Widok

Zakup mieszkania - rozterki

Rodzina i dziecko Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie. Obydwa mają identyczny rozkład, 65m2, 3 pokoje.
Szkopół w tym, że jedno jest na 4 piętrze (bez windy), drugie zaś na parterze.
To na 4 piętrze jest super, po remoncie, piękna kuchnia. Tylko odświeżyć pokoje i można się od razu wprowadzać... No ale to 4 piętro mnie trochę przeraża ;)
Natomiast to mieszkanie na parterze do remontu, trzeba by było włożyć ok 15 tyś by fajnie sobie je zrobic.
To mieszkanie na parterze jest droższe od tego na 4 piętrze o 6 tys.
Nie wiem co robić i na co się decydować.
Mieszkanie na parterze nie powaliło mnie na kolana, ale ma potencjał ;) tylko remont zrobić ;) no ale na to trzeba wyłożyć kase. I z pewnością parter wygodniejszy dla rodziny z 2 dzieci.
Mieszkanie na 4 piętrze podoba mi się bardzo ale niewidzi mi się że to tak wysoko :(
Co byście poradziły? Mieszka któraś z Was na 4 piętrze i pomogła by mi znaleźć jakieś plusy takiego mieszkania? ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podoba mi się, że Niebieski Bursztyn powstaje w miejscu, gdzie wszystko jest w miarę blisko. Sklepy, szkoły, punkty usługowe, a do tego niedaleko Aquapark Reda. To takie osiedle, na którym naprawdę można wygodnie mieszkać na co dzień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowoczesne biurka dostępne są w wielu rozmiarach, kolorach i stylach, dzięki czemu można dopasować je do różnych aranżacji wnętrz. Osoby poszukujące odpowiednich modeli mogą na stronie biurko elektryczne zapoznać się z ofertą przygotowaną dla różnych potrzeb.

Mieszkanie to inwestycja na lata, więc faktycznie warto wszystko przemyśleć. Z mojego doświadczenia wynika, że pierwsze i drugie piętro to złoty środek - nie za wysoko, nie za nisko. Jeśli akurat nie znajdziecie nic odpowiedniego w tej ofercie, może warto rozejrzeć się też za nowymi projektami? Sprawdźcie ATAL - deweloperzy często mają różne opcje mieszkań na różnych piętrach w swoich inwestycjach.

Ja na portalu https://gdansk-gdynia-sopot.pl znalazłam informację, że są dużo lepsi operatorzy nieruchomości, niż ta firma którą podałaś.

Najlepiej wybrać nowe mieszkanie, aby nie borykać się z problemami, takimi jak grzyb, którego na pierwszy rzut oka nie widać. Nigdy nie mamy pewności co do lokalu z rynku wtórnego. Lepszym rozwiązaniem jest wzięcie kredytu i zainwestowanie np. w mieszkanie na osiedlu Wiktoria Park III w Pucku. Z ich pomocą na pewno otrzymasz również kredyt na warunkach, które najbardziej Ci odpowiadają. Sprawdź na https://heweltdeweloper.pl/.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja natomiast poważnie zastanawiam się nad zakupem mieszkania pod wynajem. Z uwagi na to, że w przyszłości chciałabym przeprowadzić się do Warszawy, najprawdopodobniej zdecyduję się na zakup mieszkania w tym miejscu, a obsługę całego najmu powierzę firmie Per Modum, aby nie mieć go na swojej głowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Parter- pod mieszkaniem garaż podziemny, grzejniki włączam bardzo rzadko, bo jest naprawdę ciepło.
Ogródek, to najlepsze co może być. Masz swój kawałek zieleni, nie oddałbym za nic.
Co do prywatności, to w bloku nigdy jej nie zaznasz.
To nie dom jednorodzinny, że cała posesja jest twoja. Mimo wszystko ja parter polecam, pamiętaj, że na balkonie też przecież nikt nie jest niewidzialny .
http://lublinrolety.pl/produkty/rolety-wewnetrzne/

Sama mam takie porzadne rolety wewnętrzne i odczuwam duża prywatność :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z kolegą.
Właśnie wykończyłem mieszkanie na 4 piętrze na sprzedaż - remont całkowicie wyszedł 95tysięcy.
Sama robocizna 25tysięcy. Czas remontu 3 miesiące.
Więc za 15 tysięcy to można ściany pomalować i może jakieś meble dokupić. Raczej kuchni lub łazienki w tej kwocie nie ruszysz.
Napisz Jakim budrzetem dysponujesz i w jakiej lokalizacji szukasz to może ktoś coś podrzuci na formum.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam takie samo zdanie. Właśnie szukamy mieszkania, albo domku, dla 2-3 osobowej rodziny. Niestety, oferty godne zainteresowania dotyczą tylko dużych domów. Prawdopodobnie kupimy mieszkanie z 3 sypialniami i dużym tarasem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takiego domu nie chcialabym nawet za darmo. Koszmar. Chyba, że jako prezencik, który od razu pójdzie na sprzedaż.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nawet nowe mieszkanie również jest dla plebsu.. najlepiej mieć nowy dom energooszczędny (pasywny) 400m na działce 1000m z pięknym ogrodem, oranżerią 100m, parter 200m otwarty salon o powierzchni 160m, duży kominek otwarty, wysokie sufity na 4m, łazienkę a właściwie salon łazienkowy w marmurze i drewnie egzotycznym z ogrzewaniem podłogowym o pow. 25m:) do tego jacuzzi i podgrzewany basen z falą, oczywiście ogrzewanie pompą ciepła:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bez windy do pierwszego piętra z windą najwyższe piętra
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie te słowo klucz WINDA.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

My preferujemy tylko mieszkania usytuowane na wysokich piętrach. Oczywiście winda to podstawa. Mieszkanie na parterze, w centralnej dzielnicy dużego miasta odpada.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie. Jakieś 2 do 3 lat temu zaczęliśmy się rozglądać za nowym lokum. I choć jesteśmy młodzi to żadne lokum powyżej pierwszego piętra nie wchodziło w grę. Albo winda albo nawet nie jechaliśmy oglądać. Nie wyobrażam sobie na 4 piętro giba parę razy dziennie i wszystko wnosić. Przeprowadzka tam była by koszmarem. Tachanie mebli, lodówki, pralki, telewizora itd. Każde większe zakupy. Zgrzewka wody na 4 piętro to już wyzwanie. Może nawet bliscy nie będą mogli odwiedzić, bo np. moja babcia po 90tce by nie weszła na 4 piętro żeby odwiedzić wnuczkę i prawnuki...
Zdecydowanie wybrałabym parter nawet jakby wymagało to remontu czy trochę większego wydatku na sam zakup.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani chyba właśnie chce sprzedać takie mieszkanie na 4. piętrze:) Ja mieszkam od kilku lat na 3. bez windy i mam dość chodzenia po kilka razy dziennie w te i we w te. Mam 30 parę lat i jestem zdrowym facetem, jeździłem na rowerze regularnie przez kilka lat, więc tragedii nie ma, ale większe zakupy, goście jest problem..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale z ciebie ignorant
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A moj dxoadek miał 90 lst i 3 razy dziennie wy hodził i wchodził z psem na 4 piętro
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Naród jest ciemny, to chciałem się upewnić...nie denerwuj się.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Boszsz, co za niedowiarek: tak, jestem pewna. Parter, a nad nim 4 piętra. Ile razy jeszcze mam powtórzyć? ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry