Widok

Wywoływanie porodu w Redłowie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej mam pytanie jak to teraz wygląda czy odrazu wywołują czy kładą na patologię najpierw. Z tego co mi wiadomo to teraz jest taki przepis, że po tyg po terminie wysyłają do szpitala, a mnie to czeka w środę jak się samo nie ruszy:-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj :) po pierwsze nie nastawiaj się naegatywnie, głowa do góry. Wiem że łatwo mówić :)
Mnie przyjeli na odział jak właśnie byłam tydzień po terminie - jak tylko to usłyszałam od razu zaczełam beczeć:/ Położyli na patologie i na drugi dzień robili próbę okscytocyną. Dostawałam też czopki. Nic nie pomagało:( Na 3 dzień dziecko miało słabe tętno i szybko wzieli mnie na oksytocynę, i robili mi ogólnie dużo óznych rzeczy żebym koniecznie urodziła. Nie będę pisac szczegółówo bo u Ciebie może być zupełnie inaczej. Personel jest miły i pomocny.
Póki jesteś w domku pij herbatke z liści malin. No i sex ponoć pomaga:)
Dziękuję za odpowiedz. Póki co wszystkiego już próbowałam a jak moja mała uparciucha siedziała tak siedzi. No po cichu liczę na to, że może się jeszcze sama zdecyduje przez te dwa dni hehe
mi podali oksy, czopki, jakiś zastrzyk w d*psko na rozwarcie i w 5 godzin urodziłam
ja siedziałam na patologii tydzień i codziennie mi wywoływali poród, ale nic zupełnie się nie ruszało.

Codziennie oksytocyna potem wsadzili mi balonik potem biegałam po korytarzu i balonik się lekko wysunął, to mi go wyjęli i wsadzili jakąś pigułę na rozwarcie szyjki, bo nie miałam zupełnie rozwarcia ani pół skurczu:)

Jak mi wreszcie wsadzili tą pigułkę to po 1,5 h (a po 5 dniach pobytu na patologii) ruszyło się i odszedł czop i poczułam pierwsze skurcze.

POtem już poszło ekspresowo i młody z 2 tygodniowym opóźnieniem wyszedł na świat po 3 h od pierwszego skurczu :)

Ale na patologii jest patologicznie i było to najgorsze moje doświadczenie w życiu:) Ale przeżyłam więc głowa do góry :)

Ps. weź ze sobą melisę i jedzenie.
głowa do góry,
ja urodziłam dwa tygodnie po terminie.
w poniedziałek miałam się zgłosić na wywołanie a w niedziele urodziłam.
każdy poród jest inny więc nie ma najmniejszego sensu porównywać. lekarze i pielęgniarki są bardzo pomocne.
nie wiem czy wiesz ale jedna sala jest z wanną. ja poprosiłam o nią bo akurat była wolna i przydzielili mi ją bez problemu - nie musiałam latać do łazienki przez korytarz aby iść pod prysznic. :)
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi trochę mnie pocieszyłyście:-) zobaczymy co będzie jutro :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry