Widok

ZASIŁEK RODZINNY Z MOPS, jak długo czeka się na decyzję

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos w ostatnim czasie składał wniosek o zasiłek rodzinny na dziecko/dzieci do MOPS? Jak długo czekaliście na dezyzję?
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja złożyłam w czerwcu a teraz mamy prawie wrzesień i nie mam decyzji .ciekawi mnie jak oni liczą ta zasadą złotówka za złotówkę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam ja skłdałam we wrześniu tego roku rodzinne miałam do października ale nic się nie dzieję
Ja składałem w październiku i decyzje dostałam w tamtym tygodniu dopiero czekałam ponad dwa miesiące
A ja w Chorzowie czekam juz dwa miesiace I Pani w okienku mnie zbywa mowiac ze ma czekac na smsa I wtedy przyjsc
Zastrzeglas kartę ? Na nową czekam się ok miesiaca
Hej.mam do Was pytanko.jesli zgubilam karte przedwplatowa to ile bede czekac nowa mniej wiecej!!!niestety nie moge wyplacic srodkow przez placowke.dziekuje za pomoc.pozdrawiam..

Oczywiście, ze tak tylko nie wiadomo kiedy.

A jeżeli ja skaladalm dopiero 29 września i wczeaniej nigdy nie pobieralam zasilku rodzinnego na dziecko ani żadnej innej pomocy od Państwa czy dostaniemy wyrownanie za październik i listopad?
A ja złorzyłam 30Sierpnia rodzinne i dotej pory nie dostałam decyzji...

Ja składałam 22 września w piątek 3 listopada dostałam decyzję - Gdynia

Ja składałam 30 sierpnia i jeszcze nie mam

Wniosek składałam 29 września a jest już 30 października, no to sobie jeszcze poczekam :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na decyzje mops ma 3 miesiące. A nowy okres rozliczeniowy na zasiłek rodzinny zaczyna się 1 listopada, złożenie wniosku do końca sierpnia sprawia że pieniądze wypłacane są już pierwszego miesiąca czyt w listopadzie, jeśli wniosek złożymy później może być tak, że wypłata z wyrównaniem nastąpi dopiero w grudniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak przyjdzie poczta listem poleconym
Pisemna?
Na decyzję poczekasz do 25.11.
A ja pod koniec września zasiłek i dzisiaj o pielęgnacyjne to kiedy dostane decyzje
Hej ja zlozylam 8 listopada i do dzis nie mam decyzji a u ciebie liczy sie od uzupelnienia wszystkich dokumentow
Hej jak skladalas w pazdzierniku to dostaniesz wyrownanie od pazdziernika
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja zlozylam 1 października i jeszcze nie dostałam ani z zasiłku rodzinnego ani alimentacyjnego

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry