę a potem zejść.
Kilka dni temu wyjeżdżałam wyciągiem krzesełkowym na Śnieżkę, a dokładnie na Kopę. Dzieci do lat 7 wyjeżdżają bezpłatnie na kolanach osoby dorosłej. Ktoś z obsługi nas posadzil, a mój plecak wrzucił na inne krzesełko. Oni mają to wsiadanie dobrze opanowane.
Szrenica jest po sąsiedzku, wiec pewnie podobnie.
Oczywiście ubierz dziecko na cebulkę i zabierzcie np.pelerynę przeciwdeszczową, bo ostatnio prawie codziennie trochę pada.
nie wiem jak 2latek ale 4latek jechał obok mnie - na Szrenicę.
Obsługa pomaga wsiadać dziecku.
A trzymając dziecko na kolanach ono jest jakiś zabezpieczone przed wypadnięciem? My chcemy wjechać z dwójka dzieci (2 i 6,5). O starsza się nie martwię, tylko właśnie bezpieczeństwo młodszej spędza mi sen z powiek...
Czy na cebulkę wystarczy : tshirt z krótkim, tshirt z długim, polar i wiatrówka przeciwdeszczowa?
Sadzasz na kolanach i musisz Ty trzyma dziecko - nie ma dodatkowych zabezpieczeń . Tak koszulka + polar + kurtka p/deszczowa wystarczą.
Dzięki
najlepiej aby jeden rodzić usiadł z jednym dzieckiem a drugi rodzic z drugim
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
użyłam chusty dziś+ deszczak na nas oboje, czterolatka jechała obok taty

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry