Widok

Wywoływanie porodu w Redłowie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej mam pytanie jak to teraz wygląda czy odrazu wywołują czy kładą na patologię najpierw. Z tego co mi wiadomo to teraz jest taki przepis, że po tyg po terminie wysyłają do szpitala, a mnie to czeka w środę jak się samo nie ruszy:-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi trochę mnie pocieszyłyście:-) zobaczymy co będzie jutro :-)
głowa do góry,
ja urodziłam dwa tygodnie po terminie.
w poniedziałek miałam się zgłosić na wywołanie a w niedziele urodziłam.
każdy poród jest inny więc nie ma najmniejszego sensu porównywać. lekarze i pielęgniarki są bardzo pomocne.
nie wiem czy wiesz ale jedna sala jest z wanną. ja poprosiłam o nią bo akurat była wolna i przydzielili mi ją bez problemu - nie musiałam latać do łazienki przez korytarz aby iść pod prysznic. :)
ja siedziałam na patologii tydzień i codziennie mi wywoływali poród, ale nic zupełnie się nie ruszało.

Codziennie oksytocyna potem wsadzili mi balonik potem biegałam po korytarzu i balonik się lekko wysunął, to mi go wyjęli i wsadzili jakąś pigułę na rozwarcie szyjki, bo nie miałam zupełnie rozwarcia ani pół skurczu:)

Jak mi wreszcie wsadzili tą pigułkę to po 1,5 h (a po 5 dniach pobytu na patologii) ruszyło się i odszedł czop i poczułam pierwsze skurcze.

POtem już poszło ekspresowo i młody z 2 tygodniowym opóźnieniem wyszedł na świat po 3 h od pierwszego skurczu :)

Ale na patologii jest patologicznie i było to najgorsze moje doświadczenie w życiu:) Ale przeżyłam więc głowa do góry :)

Ps. weź ze sobą melisę i jedzenie.
mi podali oksy, czopki, jakiś zastrzyk w d*psko na rozwarcie i w 5 godzin urodziłam
Dziękuję za odpowiedz. Póki co wszystkiego już próbowałam a jak moja mała uparciucha siedziała tak siedzi. No po cichu liczę na to, że może się jeszcze sama zdecyduje przez te dwa dni hehe
Witaj :) po pierwsze nie nastawiaj się naegatywnie, głowa do góry. Wiem że łatwo mówić :)
Mnie przyjeli na odział jak właśnie byłam tydzień po terminie - jak tylko to usłyszałam od razu zaczełam beczeć:/ Położyli na patologie i na drugi dzień robili próbę okscytocyną. Dostawałam też czopki. Nic nie pomagało:( Na 3 dzień dziecko miało słabe tętno i szybko wzieli mnie na oksytocynę, i robili mi ogólnie dużo óznych rzeczy żebym koniecznie urodziła. Nie będę pisac szczegółówo bo u Ciebie może być zupełnie inaczej. Personel jest miły i pomocny.
Póki jesteś w domku pij herbatke z liści malin. No i sex ponoć pomaga:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry