Widok

ZNAMIE SPITZ

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktos moze spotkal sie z czyms takim? Moje dziecko od prawie roku ma na policzku cos w rodzaju krwisto czerwonej brodawki.. bylam z nim juz u paru dermatologow, nikt nie potrafi powiedziec co to dokladnie jest,ale jedna Pani Dr stwierdzila,ze jest to znamie SPITZ i trzeba je usunac chirurgicznie.. Bede wdzieczna za wszelkie info na ten temat.. Przejrzalam juz chyba wszystkie portale medyczne, ale sa tam jedynie ogolne informacje. Z gory dziekuje!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pierwsze słyszę taką nazwę, ale nie jestem biegła w medycznych sprawach. Mi rosło coś na szyi przy włosach, takie właśnie krwiste coś, poszłam do dermatologa, babeczka powiedziała, ze to włókniak i trzeba wyciąć, poszłam do chirurga, wycięli i po krzyku. Potem przyszły wyniki badań i sie okazało ze to była jakaś forma raka skórnego no i nie mogę sie opalać.
Jeśli to coś rośnie to nie zwlekałabym i wycięła jak najszybciej
ja miałam takie coś na kolanie, p. dermatolog powiedziała ze to włókniak, nic groźnego ale jeżeli mi przeszkadza to można usunąć; no i usunęłam laserem, bo jak się uderzyłam akurat w to miejsce to zawsze bolało

image
image
Dziekuje Wam za rady! Tez jestem za usunieciem tego,ale boje sie jak moj synek( Niecale 5 lat) zniesie zabieg w znieczuleniu miejscowym.. Wszystkie Panie derm. twierdza zgodnie, ze to zmiana nie zlosliwa..a ja baaardzo chce w to wierzyc.. Narazie dostalismy masc na 3tyg i zobaczymy co dalej.. A laserowo nie mozna tego usunac bo pozniej trzeba to zbadac... POZDRAWIAM!!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

do góry