Widok

Zapalenie pęcherza u dziecka.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Niestety mój synek ma kolejny raz (już 3 ) w przeciągu 2 m-cy zapalenie pęcherza.
Do wtorku ma brać furagin.Podaję też żuravit junior.
Aby badanie moczu wyszło wiarygodnie mamy zrobić je 3 dni po ostatniej dawce furaginu.
Ale mam pytanie do Was,może poradzicie.
Czy odstawić żuravit?Czy może on mieć wpływ na badanie moczu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a podawałaś mu wit c? u nas w zeszły piątek córeczka 2 razy siusiała z płaczem i mocz zabarwiony był leciutko krwią,zadzwoniłam do lekarz a ona kazała podać 15 kropli wit na noc rano powtórzyć 10 kropli i do dziś jest ok chociaż byłam spanikowana
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie kumam tego palca w dół?
Dziękuję .może ktoś pomoże?

najlepszy sok z cytryny i prawdziwa żurawinka
wit C zakwasza i o to chodzi przy paleniu, Zurawit tez zakwasza, wiec nie trzeba juz wit c, choc kiedys ejden lakrz zlecil stosowanie tego łacznie (zurawit i wit C) - przerabilaismy kilka razy zapalenie -, kiedys lekarz powiedzial mi ze przy podawaniu furaginy niezbedne jest zakwaszanie.

w sumie nie umiem na 100% odpowiedzic załozycielce watku, zeby ni byc potem posadzona o niewarygodnaosc, ale ja stosuje zurawit u dziewczynek przewlekle, nigdy nikt nam nie kazał odstawiac do kontrolnego badania moczu po infekcji, wiec podejrzewam ze mozna, mozna tez zadzwoic do jakiegokolwiek labalatorim, moze beda wiedziec , jesli nie masz kontaktu z lekarzem.
Dzwoniłam do szpitala w Wejherowie i PANI pielęgniarka rzuciła słuchawką.
Serdecznie dziękuję za pomoc na forum.
Mały ma brać do wtorku furagin,podaję żuravit.Lekarka kazała odczekać i 3 dni po furaginie zrobić badanie moczu.
Myślałam aby podawać furagin do poniedziałku aby zmieścić się z badaniem w tym tyg.i w piątek zrobić ogólne i z rozmazem.
Ja nie wiem,ale furagin specjalnie to nie pomaga mojemu synkowi.Czasem piekło przy oddawaniu moczu.Dopiero jak dodałam żuravit ciut ruszyło.

I jeszcze jedno pytanie do Majowej i czy Żuravit można podawać codziennie np.przez m-c?
Co To za brednie

Ciężka sprawa... Nie ma co samemu kombinować, tylko zabierz go do lekarza. Ale na pewno zrób mu herbatkę z rumianku i dawaj pić dużo wody, to na pewno nie zaszkodzi :) Faceci też mogą mieć zapalenie pęcherza, ale jest rzadsze niż u kobiet, więc pewnie i u chłopca to też tylko zapalenie, a nie coś poważniejszego. Trzymam kciuki, żeby wydrowiał!

O! Uwielbiam herbatkę z rumianku :) Ona rzeczywiście mocno pomaga przy łagodzeniu objawów zapalenia pęcherza, choć jednak lepiej ją stosować jako uzupełnienie farmakologii, bo wtedy ma najlepszy efekt.

Najlepiej łączyć, to fakt. Herbatka z rumianku plus uroforaginum max potrafią bardzo szybko rozprawić się z zapaleniem pęcherza, ale nie można przerywać kuracji i brać tabletki co najmniej przez tydzień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry