Widok

ZASIŁEK RODZINNY Z MOPS, jak długo czeka się na decyzję

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos w ostatnim czasie składał wniosek o zasiłek rodzinny na dziecko/dzieci do MOPS? Jak długo czekaliście na dezyzję?
Ja złożyłam wniosek 4 kwietnia a ostatni dokument (donosiłam) 10kwietnia..i czekam na dezyzję..Oczywiście w MOPS mówią, że do miesiąca, ale wiadomo,tak jest w okresie składania wniosków ogólnie (czyli we wrześniu) gdzie tych wniosków są tysięce...ale teraz takich wniosków jest niewiele..i zastanawiam się jak szybko mogę sie spodziewać dezyzji od nich
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja składałam w pazdzierniku i dostalam odpowiedz po dwoch tyg:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj, to może w przyszłym tygodniu już będzie...Ciekawe czy od razu po odpowiedzi mogę liczyć na przelew,bo z tego co wiem,koło 25 są przelewy..może zdążą..tak liczę na te pieniążki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam.
Z tego co wiem jeżeli złożyłaś "papiery" do 15 danego miesiąca powinni wypłacić jeszcze w tym.Po 15 płacą podwójnie w następnym miesiącu.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dzięki wielkie za odpowiedź :) Czekam więc z niecierpliwością
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a teraz dostałyscie juz decyzje ? po jakim czasie? bo tez czekam.I od kiedy sie liczy- od złozenia wniosku czy od daty uzupelnienia brakujacych papierow?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
no ja składałam jakiś czas temu, bodajże pod koniec września, ale czekam na pewno dłużej niż 2 tygodnie, aż dziwne bo w sierpniu składałam i dostałam bardzo szybko odpowiedź
imageimage
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja składałam na początku września i jeszcze decyzji nie mam............inna sprawa jest jeśli ktoś pierwszy raz składał,bo dzieciątko się urodziło.........to wtedy szybko
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja składam 11 wrzesnia dzis dostałam decyzje,jeszcze w miedzy czasie chyba 18 bylam na wezwaniu bo mi oswiadczenia brakowało
Ja składałam 21 i jeszcze nie mam decyzji a niby 30 dni mają.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja z kolei składałam 15 X i też jeszcze nie mam
a ja 12.X i decyzji brak, wypłaty zasiłku też w tym mc nie dostałam...
luzik, oni mają czas

składałam bodajże 26 września i dostałam chyba w poniedziałek dopiero decyzję :)
imageimage
image
Ja skladalam w gdansku na poczatku pazdziernika i nadal nie mam decyzji.Cos mi sie wydaje ze w tym miesiacu nie beda wyplacac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też skadałam w październiku ,ostatnio tam zadzwoniłam i babka mi powiedziała ze decyzje dostanę w grudniu :/ bo jeszcze nie rozpatrują z października i wypłacą kasę z wyrównaniem za listopad.
dokładnie to samo w Gdyni. Składałam 12.10 i nadal czekam na decyzję. Kasa dopiero w grudniu, ale w tym tempie to nie wiem czy w grudniu zdążą...
czyli miałam szczęście, że zdążyłam złożyć jeszcze we wrześniu :)
imageimage
image
hej, a jesli skladalam wniosek 29.10 do tej pory nie mam decyzji-wiem ze bedzie pozytywna a czy wyplaca wyrownanie za listopad rowniez czy tez nie? jak to bedzie dostane tylko za grudzien??
jeśli złożyłaś 29.10 to teraz na 25.11. (może w poniedziałek, lub wtorek) powinnaś mieć pieniążki za październik i listopad.
za październik nie dostanie, nie wprowadzaj w błąd. Październik to był jeszcze stary okres zasiłkowy i został wypłacony w październiku.
Dostanie za listopad i grudzień w grudniu (w najlepszej opcji)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ciemieniucha - skuteczne metody (51 odpowiedzi)

Może doradzicie coś skutecznego na ciemieniuchę. Moja mała ma na środku główki cały placek....

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (79 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Gdzie kupię duże kartony? (20 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry