Widok

ŻYLAKI SROMU W CIĄŻY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie. Mam 30 lat. rodziłam pierwsze dziecko w 2008r. Miałam okropne żylaki SROMU... musiłam robić sobie zastrzyki w brzuch z CLEXANE . A po porodzie miałam takie bóle krocza, że na spacerach z maluszkiem musiałm co chwilę siadać na osiedlowych ławkach . Około 3 tygodnie po porodzie ,bóle ustąpily i żylaki rozeszly się... Ale wspomnienie okropne !! Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak sobie z tym poradziłaś poza zastrzykami? U mnie już teraz jest masakra, a jeszcze nie rodziłam. Wyczytałam https://abc-zylakow.pl/zylaki-warg-sromowych-macicy-ciaza/ że to normalne, ale już nie daje rady, chce coś żeby to przestało tak boleć :( Czy macie jakieś sposoby ich leczenia? Nie mogę brać tabletek itp ze względu na mojego Bąbelka :)
odpowiadam WERTES: Żylaki stomu... a nie odbytu ! Coś potwornego. miałam takie bóle w ciąży , iz musiałam zrezygnować z pracy i byłam na zwolnieniu lekarskim.
Caroca, no już nie przesadzaj z tą Twoją "starością"! :-))
ja mialam zylaki, ale tylko w czasie ciazy i wcale ona mnie nie bolaly. moj gin kazal mi powiedziec o tym po przyjezdzie do szpitala na porodowke, bo mogo to byc wskazanie, zeby nie nacinac. powiedzialam, ale nacieta bylam (zreszta za swoja zgoda) i zaraz po porodzie jak reka odjal, zylaki zniknely. nie stosowalam zadnych lekow. w pierwszej ciazy nie mialam tego problemu, no ale "starosc nie radosc" hihihihi, zaznaczam, ze jestem starsza od Ciebie :-)
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
sromu czy odbytu?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry