Widok
ZASIŁEK RODZINNY Z MOPS, jak długo czeka się na decyzję
Czy ktos w ostatnim czasie składał wniosek o zasiłek rodzinny na dziecko/dzieci do MOPS? Jak długo czekaliście na dezyzję?
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
składałam w polowie pazdziernika, weryfikowali na pewno bo kazali mi umowy dla uzupelnienia przywiezc(dostalam 2 tyg temu polecony) (a mialam zasw z US)
zeby pomoc za rok 2011 byla przyznawana prawie w 2013roku... a nie latwiej by bylo robic tak jak z dodatkiem mieszkaniowym? bylo by wszystko przejrzyste i pomoc aktualna a nie tak opóźniona...
zeby pomoc za rok 2011 byla przyznawana prawie w 2013roku... a nie latwiej by bylo robic tak jak z dodatkiem mieszkaniowym? bylo by wszystko przejrzyste i pomoc aktualna a nie tak opóźniona...
dokumenty złozyłam końcem października w sprawie zasiłku roodzinnego i dodatku... w polowie listopada donosiłam poprawiony dokument o wymiarze urlopu wychowawczego... dzisiaj mamy 20 grudzień a ja nie mam ani odpowiedzi o przyznaniu a tym bardziej jakichkolwiek pieniedzy... ja sie pytam ile jeszcze a święta za 4 dni :]
Na decyzje mops ma 3 miesiące. A nowy okres rozliczeniowy na zasiłek rodzinny zaczyna się 1 listopada, złożenie wniosku do końca sierpnia sprawia że pieniądze wypłacane są już pierwszego miesiąca czyt w listopadzie, jeśli wniosek złożymy później może być tak, że wypłata z wyrównaniem nastąpi dopiero w grudniu.