Widok

Yasminelle, a Torbiel

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie Kobitki,

Czy któraś z Was zazywała tabletki antykoncepcyjne Yasminelle na wchłoniecie się Torbieli jajnika. Przez jak długo musieliscie zazywać tabletki, by się wchłoneła?

Czy której te tabletki nie pomogły i musiała mieć np. laparoskopie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja właśnie mam stwierdzone pco i co za tym idzie naczytałam się na ten temat ile się da,wiem też jak to ze mną było/jest i kilku lekarzy zaliczyłam zanim trafiłam na "swojego"

z tego co mi wiadomo to być może to jednorazowy incydent i po leczeniu może się wchłonąć i będzie ok.
Może być spokój na kilka miesięcy a może się miesiąc w miesiąc powtarzać kłopot.
Ja nieraz miałam spokój 2-3 miesiące,a nieraz co miesiąc nowe torbiele.Niektóre były małe i same się wchłaniały,nieraz dostawałam leki,luteine,d*phaston,antykoncepcyjne,antybiotyki.3 razy lekarz robił punkcję i ściągał igłą i strzykawką zawartość torbieli bo nic nie działało a były wielkie a że to było przed ciążą i już byłam po operacji jajnika to nie chciał mnie ciąć więcej.W 2 ciążach też niestety miałam torbiel ale wchłonęły się same.
Każdy organizm inaczej reaguje na leki i każda z nas może mieć hormony różnie więc chyba najlepiej obserwować co się dzieje,porobć badania hormonów i czekać.Ja najdłuższą przerwę miałam po ciąży.Kilka lat miałam spokój z torbielami.
Czasem gubię się w życiu,czasem upadam
Czasem się wspinam do góry
Lecz chcę być szczęśliwa
A na jak dlugo tabletki antykoncepcyjne moga wyciszyc prace jajnikow by nie pojawiala sie nastepna torbiel?

Tak sie zastanawiam, czy przypadkiem nie mam zespolu policystycznych jajnikow. Lekarz bynajmniej mi o tym nie wspomnial :-S
Mam od ponad 10 lat problemy z torbielami i nigdy nie dostałam tabletek anty.aby się wchłonęła,ale nie znaczy to,że lekarz źle cię leczy.Ja brałam różne leki z różnym efektem.Antykoncepcyjne kiedyś miałam po to,żeby wyciszyć jajniki,wyłączyć ich pracę i zatrzymać kolejne torbiele.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Up :$

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry