Widok

Z Rodziną najlepiej na zdjęciu..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak tą sprawę załatwić?

Moja 80 letnia Babcia, odkąd urodziła się moja córka co miesiąc przesyła jej przekzam pocztowym 200 zł, trwało to od momentu urodzenia Zosi.
Do 2009 roku mieszaliśmy w innej części Gdańska, teraz w tym mieszkaniu mieszka mój 23 letni szwagier.
Od momentu naszej przeprowadzki pieniądze przestały przychodzić,ale nie o pieniądze chodzi.

Wielokrotnie mówiłam Babci,żeby nie przesyłała pieniędzy,bo nam nie potrzeba a ona się upierała i już przestałam wraca do tematu,ponieważ przekazów już nie było.
Z czego się ucieszyłam, bo chciałam,żeby Babcia uskładała sobie na swoje potrzeby.

Dzisiaj okazało się,że przekazy pocztowe jednak były przez cały czas od naszej przeprowadzki, a odbierał je mój szwagier nie mówiąc nam o tym.Na poczcie podawał się,za mojego męża-to samo nazwisko.

A wydało się tak-dzwoniłam do babci i powiedziała,że w tym miesiącu nie wyśle pieniędzy Zośce,bo i tak za tydzien jedziemy do niej.

Pojechałam do Wrzeszcza na pocztę, rozmawiałam z Paniami, wygrzebały z poprzedniego miesiąca dokumenty i znalazłam podpis szwagra w nawiasie z napisem MĄŻ.

Poszłam do szwagra a on się wyparł.

Co teraz mamy zrobić?

Teściowej też powiedziała, bo jak można okradać nie dość,że Babcię to jeszcze dziecko, swoją chrześnicę i rodzinę.

Ufff..poprostu załamka.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7
mozesz isc na policje,bo to podszywanie się pod kogos a to jest karalne
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
kazac szwagrowi oddac babci kase zglaszajac na policje
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
niezla zlodziejska i pazerna szuja z tego szwagra, nalezy postawic sprawe jasno i nakazac oddanie calej kwoty babci( ZA 3 lata jak rozumiem) w zamian wspanialomyslnie odstepujac od zlozenia doniesienia na policji
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
30 miesięcy około razy 200 zł to 6000 zł. ale gnój... postrasz policją. Za to idzie się siedzieć. panie na poczcie spisują serię i numer dowodu osobistego odbierającego, wiec wyparcie się to słaba wymówka.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
To swinstwo ale moze szwagier ma jakies problemy finansowe? Nie tlumacze go, ale moze mu sie niezbyt powodzi, ma dopiero 23 lata. Pewnie myslal ze sie nie wyda...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13
Uuu Majka 6 tysięcy to sporo, trochę boli, starczyłoby na tyle ubranek z Nexta, co?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 24
Xyz, czytaj ze zrozumieniem, nie chodzi mi o pieniądze.Ale o ludzka uczciwość.
A na ciuchy stać mnie, wyobraź sobie,że pracuję.

Poczekam do jutra, jeśli nada będzie szedł z zaparte to zgłoszę na policje.
A pieniądze czy tak czy siak oddamy Babci.
Szkoda, tylko,że w taki sposób straci wiare w uczciwość.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myslisz ze jest sens mowic babci? Ja bym nie mowila, po co ma byc jej przykro. Nie lepiej zeby myslala ze sprawila prawnuczce radosc jakims prezentem? Starsi ludzie sa uparci, pewnie jej sprawia przyjemnosc ta mysl ze Wam pomaga i daje cos prawnuczce mimo ze nie potrzebujecie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
I juz lepiej wziac ta kase a kupic babci jakies fajny prezent czasem, lub zamowic zakupy do domu, sama pewnie by sobie tego nie zafundowala.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ahahahaha.... Ekhmm... xyz... Nie twój biznes na co by starczyło...

A twój mąż co na to???? Ma jakiś pomysł?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja bym babci nie mowila ,ale ze szwagrem pojechałabym ze stara szmatą
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Majka, jestem ciekawa (bez podtekstów) czy "pomagasz" jakoś babci w jej starości? odwdzięczając się za jej dobre serce?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18
mała ciężarówka - zgadzam się - cham i złodziej, żeby od 80 letniej babci wykradać pieniądze dziecka...to jest upadek moralny
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
kasia a czy to Twoja sprawa czy ona pomaga babci? Nie o tym jest wątek.
A szwagier zwykły złodziej i to z tych najgorszych co okrada dzieci i staruszki.... żałosne.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też bym babci nic nie powiedziała. Po co Jej psuć krew ???

Poszłabym/wysłała męża (poszlibyśmy razem) na pocztę, poprosiłabym ksero kart odbiorów tych z podpisami ,,męża''. Zaprosiłabym teściów, szwagra, przedstawiła czarno na białym i zażądała oddania kasy. Jak nie to poszłabym na Policję.

Ech, rodzina....
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj bym nie powiedziala babci to mogloby wplynac na jej nerwy:( zalatwis sprawe i postawic warunek kasa albo policja , wez z z poczty potwierdzenia , przedstaw mu ze masz dowody i woz albo przewoz, o jak ja to mowie "grasz albo rower pchasz:)" i gdyby kase oddal to zostaw te pieniadze malej tak jak mialo byc , a jakoddasz kese babci to zorientuje sie ze cos nie tak, a niech ma satysfakcje ze robi malej prezent jak tak chce ... i tak sobie postanowila
ale to moje zdanie,
no tylko faktycznie jak zglosisz na policje to babcia i tak bedzie sie mosiala dowiedziec:( a teraz swieta to kiepska koncowka roku,
a szwagra za jajca!! i niech oddaje , heh moze myslal ze teraz on bedzie dostawal taki prezent co miesiac:) ze przeszlo na niego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic więcej już nie ma co pisać, dziewczyny wszystko napisały , iść na Policję , iśc na pocztę , ale aby odebrać przekaz pocztowy trzeba pokazać dowód osobisty a szwagier ma chyba inne imię niż Twój Mąż, więc i niestety ale Pani na poczcie będzie miała problemy.

A Babci nic nie mów tak będzie lepiej.

A co Twój Mąż na to ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym jednak zglosila, bo inaczej sie nic nie nauczy ;/

u mnie w rodzinie byl podobny przypadek, moj kuzyn okradal nasz prababcie... ale wpadl w zle towarzycho i wyladowal w wiezieniu, babcia miala ponad 100 lat i wszczyscy przed nia prawde ukrywali... w sumie nie wiadomo jak sie dowiedziala... ale az zawalu dostala i zmarla w wieku 102 lat ;/ no ale najlepsze ze kuzyn mieszkanie po niej dostal i sobie mieszka... brrr
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sandrulka, a skad pani na poczcie ma wiedziec jak ma na imie maz ?;) Identyfikuja czlowieka po nazwisku i adresie zameldowania (jak jest ten sam, na ktory byl przekaz to juz w ogole wszystko ok ;))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry