Widok

ZABAWY NA "18" - macie pomysły?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jesteście takie kreatywne - pomóżcie :) w sobotę moja chrześniaczka ma imprezkę dla rodziny, ciocia poprosiła mnie o przygotowanie jakichś zabaw żeby było wesoło, w necie znalazłam coś takiego:

"Wydrukuj na wąskich paseczkach jakieś pytania czy coś na wzór formułki dokończ zdanie, ktoś losuje i każdy odpowiada. Można się pośmiać i trochę lepiej poznać" - może podpowiecie jakie by to miały być?

a znacie inne zabawy? na imprezie gł. będzie rodzinka i kilka osób "młodych", troszkę nie bardzo mam ochotę w wodzireja, no ale obiecałam he he
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gdybym zapytała google i doszła do wniosku, że to co tam jest mi wystarcza nie pytałabym tutaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co do karteczek to moze cos zwiazanego z Twoja kuzynka, dajmy jej na imie powiedzmy Ania:
Gdyby Ania byla kwiatem bylaby... poniewaz...
Gdybym mogl wystac Anie w dowolne miejsce na swiecie byloby to... poniewaz...
Gdy Ania miala 10 lat to byla...
Ania najbardziej mnie zaskoczyla gdy...
itd.
Nie obrazaj sie-sprawdzilam,bo sama bylam ciekawa
Moze jeszcze zgadywanie piosenek z "dziecinstwa"-Jaka to melodia?. Podzielic gosci na 2 druzyny i puszczasz kawalek, kto wie wola stop. Jak podadza tytul i wykonawce dostaja punkt, jak nie przeciwnicy.
I koniecznie cos ze zdjeciami, np kilka zdjec niemowlat, posrod nich trzeba rozpoznac Anie. Albo zadanie dla niej samej:ciocia musialaby Ci dokladnie opisac w jakich okolicznosciach zrobiono zdjecie i Ty ukladasz zwiazane z tym pytanie,zeby sprawdzic, co ona pamieta z 18lat swojego zycia.
o to związane z "młodą" może być fajne, a "18" jest w lokalu więc troszkę to ogranicza pomysły; ja pierwsze co zrobiłam to wrzuciłam w google ten temat, ale tutaj wiele razy padają różne fajne rozwiązania więc pomyślałam, że może i teraz też :)
może ktoś coś jeszcze ciekawego zna? :)
u mojej cioci na 50- tce wszyscy dostaliśmy tekst "Zuzi" do ręki.
po przygotowaniu podzieliliśmy się na 2 grupy i był konkurs, która grupa głośniej zaśpiewa...
ale impreza była w knajpie, więc mogliśmy sie wydzierać do woli...
jest fajna zabawa,że każdy rysuje karykaturę/portret sąsiada i potem kartki się miesza i wyciąga i wszyscy zgadują o kogo chodzi. jest przy tym dużo śmiechu

Może jakieś karaoke jak toważystwo lubi śpiewać
o Betrisa z tym rysowaniem fajny pomysł, może przygotuje też coś takiego :)
Przepraszam, że nie mam odpowiedzi, ale przeraża mnie to, że piszesz o swojej młodej, osiemnastoletniej chrześniaczce, a w tym roku ona ma 28 lat.. Czas jest przerażającym zjawiskiem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry