Widok
Przepraszam,ale poniższa moja wypowiedź nie była do Pani,tak ciężko to doczytać..Poza tym nigdzie nie pisałam o wyzywaniu a tylko o ewentualnym poniżaniu i tyczyło się to Pani Oli.Nie każdy może pracować mając ciężko chore dziecko i niestety czasami głównym dochodem są świadczenia.Nie należy wrzucać wszystkich do jednego worka,bo tak "mi się wydaje" ,za wieloma sytuacjami kryją się ludzkie dramaty.Tylko po co patrzeć dalej niż czubek własnego nosa :(.
Nie mam zamiaru nikogo poniżać, nikogo nie wyzwałam itd. Po prostu jak wy żyjecie, że jeden dzień wypłaty 500 plus w tę czy w tę robi tak kolosalną różnicę? Jak żyliście jak 500plus nie było? Wiecie, że mogą wypłacić 22, a może 25 to zaplanujcie sobie wydatki tak, żeby wystarczyło do 25. A jak dadzą szybciej to będziecie miło zaskoczone, a nie dziko zestresowane.
I tu Panią zaskoczę-niektórym się wali,bo nie czekają tylko na owo 500 +,ale np.na świadczenie pielęgnacyjne,które jest w pewnym z
sensie ich wypłatą.Sytuacje bywają różne,więc trochę empatii dla innych.I równocześnie w jednym się zgodzę,przekładanie terminów to głupota-powinien być jeden i to ukróciłoby takie g...burze.
sensie ich wypłatą.Sytuacje bywają różne,więc trochę empatii dla innych.I równocześnie w jednym się zgodzę,przekładanie terminów to głupota-powinien być jeden i to ukróciłoby takie g...burze.
Oj bo ludziom świat się wali jak kasa wpłynie dzień później, ale jednak przed czasem urzędowym. Źle zrobili, że czasem coś tam szybciej płacą. wszystko zawsze powinno być płacone 25go i finito. Jak 25ty to sobota lub niedziela to kasa wpłynęła by w poniedziałek. I nikt by nie był zdziwiony i taki jęczący. Co miesiąc od 15go ludzie po nocach nie śpią myśląc czy kasa będzie 20, 21 czy może o zgrozo dopiero 22.
Nie wiem czy dostały, nie sprawdzałam. Co miesiąc te same jęczenie. Jakie ma znaczenie, czy dadzą 20 czy 21? wiecie, że raz płacą tak raz inaczej. A bardzo często info, którą podają okazuje się nie prawdziwa.
PS / Jak zazdrościsz, że wioski mają kasę szybciej to się przeprowadź. Kolejny plus życia na wsi.
PS / Jak zazdrościsz, że wioski mają kasę szybciej to się przeprowadź. Kolejny plus życia na wsi.