Widok

Zabezpieczenie na lodówkę side by side (?)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Macie jakiś pomysł? Widziałam tylko na standardowe lodówki. Moja ma po lewej zamrażarke, kostkarkę itp, a po prawej chłodziarkę. Wzdłuż od dołu do góry rączki do otwierania. Synek bez problemu zaczął sobie z nimi radzić :) Na chwilę obecną zawiązuję paskiem :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze ja nie pomoge ja poprostu mówiłam stanowczo nie wolno i zapewniałam atrakcję nuda potęguje takie akcje
a jak używałam piekarnika to zastawiałam bramką wejscie
Mój też rozumie, że nie wolno, nawet sobie pogrozi paluszkiem, ale co z tego ;)

Hop hop, może ktoś widział jakieś :)
image
image
bogosia - czy coś może znalazłaś? Mój synek zaczął otwierać sobie zamrażalkę i sam częstuje się lodami :-)
image

image
Gosia Jasiu to nie pozwala Ci się nudzić co ? :)

ostatnio jak coś kupowałam to dostałam w gratisie zabezpieczenie na rzep,
jak znajdę gdzieś w necie to pokażę jak to wygląda, a jak nie to wyślę Ci mmsa
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
znalazłam :)
dokładnie takie samo mam
http://bezpiecznydzieciak.pl/product-pol-745-Zamkniecie-zabezpieczenie-samoprzylepne-typu-rzep-2szt-.html
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

dzięki - rozumiem, że jeden "plasterek" przyklejasz na chłodziarkę i zamrażalkę.
image

image
hehe nie doczytałam że to Gosi stary wątek :)

ten rzep odrywasz sobie albo z prawej albo z lewej w zależności co chcesz otworzyć, myślę że może się sprawdzić, w praktyce nie miałam przyjemności wypróbować bo moja córa nie była zainteresowana lodówką
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Tego typu zabezpieczenia (nie tylko na lodówkę) - takie naklejane właśnie, są też w ikeii. Wypróbowałam wiele różnych i te są drogie (ok 25zł za 2 szt) ale naprawdę skuteczne ;) żeby otworzyć nie wystarczy odkleić, tylko trzeba ścisnąć palcami ... ciężko to opisać ;) w każdym razie dziecko raczej nie otworzy, ani nie zerwie. Nie widzę ich na stronie, ale jakieś 3 tyg temu były jeszcze w sklepie.
image
Stopkrotka - o tych piszesz? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108935 mamy takie na zwykłej lodówce i sprawdza się rewelacyjnie :] Gabryś w dalszym ciągu nie jest w stanie sam otworzyć lodówki :]
Tak, dokładnie :)
Sama mam czasem z nimi problem, a co dopiero mały ;) wczoraj miałam okazję sprawdzić ich wytrzymałość przy okazji histerii młodego. 10 min próbował je zerwać - i nic ;)
image
taaak - my też czasem siłujemy się z nimi ;P szczególnie jak chce się otworzyć jedną ręką - to nie zawsze się udaje ;P

mi polecała Koleżanka :) mama 2 Chłopców ;) (więc z doświadczeniem pod tym względem)
ja dzisiaj jade kupić wszystkie zabezpieczenia i w ikea znalazłam takie rozwiązanie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80108935
image

ale te zabiezbieczenia Ikea to raczej na zwykłą lodówkę - nie na side by side? Rozumiem, że jeden koniec jest stały a drugi można otwierać??
image

image
My to zabezpieczenie (z ikea) stosujemy na szafkach (szczególnie z chemią i moimi kosmetykami) oraz szafach typu komandor - nic nie szkodzi że jedna strona jest na sztywno bowiem wystarczy ze zwolnisz blokadę i możesz otworzyć z obu stron drzwiczki. Mamy jeszcze zapasowe żeby zabezpieczyć zmywarkę, piekarnik i właśnie lodówkę - na razie te sprzęty nie wywołały u naszego dziecka większego zainteresowania.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

do góry