Widok

Załamka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wczoraj zrobiliśmy z mężem taki domowy budżet-no i załamka-po odliczeniu kredytu i opłat zostaje nam jakieś 1200 zł na życie na 4 osoby.Mąż pracuje ja na bezpłatnym wychowawczym z dwójką dzieciaczków. Coś ostatnio coraz gorzej z tymi finansami,a i tak żyjemy dosyć skromnie. Czy ktoś ma podobnie i jak dajecie sobie radę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to chyba w złych sklepach kupuję,albo źle gospodaruję:( skoro Wy potraficie nakarmić, ubrać 4 os rodzinę, kupić pieluchy,mleko i ciuszki dla dzieci i to wszystko za 300zł miesiecznie
debet zawsze jest wykorzystywany.na jedzenie zostaje mało.pieluchy 5 X 20 zł na miesiac,mleko bebiko,jedzenie dla małej gotowane,ciuchy dostajemy uzywane albo kupujemy uzywane na grosze jak jest okazja,bo sobie to nic nie kupujemy raczej .
Dokładnie to nie tak że da się wyżyc za 300zł miesiecznie -nie da sie .Ale ludzie kobinują , pożyczają , ubierają się w lumpkach , biorą debety , kupują na promocjach .
Ja teraz wrócilam do pracy ale niestety 400 zł miesięcznie muszę jeszcze dorobić bo na żłobek by mi nie starczyło a mam średnio 20 zł do wydania dziennie max

To tak jak my.
powiem wam szczerze ze bedzie coraz gorzej bo rachunki ida w gore jak burza a jeszcze jak nam wzrosnie kredyt to .....juz planujemy jakas ucieczke na wiec bo niewiem co bedzie za rok ,dwa,moze mi sie uda isc do pracy za dwa lata.
hmm co i tak nie rozwiazuje problemu bo trzeba oplacic przedszkole....
Przedszkole,wyprawka,dojazd do przedszkola...
woda do 2015 ma isc w fore 200% no i prąd co chwile podwyżka........sądze ze wielu z nas zacznie budowac sobie szałasy .dlatego tez nie mozemy miec drugiego bejbika.bo nawet go nie nakarmie ani ubiore.smutne to.......
Masakra,a najlepsze jest to,że wśród znajomych najwięcej narzekają Ci co zarabiają dużo.
OO DOKLADNIE
kurde ja tez bym chciała miec 1500 na zycie i sobie pomarudzic :)

a tak marudze tylko z 400 :)a czasem i 300 jak cos wypadnie
Np-kasy niby nie ma ale buty w Bartku kupi bo była promocja z 200zł na 150:)
moja znajoma kasy nie ma ,ale ostatnio w ecco wychaczyła fajne kozaki za 560 zl, az mi szczena opadła, bo ja mam tyle na 2 mce na jedzenie :)
Hmmmmmmm
Ja też dostaje 100-200zl co tydzien ale co to jest.Ja nie mam od kogo pożyczać bo wszyscy kiepsko ciagna.Sama pomagam jak moge.Ciotka ratuje czasem jak ma wiecej jedzenia z kościoła czy pck zawsze odciazenie jest.Matka pełno kredytów tesciowa wynajmuje chate.Zazwyczj zaliczamy lombard w ostateczności.Dobrze,że jest co oddawać.Pelno długów do tego za rachunki.

A tak nie w temacie miał ktoś do czynienia z Inrum Justitia jakoś tak??
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
ja mialam , :)
jolcia, bo ci co zarabiają dużo też często nabiora sobie kredyty, które ichj tak zjadają,że już niewiele zostaje. To też tak jest, bo ktoś chce dom, samochód, remonty, wykończenia, to jest masakryczna kasa
Super,ja tyle to na buty nie wydaje w całym roku:)Zauważyłam też,że najwięcej pomocy jest od ludzi,którzy też kasy nie mają,tacy dali nam za darmo ciuszki,jakieś zabawki a Ci co mają to chętnie sprzedadzą.
ja np nie sprzedaje po malej rzeczy tylko zamieniam na kaszki :)

tak samo napisałam w moim watku o sprzedazy tunik ze moze byc zamiana na kaszki :)
Temat był zupełnie inny.Jak Wy sobie dajecie radę dziewczyny, a nie jak potraficie cedzić jad na znajomych.Przykre...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przykre jest jak ktos ma 1500 i marudzi ze za mało, a ktos kto ma 300 to co ma? isc na line czy jak? bo skoro taki co ma 1500 nie daje rady to jak ten z 300 ma dac rade??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry