Widok

ZASIŁEK RODZINNY Z MOPS, jak długo czeka się na decyzję

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos w ostatnim czasie składał wniosek o zasiłek rodzinny na dziecko/dzieci do MOPS? Jak długo czekaliście na dezyzję?
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja składałam w pazdzierniku i dostalam odpowiedz po dwoch tyg:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj, to może w przyszłym tygodniu już będzie...Ciekawe czy od razu po odpowiedzi mogę liczyć na przelew,bo z tego co wiem,koło 25 są przelewy..może zdążą..tak liczę na te pieniążki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam.
Z tego co wiem jeżeli złożyłaś "papiery" do 15 danego miesiąca powinni wypłacić jeszcze w tym.Po 15 płacą podwójnie w następnym miesiącu.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dzięki wielkie za odpowiedź :) Czekam więc z niecierpliwością
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a teraz dostałyscie juz decyzje ? po jakim czasie? bo tez czekam.I od kiedy sie liczy- od złozenia wniosku czy od daty uzupelnienia brakujacych papierow?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
no ja składałam jakiś czas temu, bodajże pod koniec września, ale czekam na pewno dłużej niż 2 tygodnie, aż dziwne bo w sierpniu składałam i dostałam bardzo szybko odpowiedź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja składałam na początku września i jeszcze decyzji nie mam............inna sprawa jest jeśli ktoś pierwszy raz składał,bo dzieciątko się urodziło.........to wtedy szybko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja składam 11 wrzesnia dzis dostałam decyzje,jeszcze w miedzy czasie chyba 18 bylam na wezwaniu bo mi oswiadczenia brakowało
Ja składałam 21 i jeszcze nie mam decyzji a niby 30 dni mają.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja z kolei składałam 15 X i też jeszcze nie mam
a ja 12.X i decyzji brak, wypłaty zasiłku też w tym mc nie dostałam...
luzik, oni mają czas

składałam bodajże 26 września i dostałam chyba w poniedziałek dopiero decyzję :)
Ja skladalam w gdansku na poczatku pazdziernika i nadal nie mam decyzji.Cos mi sie wydaje ze w tym miesiacu nie beda wyplacac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też skadałam w październiku ,ostatnio tam zadzwoniłam i babka mi powiedziała ze decyzje dostanę w grudniu :/ bo jeszcze nie rozpatrują z października i wypłacą kasę z wyrównaniem za listopad.
dokładnie to samo w Gdyni. Składałam 12.10 i nadal czekam na decyzję. Kasa dopiero w grudniu, ale w tym tempie to nie wiem czy w grudniu zdążą...
czyli miałam szczęście, że zdążyłam złożyć jeszcze we wrześniu :)
hej, a jesli skladalam wniosek 29.10 do tej pory nie mam decyzji-wiem ze bedzie pozytywna a czy wyplaca wyrownanie za listopad rowniez czy tez nie? jak to bedzie dostane tylko za grudzien??
jeśli złożyłaś 29.10 to teraz na 25.11. (może w poniedziałek, lub wtorek) powinnaś mieć pieniążki za październik i listopad.
za październik nie dostanie, nie wprowadzaj w błąd. Październik to był jeszcze stary okres zasiłkowy i został wypłacony w październiku.
Dostanie za listopad i grudzień w grudniu (w najlepszej opcji)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry