Widok
Zapalenie pęcherza u dziecka.
Niestety mój synek ma kolejny raz (już 3 ) w przeciągu 2 m-cy zapalenie pęcherza.
Do wtorku ma brać furagin.Podaję też żuravit junior.
Aby badanie moczu wyszło wiarygodnie mamy zrobić je 3 dni po ostatniej dawce furaginu.
Ale mam pytanie do Was,może poradzicie.
Czy odstawić żuravit?Czy może on mieć wpływ na badanie moczu?
Do wtorku ma brać furagin.Podaję też żuravit junior.
Aby badanie moczu wyszło wiarygodnie mamy zrobić je 3 dni po ostatniej dawce furaginu.
Ale mam pytanie do Was,może poradzicie.
Czy odstawić żuravit?Czy może on mieć wpływ na badanie moczu?
wit C zakwasza i o to chodzi przy paleniu, Zurawit tez zakwasza, wiec nie trzeba juz wit c, choc kiedys ejden lakrz zlecil stosowanie tego łacznie (zurawit i wit C) - przerabilaismy kilka razy zapalenie -, kiedys lekarz powiedzial mi ze przy podawaniu furaginy niezbedne jest zakwaszanie.
w sumie nie umiem na 100% odpowiedzic załozycielce watku, zeby ni byc potem posadzona o niewarygodnaosc, ale ja stosuje zurawit u dziewczynek przewlekle, nigdy nikt nam nie kazał odstawiac do kontrolnego badania moczu po infekcji, wiec podejrzewam ze mozna, mozna tez zadzwoic do jakiegokolwiek labalatorim, moze beda wiedziec , jesli nie masz kontaktu z lekarzem.
w sumie nie umiem na 100% odpowiedzic załozycielce watku, zeby ni byc potem posadzona o niewarygodnaosc, ale ja stosuje zurawit u dziewczynek przewlekle, nigdy nikt nam nie kazał odstawiac do kontrolnego badania moczu po infekcji, wiec podejrzewam ze mozna, mozna tez zadzwoic do jakiegokolwiek labalatorim, moze beda wiedziec , jesli nie masz kontaktu z lekarzem.
Dzwoniłam do szpitala w Wejherowie i PANI pielęgniarka rzuciła słuchawką.
Serdecznie dziękuję za pomoc na forum.
Mały ma brać do wtorku furagin,podaję żuravit.Lekarka kazała odczekać i 3 dni po furaginie zrobić badanie moczu.
Myślałam aby podawać furagin do poniedziałku aby zmieścić się z badaniem w tym tyg.i w piątek zrobić ogólne i z rozmazem.
Ja nie wiem,ale furagin specjalnie to nie pomaga mojemu synkowi.Czasem piekło przy oddawaniu moczu.Dopiero jak dodałam żuravit ciut ruszyło.
I jeszcze jedno pytanie do Majowej i czy Żuravit można podawać codziennie np.przez m-c?
Serdecznie dziękuję za pomoc na forum.
Mały ma brać do wtorku furagin,podaję żuravit.Lekarka kazała odczekać i 3 dni po furaginie zrobić badanie moczu.
Myślałam aby podawać furagin do poniedziałku aby zmieścić się z badaniem w tym tyg.i w piątek zrobić ogólne i z rozmazem.
Ja nie wiem,ale furagin specjalnie to nie pomaga mojemu synkowi.Czasem piekło przy oddawaniu moczu.Dopiero jak dodałam żuravit ciut ruszyło.
I jeszcze jedno pytanie do Majowej i czy Żuravit można podawać codziennie np.przez m-c?
Ciężka sprawa... Nie ma co samemu kombinować, tylko zabierz go do lekarza. Ale na pewno zrób mu herbatkę z rumianku i dawaj pić dużo wody, to na pewno nie zaszkodzi :) Faceci też mogą mieć zapalenie pęcherza, ale jest rzadsze niż u kobiet, więc pewnie i u chłopca to też tylko zapalenie, a nie coś poważniejszego. Trzymam kciuki, żeby wydrowiał!