Widok

Wywoływanie porodu :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem już tydzień po terminie i dostałam skierowanie do szpitala na piątek (będzie to już 10 dzień po wyznaczonym terminie), zamierzam rodzić na Klinicznej i chciałabym się dowiedzieć jak tam wyglądają metody wywoływania porodu, czy wywołują od razu, czy kładą na patologię, czy tylko jedna metoda- podanie kroplówki czy też są inne? jak długo podaję się tą kroplówkę , jakie są skutki uboczne? i wszystkie inne rzeczy związane z tym tematem...
z góry dziękuję za informacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co rozumiesz przez "już na sali porodowej i wówczas nie ma innej już możliwości jak urodzić:)"?

ja mialam wywolywane na sali porodowej i wcale nie urodzilam
tylko po 9h odeslami mnie spowrotem na patologie
córkę urodziłam 3 h po podaniu okso a syna po 2 h od podania, więc ja sobie chwalę ;-) i myślę że aż tak strasznie nie bolało;-) i w wojewódzkim
rodzilam 4 ms na klinicznej bylam 15 dni po terminie dali mi oxy 9 godzin i nic jeden dzien przerwy robia i znowu ;po dwoch probach nic ;trzeciego dnia juz ni emoglam chodzi mialam bole krzyzowe i wzieli mnie na porodowke podali oxy takie na szybszy postep porodu bylam o 8 na porodowce o 13 urodzilam ale przez cc polecam kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
w razie pytan smialo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja po oxy skurcze miałam silniejsze, bolesne, ale poród poszedł piorunem
tak jak pisałam wyżej. o 13 odeszły mi wody i zaczęły się pierwsze skurcze a za 1,5 godziny juz miałam przy sobie córeczkę.
Mąz ledwo co zdążył przyjechac na poród rodzinny :)
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, ja już po, oxy nie pomogła, przebicie pęcherza również bo Młodemu zaczęło spadać tętno więc wszystko zakończyło się po 10 godzinach CC, zresztą dobrze dla nasbo moje Maleństwo waży zaledwie 4710g :)
pozdr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratulacje dla Ciebie i ,, Maleństwa'' ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a czy to prawda ze skurcze po oxy są silniejsze od tych naturalnych nie wywoływanych?pozwole sobie kontynuowac wątek bo nie chce wprowadzac nowego,raz rodzilam poprzez wywolywanie i wczoraj mialam termin drugiego porodu i tak sie zastanawiam,juz po scianach chodze;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry