Widok

Wynik TSH

Kobietki jakie macie wyniki TSH? ja mam 3,15 i boje się ze to moze być za dużo żeby później móc zajśc w ciąże? Mam 25 lat , niby wynik mieści się w przedziale normy ale sama nie wiem .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam 0.169 a w "najlepszym" czasie miałam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
< 0,0025
Wg ginekologa przed zajściem w ciążę TSH ma być mniejsze niż 2. W internecie też tak wyczytałam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Potwierdzam, najlepiej, jak TSH jest poniżej 2.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszystkie macie wynik w normie tylko ja mam jakiś z kosmosu :( , jutro ide zrobić badanie przed wizyta u endokrynologa bo mam w poniedziałek to napisze Wam jaki mam . Troche się boje że będe musiała jakieś hormony brać :(

Miałam TSH powyżej 35 i biorąc eurhyrox-bez najmniejszego problemu zaszłam w ciążę. Dwa razy.

A czy po braniu hormonów , przytylas? Tego się boję ze można sporo przytyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przecież jest odwrotnie-tyje się przy niedoczynność, jeśli tarczyca jest uregulowana wszystko jest w porządku.
U mnie waga w normie była i jest.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie dostaniesz euthyrox. Najlepiej jesli masz 1,5, wtedy najlepiej zachodzic w ciaze, oczywiscie jesli nie ma innych problemow. Mam niedoczynosc i nigdy nie mialam problemow z waga. Chyba genetycznie tak mam bo w rodzinie same chudzielce ;)

TSH powinno być

poniżej 2,5
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ania to nic strasznego brac rano tabletke i nie martw sie ze przytyjesz. Jak juz to schudniesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak sie nie bdz obzerac to nie przytyjesz;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a czy przyjmowanie tych hormonów nie ma jakiegoś negatywnego skutku na orgaznizm ? chciałabym uniknąć brania tych hormonów :( , no ale nie długo mam wizyte u lekarza to sie dowiem co i jak . Nie można jakimiś ziołowymi tabletkami tego uregulować ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie można. A niebranie leków przy problemach z tarczycą może skutkować jeszcze większymi problemami zdrowotnymi, związanymi np. z innymi narządami. Nie można tego bagatelizować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czasami można stymulować tarczycę inaczej niż biorąc sztuczne hormony. A jak wpływa na układ kostno-stawowy, sercowo-naczyniowy i pozostałe narządy wewnętrzne nadmiar sztucznych hormonów, które często bierze się dziesiątki lat? Raczej nie odstawia się ich po roku a im dłużej bierze się je tym większe są skutki uboczne. Tak sobie myślę-i coraz więcej osób też tak myśli-że nie wolno tego negatywnego skutku bagatelizować. A korzystać, jeżeli oczywiście badania endokrynologiczne zinterpretowane przez rzetelnego lekarza mającego na względzie dobro całego organizmu swojego pacjenta, na to pozwolą, z bardziej naturalnych metod bądź brania tylko dawki minimalnej hormonów sztucznych i dodatkową stymulacją składnikami naturalnymi. Ale to wymaga od lekarzy wiedzy i elastyczności jak łączyć jedno z drugim a przede wszystkim otwartości i życzliwości na pacjenta i chęci maksymalnego oszczędzenia całego jego organizmu. Po prostu trzeba z nim życzliwie porozmawiać, cierpliwie wysłuchać. Poświęcić mu chwilę czasu. Taka postawa nie jest popularna w stosunku do każdego pacjenta.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

O pacjentach, którzy zaczęli brać sztuczne hormony tarczycy lekarze mówią "dojne krowy". Dlaczego?...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja akurat po braniu euthyroxu czulam sie lepiej. Zanim zaczelam sie leczyc bylam ciagle zmeczona, ospala i ciagle bylo mi zimno. Nawet jak zdarzylo mi sie odstawic na jakis czas to znowu zle sie czulam. Poza tym w ciazy trzeba regulowac tarczyce zeby dzidzius zdrowo rosl.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś tu doradzał całkowite zaprzestanie brania euthyroxu przy chorobie tarczycy??? Albo zaprzestania innej stymulacji tarczycy? Czy może to wynik niedoczytania, nie śmiem mówić niezrozumienia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Kobieta

Terapia małżeńska-szukam pomocy (108 odpowiedzi)

Witajcie.Dziewczyny wiem,ze jestescie niezastapione dlatego zwracam sie do Was z prosba o...

Adwokat Rozwód Gdansk (8 odpowiedzi)

Witajcie, polecacie kogos rzetelnego?

do góry