Widok

Zasiłek dla bezrobotnych - pytanie

Rodzina i dziecko Praca Temat dostępny też na forum:
Zarejestrowałam się w PUP. Mam decyzję odmowną na 3 m-ce, i na koniec grudnia mam się stawić po decyzję o przyznaniu zasiłku na kolejne 3 mce.
Moje pytanie brzmi - dostanę od stycznia zasiłek, w jakiej wysokości ? Czy ta wyższą kwotę czy tą niższą ? Któraś mama wie ? a może była w podobnej sytuacji ?
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Za robotę się weź, a nie kombinujesz jak tu żyć na koszt podatnika!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Niestety po 12 latach pracy i urodzeniu dziecka dostałam kopa w d... .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
no nie chcesz chyba powiedzieć, ze skoro straciłaś jedną prace, to nie da się znaleźć innej?

co potrafisz robić? jakie masz wykształcenie? z 12-letnim doświadczeniem (i skillem) jako np. programista powinnas zarabiać z 12 tys. netto :) i firmy biły by się o Ciebie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 15
Nie, nie chcę powiedzieć że nie da się znaleźć innej.
Niestety np. programistą nie jestem więc rynek się o mnie nie bije :-)
Twoje pytania mijają się z moim pytaniem :-)

Rozumiem, że nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie ? :-)
Miłego wieczorku :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
odpowiedzi nie znaja ale jadem zawsze służą
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
Do "Nie dla pasożytów" A ty sie człowieku stuknij w łeb. Może rozum Ci wrórci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla życzliwych komentujących.Czytajcie ze zrozumieniem.Ludzie, skąd tyle złości?Ta kobieta ma małe dziecko, rejestruje się jako bezrobotna ale zaznaczam: nie może brać każdej pracy,praca musi być zgodna przede wszystkim z jej dyspozycyjnością, obrońcy narodu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego zasiłku i tak nie da się wyżyć. Nie rozumiem jak ktoś może bredzić o pasożytach.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czytam komentarze i nie wierze ile zła i zawiści jest w ludziach. Zastanawiam się czasami z czego to sie bierze? Złego wychowania, przykrego dzieciństwa, kompleksów. Chyba tak.
Dziewczynie powinęła się noga, każdemu to się może przytrafić. Zarejestrowała się w urzędzie i ma zwykłe pytanie.
Jako, że masz długi okres stażu 12 lat, to możesz dostać nawet 800 zl na reke zasilku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy Pracy takim stażu pracy powinnaś dostać 100% zasiłku od razu na pół roku, powyżej 20 lat pracy zasiłek jest wyższy, nie rozumiem dlaczego przez pierwsze trzy miesiące nie dostaniesz nic odwołań się od decyzji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
długośc i to od kiedy się dostaje zasilek nie do konca zależy od ilości lat pracy lata pracy wskazują tylko wysokośc zasiłku a np jeżeli rozwiązanie nastapiło na mocy porozumienia stron lub wypowiedzenia pracodawcy( zależnie od art.) to tak zasiłek jest po 90 dniach dokladnie i przyznawany zostaje na 90 dni a wysokośc ta niższa taka jaka by przypadała na te 3 miesiące , na decyzji przyznajacej prawo do zasiłku będzie dokładna kwota brutto przyznanej kwoty... pozdrawiam :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli umowa wygasła lub wypowiedział ją pracodawca to przysługuje 6 miesięcy zasiłku, dziewczyna pisze że została zwolniona - dostała wypoeiedzenir , więc dlaczego zasiłek tylko po trzech miesiącach na trzy coś tu nie gra i nie pisze całej prawdy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pati - napisałam prawdę, i nigdzie nie napisałam że zostałam zwolniona !
Napisałam, że dostałam kopa w d... po 12 latach pracy.
Tak, rozwiązanie umowy za porozumieniem stron :/ Niestety miałam ultimatum... Więc wybrałam mniejsze zło i podpisałam porozumienie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
odezwała się Pani Detektyw :P

A czemu ma Wam o wszystkim pisać? To Wasza sprawa? Prosi Was o pomoc czy cokolwiek innego ?
Czy to takie trudne aby znaleźć w sobie trochę życzliwości, empatii?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki Aga :-)
Dzwoniłam do PUP się dowiedzieć ale co osoba to inne info dostałam. A wiadomo, koniec grudnia święta za pasem, więc czekam na te pieniążki (grosze bo grosze) ale jak się nie ma to i to dobre, jak na zbawienie.

Aby nie było :p Pracy intensywnie szukam :-) I liczę w naiwności że wszystko co złe zostawię w tym starym roku, a nowy przyniesie same dobre wiadomości :-)
Czego i Wam wszystkim serdecznie życzę :-)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
I tak trzymaj! Głowa do góry, a pozytywne nastawienie przyniesie oczekiwane efekty. Będzie i praca i uśmiech... Powodzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (39 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

do góry