Widok

Wymrażanie nadżerki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Gdzie w Gdańsku dobrze wymrażają nadżerkę? Czy ktoś miała taki zabieg i był zadowolony?
Ile kosztuje ten zabieg?
Proszę podajcie jakieś namiary na przychodnię lub nazwisko lekarza.

Ile po takim zabiegu "dochodzi się do siebie"? Pytam bo muszę iść na wymrażanie a 4 sierpnia idę na wesele i nie chciałabym już odczuwać jakiegoś dyskomfortu związanego z tym zabiegiem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wymrażałam miesiąc temu prywatnie, w gabinecie dr Piotra Mielcarka, zapłaciłam 250 zł. Zabieg praktycznie nie bolał, trwał kilka minut, przez dwa dni czułam lekki ból w podbrzuszu, a przez pierwsze 2 tygodnie miałam obfite upławy- takie dziwne wrażenie jakby woda z Ciebie wypływała. Za miesiąc idę do kontroli.
Wiem że za 250zł robi też dr. Januszewska, bo też będę musiała wymrozić i myślę, że pójdę do niej. Przyjmuje na ul. Sosnkowskiego.
Generalnie zabieg nie boli, może wywołać skurcze macicy i ból jest jak przy miesiączce. Późnie juz tylko ciagle leci woda - tak ok. 2/3 tyg.

Ja robiłam u mojego lekarza w prywatnym gabinecie w Gdyni, zabieg ok. 20min.
Jak chcesz mieć w przyszłości dzieci to daruj sobie to.

Wymrożona szyjka twardnieje i pęka przy porodzie.

Nie kumam czemu lekarze wam o tym nie mówią.

Mam nadżerkę od ponad 3 lat, teraz jestem w ciąży i krwawiła a lekarze na wymrażanie cały czas mówią - NIE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
To się zgadza. Ja miałam wymrożoną dopiero po urodzeniu 2 dzieci.

Pierwszy raz leczyłam nadżerkę Vagotylem (dotykanie szyjki płynem) - co 2 tyg. przez 2/3 mieś.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokładnie przed dzieciaczkami się nie wymraża, mi po ciąży też lekarz powiedział , żebym do drugiej poczekała i wtedy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A ja miałam wymrażaną nadżerkę właśnie przed drugą ciąża... co teraz mnie moze przez to czekać? Nikt mi nie powiedział ze się nie wymraża ...
Witam.
Ja miałam wymrażaną po poronieniu i kolejny poród bez pęknięć i cięcia.
Pozdrawiam.
ja miałam wymrażaną przed ciążą ok. 2,5 roku i po porodzie 4 lata również
ja mialam wymrazana,ok.miesiec temu na NFZ ,zero bolu i tak jak dziewczyny pisza 2-3 tygodnie uplawy ,zalezy od organizmu
Niestety tez to mam . Cholerstwo . A mnie gin nie poinformowala ze pootem moga byc problemy z kolejnym dzieckiem . Czy to faktycznie tak jest? Narazie mam uplawy bo bylam w poniedzialek i za miesiac do kontroli . A jak z wspolzyciem ? Mi gin powiedziala ze miesiac nie mozna a Wam jak lekarz mowil?
mialam wymrozone po 1 dziecku
przy drugim porodzie nic sie nie stalo
po zabiegu pierwszy raz w zyciu mialam dobra cytologie
niestety chyba teraz nadzerka wrocila
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny ja robilam na nfz na jaskolczej.Jakies 2 mce temu i wszystko ok.Mi rowniez gin nie powiedziala,ze nie mozna przed ciaza,a wrecz zalecala bo wiedziala ze planujemu drugie dziecko...Hmm i kogo tu sluchac...
Dzięki za opinie i namiary.
Ja planuję jeszcze jedno dziecko ale za kilka lat. Wiem że są różne opinie na temat wymrażania przed ciążą ale ja już podjęłam decyzję o jej usunięciu, bo boję się że coś się z tego może zrobić. Moja szwagierka też miała wymrażaną kilka lat temu a teraz jest w ciąży w lada dzień rodzi.
Czytałam że wypalanie jest dużo bardziej ryzykowne jeżeli chce się mieć jeszcze dzieci, a w sumie mój poprzedni gin kazał mi wypalić pomimo że mówiłam że na pewno dzieci jeszcze planuję, a ten do którego teraz poszłam zalecił własnie wymrożenie.

A jeszcze jedno pytanie: długo czekałyście na ten zabieg?
jeśli jest wymrażana to szyjka jest nadal elastyczna i nic nie pęka
traci swą elastyczność jak jest wypalana

wymrażanie ok 10 minut, koszt 200zł, małe skurcze macicy przez dwa dni, 4 tygodnie "połogu" czyli zero kąpieli w wannie, basenie oraz zakaz przytulania:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
haha no popatrz ;D w poniedzialek mialam wymrazana a dzis bylam w aqua parku :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
O kurka! z takimi upławami na basenie....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie mialam uplawow.Troszke polecialo mi takiej wody ale malo

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry