Widok

Z Rodziną najlepiej na zdjęciu..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak tą sprawę załatwić?

Moja 80 letnia Babcia, odkąd urodziła się moja córka co miesiąc przesyła jej przekzam pocztowym 200 zł, trwało to od momentu urodzenia Zosi.
Do 2009 roku mieszaliśmy w innej części Gdańska, teraz w tym mieszkaniu mieszka mój 23 letni szwagier.
Od momentu naszej przeprowadzki pieniądze przestały przychodzić,ale nie o pieniądze chodzi.

Wielokrotnie mówiłam Babci,żeby nie przesyłała pieniędzy,bo nam nie potrzeba a ona się upierała i już przestałam wraca do tematu,ponieważ przekazów już nie było.
Z czego się ucieszyłam, bo chciałam,żeby Babcia uskładała sobie na swoje potrzeby.

Dzisiaj okazało się,że przekazy pocztowe jednak były przez cały czas od naszej przeprowadzki, a odbierał je mój szwagier nie mówiąc nam o tym.Na poczcie podawał się,za mojego męża-to samo nazwisko.

A wydało się tak-dzwoniłam do babci i powiedziała,że w tym miesiącu nie wyśle pieniędzy Zośce,bo i tak za tydzien jedziemy do niej.

Pojechałam do Wrzeszcza na pocztę, rozmawiałam z Paniami, wygrzebały z poprzedniego miesiąca dokumenty i znalazłam podpis szwagra w nawiasie z napisem MĄŻ.

Poszłam do szwagra a on się wyparł.

Co teraz mamy zrobić?

Teściowej też powiedziała, bo jak można okradać nie dość,że Babcię to jeszcze dziecko, swoją chrześnicę i rodzinę.

Ufff..poprostu załamka.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7
i udalo sie wyjasnic sprawe z babcia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
poza tym kwota napisala na kwitku wygladala rzeczywiscie jak 5000 bo przecinek byl jakos dzwinie machniety
ale ja sie nei dziwie ze takie cuda dzieja sie na poczcie - non stop mam z nimi jakies przeboje
oddałam, bo na koniec dnia pani sie zorientowala ze nie gra cos i zauwazyla blad i przyszla do nas do domu z wyjasnieniem
ja nie zorientowalam sie bo kasa byla prezentem slubnym - o ddanej osoby nie spodziewalam sie wogole wiec zarowno 500 jak i 5000 mogla dac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mjakmama, i co oddałaś tą niezłą górkę? czy zachowałaś dla siebie? 5000zł a 500zł to różnica
wróciła ? czytam i nie moge doczytac :)
annika, majka wyżej napisała, że kasa już wróciła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja mysle, ze takiej sytuacji nikt by nie zignorował w zadnej rodzinie; mnie tylko dziwi fakt, ze ludzie opisuja swoje problemy - informujac o tym caly swiat; tylko tyle, ale ty chuba znak czasow inetrnetu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Być może dlatego,że rozmawiając o tym z rodziną ich rady mogą być nie obiektywne i w rezultacie wyjdzie,że przecież nic takiego się nie stało.......
dziewczyna chce porady od osób bezstronnych,które trzezwym okiem mogą ocenić sprawę......
Majka,oddał pieniądze?jak nie to zmykaj na Policję.Być może twoja córcia na tym nie ucierpiała,ale nie wiadomo czy kiedyś taka kwota w przyszłoście nie była by jej bardzo potrzebna......
Trzymam kciuki obys odzyskała kasę:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a mnie dziwi fakt, ze o takim w koncu intymnych i orywatnych rzeczach informuje sie 'caly Internet",a nie omawia sie takich spraw i słucha rad rodziny, rodziców, braci ew. siostr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie interesuje mnie co robisz, ale skoro nie masz podzielnej uwagi i nie potrafisz uważnie przeczytać nawet pierwszego posta to po co się wypowiadasz i ironizujesz do kogoś tekstami o podstawówce?

Nie znam tematu nie przeczyatałam dokładnie to się nie wypowiadam i nie ironizuje. Proste.

I nie podniecam sie tylko skoro nie potrafisz odbić piłeczki to tego nie rób. A na przyszłość zapoznaj się z tematem w którym zabierasz głos i jak człowiek dyskutuj bez drwin.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
dobra mamy ustalone, przekaz na MAJKA KOWALSKA od ZOFIA NOWAK, MAJA zamieszkała przy ul.KOSYNIERÓW 5b/8 oddebrał WOJTEK KOWALSKI zameldowany przy KOSYNIERÓW 5b/8 legitymuący się dowodem AA*&*^*&%^*&^%^% w nawiasie mąż.

czyli proste - poczta zrobiła wszystko ok - on oszukał A - podając się za męża, za ojca nie będąc prawnym opiekunem dziecka przejął jej pieniądze, jeżeli listonosz spisał numer dowodu szybko się ujawni ze to wujcio a nie tata
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Posłuchaj poddczytuję ten wątek i w miedzy czasie wykonuję prace,która mnie strasznie nudzi i męczy,a siedze przy tym od 4 godzin,czytałam nieuważnie dlatego nie zauważyłam,że jest jakas adnotacja "mąż" byłam przekonana,że przelewy szły na męża,ot zwykła niedbałość.

nie podniecaj się tak,bo ci żyłka pęknie,zwróciłam honor za swój błąd i tyle
dziękuję za uwagę,postaram się nie czytać wyrywkowo,bo potem są takie skutki...
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Poza tym skoro autorka napisała, że byla na poczcie i była tam adnotacja MĄŻ to logiczne chyba jest, iż przelew był właśnie na Majkę (chyba, że mąż Majki może ma męża).
Logiczne myślenie się kłania a to chyba troche wcześniej niż trzecia klasa szkoły podstawowej.
Pomyśl nim odbijasz piłeczkę! :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
czekolada nauka czytania ze zrozumieniem się kłania,jakaś trzecia klasa podstawówki hahaha

no przecież mówie, że tagedia...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
poza tym nawet jakby byly na meza to szwagier mogl od listonosz w domu odebrac a wowczas nie potzrebne sa dokumenty - daje kase osobie ktora jest przy dzwiach a szwagier mogl gadac ze maz jest ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A to zwracam honor,nie ma napisane że przekaz na majkę więc myslałam,że na jej męża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
czekolada pieniadze byly adresowena na majke odebral szwagier wiec gdzie ty w dokumencie pocztowym widzisz imei jej meza?? skoro byly na majke
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
lin nauka czytania ze zrozumieniem się kłania,jakaś trzecia klasa podstawówki.
Imieniem męża,a imieniem szwagra.Kapito?
Jaki mąż/żona w dowodzie?Nikt o tym nie pisał.

Zaraz się okaże,że mają tak samo na imie,w końcu bracia.Komiczne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
do jakiego imienia?
a w dowodzie masz imię męża/żony??
Jeżeli adres w dowodzie się zgadzał.. a zakładam, że tak.

Czy te babki maja być wszechwiedzące??

Tragedia..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
napisałam, że pod warunkiem tego samego adresu...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry