Widok

Wysoka goraczka u dziecka/wirus

Cześć. Piszę ponieważ może któraś z Was miala taka sytuację. Moje dziecko(3 lata) od środy goraczkuje. Jest to bardzo wysoka temperatura, 39-40 stopni. W środę i czwartek była co 4h ale od wczoraj przerwa między goraczkami się wydłuża. Dzisiaj miala po 8 i kolejna przyszła nagle z okrutnymi dreszczami o 18. Strasznie mnie to wszystko martwi. To już jednak 4 dzien. Oczywiście cale przedszkole chore ale jestem przerażona. Oczywiście pytalam juz 2 lekarzy i stwierdzili wirusa, trzeba przetrwać. Czy Wasze dzieci tez tak wysoko gorączkują? Jak im pomagacie oprócz podania leku? U nas goraczka rośnie nagle i spada dopiero po 1.5h
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Córka mojej koleżanki miała gorączkę prawie 40 stopni. I wokół dużo dzieci też podobnie choruje. Taki wirus.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oprócz leków trzeba robić chłodne okłady.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Osłonowo podaje się antybiotyk ,małe dziecko nie radzi sobie z chorobą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zdrowie

Wrażliwa skóra twarzy (56 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

Przedwczesny wytrysk (3 odpowiedzi)

Często mam tak, że jak poznam jakąś fajną laskę, dochodzi do czegoś więcej to mam duży problem z...

Mój mąż ma problemy ze wzwodem (6 odpowiedzi)

Mam prośbę.Mój mąż ma problemy ze wzwodem. O dwóch lat chociaż teraz jest coraz gorzej bo o ile...

do góry