Widok

Wymioty u 3latki.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Co dajecie swoim dzieciom przy wymiotach. Od soboty walczymy z nocnymi wymiotami, jedna noc wymioty druga spokój i tak w kółko. Nie mam już siły z niewyspania, idziemy dzisiaj do lekarza (jak nas przyjmie bo już o 8,05 nie było miejsc) ale może macie jakieś domowe sposoby. Dodam, że pije choć nie chętnie smectę. Pomóżcie!!!
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
smecta to raczej na biegunkę, nie wiem czy jest coś hamującego wymioty...
smecta jest na wymioty nie biegunke. Dawaj smecte, jakis priobiotyk i elektrolity - gastrolit to sie chyba nazywa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja myślałam, że na to i na to, ale dzisiaj rano miała tak pół na pół biegunkę.
image
image
orsalit małymi łyczkami mało a czesto
u nas zawsze pomaga,zapobiega odwodnieniu ,wzmaznia sama na sobie wypróbowałam
http://www.smecta.pl/rodzaje-biegunek/
http://www.smecta.pl/rodzaje-biegunek/
Od soboty to trochę długo,zrób wszystko żeby to dziecię lekarz zobaczył!!! odwodnienia itp. to nie żarty u małych dzieci.
orsalit działa nawadniająco, warto go podawać, ale nie zatrzyma wymiotów

skoro to tak długo trwa to trzeba znaleźć przyczynę, oby lekarz Was dziś przyjął
ja proponuję ostry dyżur jeżeli was nie przyjmą,ale nie czekajcie juz z tym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie tak myślałam, że jak nas nie przyjmie to pojedziemy na polanki
image
image
orsalit - płyn nawadniający do tego podaj też jakieś probiotyki typu lacidobaby.
nie daj sie zbyc to to naprawde za długo te wymioty trwaja poodaj ten orsalit lacidobaby i smigaj do lekarza,aby swiat w szpitalu nie spedzac
dzięki dziewczyny, wiedziałam, że na was można liczyć.
image
image
Przyjęła mnie i zapisała groprinosin i enterol, dodatkowo mam podawać smectę i orsalit raz dziennie. Jakby się ten stan utrzymywał to mam zrobić badanie moczu, krwi i posiew moczu aby wykluczć zapalenie ukł.moczowego bo podobnie się to objawia u małych dzieci. Najprawdopodbnie jest to tylko jakiś wirus i te leki sobie poradzą, mam nadzieję. Dzięki za wszystkie rady.
image
image
to szybkiego powrotu do zdrowia :)
radzę nie czekać tylko do lekarza, my mieliśmy to samo tydzień temu
nie mogliśmy się dostać ale na szczęście nas lekarka przyjęła mimo braku miejsc
u nas była też gorączka i okazało się że to obustronne zapalenie uszu i wymioty mogły być jesdnym z objawów
dużo zdrówka :-)
image
u nas nie ma gorączki. Bierze lekarstwa które pani doktor zapisała ale narazie nie ma poprawy. Coraz bardziej się zastanawiam czy to nie ma podłoża psychologicznego bo wymiotuje tylko raz w nocy i tak jakby przez sen. Budzi się, zwymiotuje i od razu zasypia jakby nigy nic. W dzień jest ok, zje i nie ma wymotów.
image
image
POWINNAŚ NA POGOTOWIE JECHAĆ A NIE SZUKAĆ NA FORUM DURNA BABO
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
sama jesteś durna baba, jakbyś poczytała wcześniejsze wypowiedzi to byś wiedziała, że byłam już u lekarza. Jeśli chcesz kogoś obrażać to lepiej się zamknij albo poszukaj inne forum!!!!
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

do góry