Widok

ZASIŁEK RODZINNY Z MOPS, jak długo czeka się na decyzję

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos w ostatnim czasie składał wniosek o zasiłek rodzinny na dziecko/dzieci do MOPS? Jak długo czekaliście na dezyzję?
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja składałam w pazdzierniku i dostalam odpowiedz po dwoch tyg:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj, to może w przyszłym tygodniu już będzie...Ciekawe czy od razu po odpowiedzi mogę liczyć na przelew,bo z tego co wiem,koło 25 są przelewy..może zdążą..tak liczę na te pieniążki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam.
Z tego co wiem jeżeli złożyłaś "papiery" do 15 danego miesiąca powinni wypłacić jeszcze w tym.Po 15 płacą podwójnie w następnym miesiącu.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dzięki wielkie za odpowiedź :) Czekam więc z niecierpliwością
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a teraz dostałyscie juz decyzje ? po jakim czasie? bo tez czekam.I od kiedy sie liczy- od złozenia wniosku czy od daty uzupelnienia brakujacych papierow?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
no ja składałam jakiś czas temu, bodajże pod koniec września, ale czekam na pewno dłużej niż 2 tygodnie, aż dziwne bo w sierpniu składałam i dostałam bardzo szybko odpowiedź
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja składałam na początku września i jeszcze decyzji nie mam............inna sprawa jest jeśli ktoś pierwszy raz składał,bo dzieciątko się urodziło.........to wtedy szybko
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja składam 11 wrzesnia dzis dostałam decyzje,jeszcze w miedzy czasie chyba 18 bylam na wezwaniu bo mi oswiadczenia brakowało
Ja składałam 21 i jeszcze nie mam decyzji a niby 30 dni mają.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja z kolei składałam 15 X i też jeszcze nie mam
a ja 12.X i decyzji brak, wypłaty zasiłku też w tym mc nie dostałam...
luzik, oni mają czas

składałam bodajże 26 września i dostałam chyba w poniedziałek dopiero decyzję :)
imageimage
image
Ja skladalam w gdansku na poczatku pazdziernika i nadal nie mam decyzji.Cos mi sie wydaje ze w tym miesiacu nie beda wyplacac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też skadałam w październiku ,ostatnio tam zadzwoniłam i babka mi powiedziała ze decyzje dostanę w grudniu :/ bo jeszcze nie rozpatrują z października i wypłacą kasę z wyrównaniem za listopad.
dokładnie to samo w Gdyni. Składałam 12.10 i nadal czekam na decyzję. Kasa dopiero w grudniu, ale w tym tempie to nie wiem czy w grudniu zdążą...
czyli miałam szczęście, że zdążyłam złożyć jeszcze we wrześniu :)
imageimage
image
hej, a jesli skladalam wniosek 29.10 do tej pory nie mam decyzji-wiem ze bedzie pozytywna a czy wyplaca wyrownanie za listopad rowniez czy tez nie? jak to bedzie dostane tylko za grudzien??
jeśli złożyłaś 29.10 to teraz na 25.11. (może w poniedziałek, lub wtorek) powinnaś mieć pieniążki za październik i listopad.
za październik nie dostanie, nie wprowadzaj w błąd. Październik to był jeszcze stary okres zasiłkowy i został wypłacony w październiku.
Dostanie za listopad i grudzień w grudniu (w najlepszej opcji)
Jadżka - celowo nie wprowadzam. Nie wiem o co chodzi z tymi okresami, napisałam na podstawie tego, że sama teraz składałam i Pani w mops'ie powiedziała, że jeśli bym złożyła nawet 30/11 to w grudniu dostanę za listopad i grudzień - więc ewentualnie błędnie się zasugerowałam.
Ja też składałam w Gdyni 17 października i czekam na decyzję... trochę mnie pocieszyłyście, bo już się bałam, że tylko ja czekam tak długo...
wiadomosc z dzisiejsszego dnia z gdanskiego mops skladalam pod koniec pazdz, pan ktory odebral tel powiedzial ze weryfikuja wnioski z wrzesnia i ze oni maja decyzje od 30 do 60dni ustawowo..... iwec mam czekac
ja skladalam 2 listopada i do tej pory nie mam decyzji.. czyli oni maja nawet 60 dni??? a myslalam ze 30..;-/ czyli jeszcze moge poczekac;-/ nie ma o jak Polska
ja składałam po 15.09 i też czekam,ccisza ani decyzji ani pieniażków:(
Grudniowe zasiłki i listopadowe nie będą wypłacone przed świętami to wiem od pani z mops bo wczoraj byłam zapytać kiedy będzie decyzja
składałam w polowie pazdziernika, weryfikowali na pewno bo kazali mi umowy dla uzupelnienia przywiezc(dostalam 2 tyg temu polecony) (a mialam zasw z US)
zeby pomoc za rok 2011 byla przyznawana prawie w 2013roku... a nie latwiej by bylo robic tak jak z dodatkiem mieszkaniowym? bylo by wszystko przejrzyste i pomoc aktualna a nie tak opóźniona...
Ktoś z was składał dokumenty w pazdzierniku i ma decyzję.bo wypłaty ma nie być przede swetami
~zdegustowana A jakie umowy kazali Ci donieść bo ja dostałam też dziś wezwanie żebym dostarczyła umowy zlecenia męża obejmujące okres 2011. I co ja mam dostarczyć umowe o prace mojego męża?
jak był na zlecenie to rozliczenie za dany miesiąc według mnie z esztajak nie wiesz to zadzwon do mopsu
Ja tez dowozilam umowy.Nawet o dzielo chcieli.Wez skseruj wszystkie umowy jakie masz z zeszlego roku i oryginaly wez do wgladu,nie bedziesz musiala jezdzic dwa razy.Ja jeszcze musioalam swoje zarobki netto ze stycznia i lutego 2012 dowiezc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja byłam wczoraj i dowoziłam PIT-11 męża bo w 2011 miał 2 umowy o dzieło a ponoć przepisy się zmieniły.a pieniążki ponoć mają być przed świętami taką odpowiedz usłyszałam...
Dziewczyny macie już decyzję jak zlozylam dokumenty w pazdz, decyzji brak,czy wypłacą przed świętami,piszcie prosze jak macie jakieś info
ja tez składałam w paźdz.teraz zaczęli rozpatrywac te decyzje z paźdz. ja dostalam wezwanie do uzupelnienia dokumentow i tam pracownik powiedzial ze jezeli wystarczy srodkow to beda przed swietami
Nie rozumiem jak to czy wystarczy środków,dla niektórych mam tp jedyne źródło utrzymania dziecka o siebie więc nie rozumiem takiego podejścia.czyli jak decyzję o przyznaniu to mogę nie dostać nic?? Na decyzję czekam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
raczej nie, jeśli dostaniesz decyzję, że Ci przyznali, to muszą Ci dać z wyrównaniem, ale to nie znaczy, że dostaniesz w tym miesiącu ...
imageimage
image
Jak z tego co wiem czeka się do 2 tygodni
Hej jak skladalas w pazdzierniku to dostaniesz wyrownanie od pazdziernika
A ja złorzyłam 30Sierpnia rodzinne i dotej pory nie dostałam decyzji...
Hej ja zlozylam 8 listopada i do dzis nie mam decyzji a u ciebie liczy sie od uzupelnienia wszystkich dokumentow
A ja pod koniec września zasiłek i dzisiaj o pielęgnacyjne to kiedy dostane decyzje
Na decyzję poczekasz do 25.11.
Pisemna?
Tak przyjdzie poczta listem poleconym
Ja składałem w październiku i decyzje dostałam w tamtym tygodniu dopiero czekałam ponad dwa miesiące
dokumenty złozyłam końcem października w sprawie zasiłku roodzinnego i dodatku... w polowie listopada donosiłam poprawiony dokument o wymiarze urlopu wychowawczego... dzisiaj mamy 20 grudzień a ja nie mam ani odpowiedzi o przyznaniu a tym bardziej jakichkolwiek pieniedzy... ja sie pytam ile jeszcze a święta za 4 dni :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja ci napisze tak ja miałam kompletne dok i ani decyzji ani kasy
Ja skladalam 9 listopada, nie dostalam jeszcze decyzji ale pienadze wczoraj wplynely na konto ;)
a ja nie mam nic i na90 procent witaj 25 styczeń
image
Dzisiaj byłam z poprawionymi dokumentami w MOPS w Gdańsku ,pani
powiedziała ,ze osoby składające przed 17 pażdziernika dostana pieniądze
inne po nowym roku
Każdy ma inne info ja dzwonilam i pani mi powiedziała ze decyzja do realizacji ze kasa będzie przed świętami
u mnie kasa na koncie wczoraj juz sie pojawila - od MOPS.

wiem ze na poczcie tez jakies listy maja, ale nie wiem czy rodzinne czy inne.. nie znam sie tylko babeczka pytala.
a ja dostalam wlasnie decyzje a kasy jeszcze nie ma
Ja zlozylam 1 października i jeszcze nie dostałam ani z zasiłku rodzinnego ani alimentacyjnego
witam ja skladalam papiery we wrzesniu i jeszcze nie mam decyzji.. czy dostane rodzinne jak nie mam decyzji ?
Ja kiedyś dostałam najpierw pieniądze przelewem a dopiero po kilku dniach decyzje:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja miałam tak samo jak Pani Asia.
Złożyłam wszystkie papiery i po kilku dniach była decyzja ustna ,że .... będą pieniądze ,a decyzje dostane później. :)
Decyzja jest w ciągu 30 dni. Wypłata jest do 26 nastep ego miesiaca po złożeniu wniosku. Czyli wniosek składasz we wrześniu A kasę masz w październiku za 2 miesiące. Ja decyzję dostaje zawsze 2 do 3 tyg po złożeniu wniosku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na decyzje mops ma 3 miesiące. A nowy okres rozliczeniowy na zasiłek rodzinny zaczyna się 1 listopada, złożenie wniosku do końca sierpnia sprawia że pieniądze wypłacane są już pierwszego miesiąca czyt w listopadzie, jeśli wniosek złożymy później może być tak, że wypłata z wyrównaniem nastąpi dopiero w grudniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek składałam 29 września a jest już 30 października, no to sobie jeszcze poczekam :/

Ja składałam 30 sierpnia i jeszcze nie mam

Ja składałam 22 września w piątek 3 listopada dostałam decyzję - Gdynia

A jeżeli ja skaladalm dopiero 29 września i wczeaniej nigdy nie pobieralam zasilku rodzinnego na dziecko ani żadnej innej pomocy od Państwa czy dostaniemy wyrownanie za październik i listopad?

Oczywiście, ze tak tylko nie wiadomo kiedy.
Hej.mam do Was pytanko.jesli zgubilam karte przedwplatowa to ile bede czekac nowa mniej wiecej!!!niestety nie moge wyplacic srodkow przez placowke.dziekuje za pomoc.pozdrawiam..
Zastrzeglas kartę ? Na nową czekam się ok miesiaca
A ja w Chorzowie czekam juz dwa miesiace I Pani w okienku mnie zbywa mowiac ze ma czekac na smsa I wtedy przyjsc
Witam ja skłdałam we wrześniu tego roku rodzinne miałam do października ale nic się nie dzieję
Ja złożyłam w czerwcu a teraz mamy prawie wrzesień i nie mam decyzji .ciekawi mnie jak oni liczą ta zasadą złotówka za złotówkę

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

do góry