Widok

Zapakowanie pieniążków-inaczej

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!Niedługo wybieram się do mojej przyjaciółki na wesele i chciałabym zapakować im pieniążki w jakiś fajny sposób ale oczywiście nie mam pomysłu.Może Wy gdzieś,coś fajnego widziałyście???Będę wdzieczna za jakieś ciekawe podpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A może bukiecik z banknotów? Tylko to niepraktyczne - mocniejszy wiatr i może porwać pieniądze!
w empiku widziałam takie tuby w ktorych jest kartka z zyczeniami i do srodka mozna wlozyc kase
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
No bukiecik to fajny pomysł,ale mam już jeden z żelków(też zakupiony w emipku) więc muszę coś innego wykombinowac,ponieważ ona też mi zrobiła niezły numer z zapakowaniem pieniążków.Nie mogę za dużo pisać,ponieważ z racji tego,że ślub już niedługo tez tu pewnie zagląda:-)
a coś w stylu: koperta w kopertę? oczywiście każda inna :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
może zapakowanie w balon? :)
image
moze jakas fajna szkatułka?
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
mam na myśli coś takiego:

image

image

image

A w środku pieniążki i np. kartka z życzeniami :-)
Fajna sprawa, na prawdę polecam! Wszyscy są zaskoczeni bo to bardzo oryginalne i niespotykane ;]
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdzie można w Gdańsku kupić takie balony??? Albo kto mi coś takiego zrobi? W sobotę jadę na ślub.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja szwagierka dostała wielkie pudło i otwierajac je, w śrdoku było następne i tak z 8 szt. Jak doszła do ostatniego to okazało się ze jest puste.... rozczarowanie, ale..... potem okazało się, że pod każdym był przyklejony banknocik 100 zł. ;)
image
Ten ostatni pomysł fajny bardzo ale tak właśnie ja dostałam zapakowane pieniążki od przyjaciółki więc odpada.A wiecie gdzie w ten balon paują prezenty??
moze zapakuj w małe pudełeczka - kilka coraz większych rozmiarów włożonych jedno w drugie a w najmniejszym kasa
w tych większych moze być knfetti serca, czekoladki po bokach, lizaki itp.
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Moji znajomi zapakowali całą sumkę w sakiewkę, wcześniej rozmienili na złotówki :)
image image
ja widziałam :)

porozmieniać pieniądze na 1 złotówki i dać całą kwotę w skrzynce :) wyjdzie dość spory kuferek

pozamieniać pieniądze na 1 dolarówki i dać cać normalnie w kopercie, ale wychodzi cały plik kasy !! :)
papilio1@op.pl
ja kiedys podarowałam pieniadze w nastepujacy sposob -wielkie pudło ale naprawde wielkie w srodku cale wypelnione popcornem a na dnie malutki portfelik a w srodku kaska -mlodzi mieli zagadke otworzyli ogromne pudlo w srodku "tona"popcornu i nic wiecej ale poszperali i sie znalazlo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
moi znajomi dostali pieniązki za szyba :) obrazka - ktos z rodziny zrobił w photoshopie koląz z miejscem na banknoty - w pierwszej chwili nikt sie nie zorientował ze sa prawdziwe :)))
A może coś takiego? http://www.bigboystoys.pl/item78__Logiczne_Pudelko_na_Prezenty.html
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
A nam moja siostra zamówiła szkicowany portret mój, mojego męża i jej z jej lubym, na nim ponaklejała delikatnie kawaleczkami taśmy pieniądze. Całośż była poźniej zapakowana w papier ozdobny z kokardą :D przy wręczaniuu nam tego, powiedziała, że to chyba największa koperta w historii naszego wesela :)
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
oczywiście na antyramę tego portretu pieniądze były ponaklejane :D
Mąż & Żona od 25 grudnia 2008 r.

image
ja dla moich znajomych kupiłam piękne zdobione pudełko a w nim metalową replikę starego samochodu a do środka powkładałam pogniecione dziesięciozłotówki i suszonąq trawę tak jak by obtuliłam tymi pieniążkami auto :) bardzo fajnie to wyglądało
My od znajomych dostaliśmy kuferek pełen dwuzłotówek okolicznościowych,(koleżanka w banku wymieniła, nowe, błyszczące) robi wrazenie skarbu, zostawiliśmy na czarną godzinę :-)
image
zawsze można wymienic na ruble... :)
zapakować w balon i nie trzeba już kupować kwiatów takie 2w1 ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
my daliśmy kiedyś na ślub 200 zł rozmienione na 1 gr...
Dwóch facetów musiało nieść walizkę;) ale efekt murowany ;)
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję za wszystkie pomysły.A wiecie gdzie w ten balon pakują prezenty:-/
podbijam, bo też jestem ciekawa.
a ja widziałam cos takiego:
tort zrobiony z rolek kolorowego papieru toaletowego każde piętro innego koloru a na każdym z nich ozdoby z pieniedzy złozonych w kokardki najpierw 10złotówki na kolejnym piętrze 20zł na kolejnym 50zł i na ostatnim 100zł zapakowane wszystko w folie przezroczystą -super efekt wizualny i fajny pomysł a poza tym proste do zrobienia:-)
nam koleżanka zamieniła pieniądze na 1 zł. 2 zł i 5 zł, i każda monetę zapakowała jak cukierek i włożyła w piękny karton, mieliśmy co robić, świetny pomysł
ja kupiłam koleżance dwie identyczne skarbonki, zdaję sie ze to były sbiedronki i tam włozylam rozmienione pieniązki po rowno
image
czytam i czytam i chyba osobiscie to chcialabym dostac taki prezent jak Umchi.
...a potem przyjdą noce
czytam i czytam i chyba osobiscie to chcialabym dostac taki prezent jak Umchi.
...a potem przyjdą noce
oryginalne pomysły,ale niestety gdybym dostala jakies monety zapakowane w papierki albo jak tu ktoś wymyślił, 2 walizy jednogroszówek to na pewno nie byłabym uszczęsliwona. W domu bym tego nie trzymała, a do banku taka fatyga po 2 stówy...

Ja wychodze z załozenia,ze dla Pary najlepszą niespodzianką bedzie nieco grubsza koperta- wtedy moze być nawet koloru białego prosto z poczty po 15 groszy, liczy sie zawartość:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
cieszyłabym sie, ze ktoś własnoręcznie dla mnie coś wykonał.
...a potem przyjdą noce
a jak ktoś własnorecznie zarobi dla Ciebie pieniążki?:)

do opakowania przywiązuje wagę, owszem,ale wtedy kiedy pakuje konkretny, "rzeczowy" prezent, co teraz dzieje się już rzadko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja bratowa zarzucała bratu ,ze przechowuje prezenty od dzieciaków ( jest wychowawcą w podstawówce)- ktore jej zdaniem były tandetne i szpecące dla domu.wykłócali sie o nie bardzo czesto. kiedyś zobaczyłam te "śłiczności". wiecie co, moze i były to porcelanowe słoniki itp itd, ale dołaczone do nich zawieszki, pudełeczka - rewelacyjne. moze dlatego mam sentyment.

ps.zaproponowałam ,ze kupię bratu krasnala do ogrodu ;)
...a potem przyjdą noce
tu sie zgodze, jestem sentymentalna i takie podarowane "skarby" tez przechowuje:) ale nie mają nic wspolnego z pieniąż\kami:)
milego popołudnia!
zacytuje sama siebie - "cieszyłabym sie, ze ktoś własnoręcznie dla mnie coś wykonał"--- w tym sensie to opisałam( rany, jak ja sie uzewnętrzniam:)

panama, wiem,ze dzien sie jeszcze nie skończył, ale Ty dzis konczysz wizyte na forum bez żadnej zadry ;)
...a potem przyjdą noce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.gotowanie.wkl.pl/artykul.php?id=507

http://www.cafeart.pl/20070413424/kartki/Kursy_obrazkowe/Jak_podarowac_pieniadze_-_kartka.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Super pomysł z tą kartką-dzięki
My bylismy w ta sobote na wesleu i kupilismy kuferek "ala" skórzany, wylozylismy go takim jakby siankiem z winiarni, do tego wlozylismy dwa kieliszki do wina na kazdym dwa serca, wygrawerowane imiona i na dole na stopce data slubu i do tego koperta;] Uwazam,ze to lepszy dodatek do koperty niz sama biala koperta :)
Gdzie zamawialiscie kieliszki??
tak czytam te wszystkie pomysły więc podziele się swoimi doświadczeniami. Kasę na wesele można podarowąc na wiele ciekawych sposobów np: kupić butelkę wina w drewnianym pudełku i zamaist sianka zwinąć banknoty po 10 i 20 zł. inny pomysł to nadmuchać helem 20 balonów. do niektórych włozyć banknoty do reszty karteczki z hasłem np: innym razem może szczęście Ci dopisze albo karteczki w formie karetów pt: wygrałeś roczny karnet na buziaki od swojej wybranki serca, i to wszystko na sznurkach przywiązać do zapakowanej w przeźroczysta folię czerwonej cegły (szkoda żeby taka kasa odeciała w nieznane :) można również na necie kupić fajne stojaki do wina gdzie żeby wyciągnąć buteklę trzeba rozwiązać łamigłówkę, a w pusta butelkę włożyć banknoty.spotkałem się z pomysłem gdzie goście kupili 100kopert włożyli w co którąś kasę oczywiście w każdej była włożona biała ciemna kartka żeby nie można było zobaczyć pod światło co jest w środku i wszystko ładnie zapakowane.Jest cała masa sposobów jak wręczyć kaśe w nietypowy sposób tylko wszystko kwestią WYOBRAŹNI. Ruszcie trochę głową, a na pewno coś przyjdzie Wam niespotykanego.Pozdrawiam serdecznie.
Moje kolezanki dla swojej kolezanki robia taki album na zdjecia ....
Ale na pierwszych stronach dedykacje i zyczenia ... w ciekawy sposob np ich zdjecie wstawione w auto obok zyczenia : fajnego auta a obok kopertka taka mini w srodku pieniadze i napis na pierwsze tankowanie ( na kolo zapasowe czy inne)
potem ich zdjecie w jakims namalowanym domu i znow zyczenia : wlasnego lokum a obok kopertka i napis nasz wklad na pierwsza cegle ... i tak caly album ja bym sie super ucieszyla gdyby ktos mi cos takiego zrobil ... rewelacja ... moim zdaniem
image
Tanie Srebro : Sopot MICKIEWICZA 25A czynne w pon.8-18, w tygodniu 7-16 w sob. 7-13
Wśród znajomych mojego męża zawsze się kasę daje w jakiś ciekawy sposób. Ostatnio na przykład, ponieważ młodzi chcą budować dom, dostali domek z PlayMobil wykafelkowany monetami. Nam zrobili m.in. zagajnik, w którym korony drzew były z banknotów składanych w "łódki" i ponakładanych na siebie - wyglądało to jak choinki.

A my od rodziny męża dostaliśmy sypialnię ;-)

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]

http://forum.trojmiasto.pl/Szkoda-ze-ten-dzien-tak-szybko-minal-t171212,1,11.html
Sypialnia super,ale jakbym dostała kufer groszaków,to chyba bym się popłakała.....Zwłaszcza że żeby wymienić w banku to trzeba je posegregować wg nominałów,np 1 - groszówki razem,5 - groszówki razem itp No i pamiętajcie,że taka wymiana jest płatna.Chyba że się wpłaca na konto.
Ja osobiscie preferuje bardziej elegancje zapakowania anizeli zabawne..
Banknoty zwiniete w ulonik i przepasane tasiemka mozna wlozyc do tego typu szkatulki http://allegro.pl/item1169873673_totalna_wyprzedaz_szkatula_na_bizuterie_srebro.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
My np dostaliśmy pieniądze ( włozone po 10 zł) w śwince-skarbonce "Na Nową Drogę Życia". Troche wyciągania było :)
Moja znajoma dostała 200 euro które było złożone w koszulkę metodą origami i włożone w ramkę. Rewelacyjny pomysł.
Witam mozna np zrobic bukiet z pieniedz( robisz motylki z banknotow, na srodku zawijasz drucikirem i po 3-4 wkladasz w slomke i do tego pare kwiatkow i czegos zielonedo) i jest piekny buliet
2: albo bilon mozna zapakowac w papierki jak cukierki i w w wazie lub czyms takim wygladaja swietnie
3: albo z banknotow zrobic motylki i wlozyc we wczesniej umiejetnie otwarta butelke po winie i zamknac korkiem bakleic banderole i super prezent gotowy
ja juz to wszystko wyprobowalam i wszystkim sie podobalo
ale teraz szukam czegos innego zeby sie nie powtarzac wiec moze ktos ma jeszcze jakis fajny pomys?
ja mojej siostrze dalam pieniadze w dosc nietypowej formie..otoz kupialm w w sklepie "za 5 zl" taka duza szkatulke..jakby skrzynke...za 30 zl:P i tam wlozylam kase...po 1,2 i 5 gorszy..lacznie cos kolo 500 zl...skrzynka byla tak ciezka,ze ledwo ja donioslam z auta do Mlodej Pary..zabawa byla prednia..ponadto moge dodac,ze...skrzynka jest na honorowym miejscu w ich mieszkaniu i maja cialge ta kase...a taka "zwykla" by wydali..a tak maja pamiatke:-)
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
a tak z ciekawości to gdzie można rozmienić np 100zł na grosze??
W siedzibie NBP w Gdańsku :)
Zdaje się że do 13.00 każdego dnia z tego co pamiętam
ja jak szukalam to w NBP wlasnie nie chcieli.po prostu hcodzilam kilka ndi po bankach i rozmienialam:-)
image

nie wiem czy ten pomysl sie juz pojawil bo dluuugi watek ale moze pomoge - kiedys kolezance zapakowalysmy pieniazki w ozdobne pudeleczko; wszystkie banknoty o nominale 10zl zawinelysmy w jak najmniejsze ruloniki i przewiazalysmy taka wstazka jakby z papieru nie wiem jak sie ona nazywa.. mozna tak zawinac rozne nominaly i wreczyc w ladnym eleganckim kartonowym pudeleczku pelno teraz takich mozna zakupic (nasze bylo wielkosci zwinietego banknotu a grubosc - zalezna ile kasy chcesz dac ;p)
Stokrotka, wymieniałam tam kilka razy. Może nie na grosiki ale na drobne. I to nie małe sumy- do pracy.
ja kupilam wazon kule w tesco - ok 22zl , do tego bojownika, pare szklanych kamyków. z malej butelki po alkoholu zdjelam naklejki i do srodka powkladalam zwiniete w ruloniki i zwiazane nitka banknoty. dla bezpieczenstwa zakrecona butelke zakleilam jeszcze tasma klejaca zeby woda nie naleciala do srodka i nie zamoczyla pieniedzy.
nalalam wody, kamyki na dno i rybka. tym o to sposoben kolezanka dostala zlota rybke(tu akurat czerwona) ktora miala za zadanie spelniac zyczenia nowozenców i skarb (butelke trzeba bylo zbic co tez podobno jest na szczescie).
a jakie bylo ich zaskoczenie jak zobaczyli ze w butelce na dnie sa pieniadze, kazdy pewnie myslal ze jakas wariatka kupila mi jedna rybke hihi
najglupiej wydane 500 zl na swiecie
Kiedyś koleżance i jej mężowi podarowałam "kaktusa". Do doniczki włożyłam długi, dość gruby ogórek (może być cukinia); żeby sztywno się w niej trzymał przysypałam ziemią; w ogórku z każdej strony zrobiłam niewielkie nacięcia pod kątem około 60 stopni; w każde nacięcie włożyłam pięciozłotówkę tak aby trochę wystawała; na ziemię wokół ogórka ułożyłam trochę rafii naturalnej (takie jakby sianko do kupienia w kwiaciarni); całość zapakowałam w celofan. Wszyscy myśleli, że to po prostu kaktus w doniczce, dopiero gdy się przyjrzeli odkryli niespodziankę :) Oczywiście ilość pięciozłotówek w ogórku, czy ilość ogórków w doniczce - według uznania ;)
Wzeszłym roku robiłam takie coś:

image

image

kwiatlotosu wg filmiku http://www.youtube.com/watch?v=LFSKg5QZdVI + motyl wg filmiku http://www.youtube.com/watch?v=spo91pRyNbA&feature=related

trzeba tylko mieć "ładne" banknoty - im nowsze tym łatwiej się składa
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Post stary ale może się komuś nasz pomysł spodoba :) Myśmy 500 zł rozmienili na 2, 5, 1 gr i coniektóre pieniążki to były 5zł i 2 zł. Ale zaledwie kilka monet. Dodatkowo kilka podkładek pod śrubki i ze dwie norweskie korony ;) Wszystko wsypaliśmy do pudła takiego plastikowego - jak w Ikei np można kupić, zawinęliśmy ładnie wstążeczką jak prezent i o :) Dodam, że było trudno rozmienić pieniądze ale z pomocą przyszedł nam Pan z PZU, który widział jak wyciągamy drobniaki od Pani z poczty ;) Powiedział, że zaprasza do siebie do biura bo ma masę drobniaków zbieranych miesiącami. Dodatkowo pomogły nam myjnie samochodowe "na pieniażka". Łatwiej było z 2zl i z 5zl rozmieniać wspomnianemu Panu w PZU :)
Mina młodych bezcenna :D

Pozdrawiam ^_^

Ale macie denne pomysły z tymi bukietami Zz kasy :p Polacy w ogóle nie są kreatywni ;P

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry