Widok
Zasiłek dla bezrobotnych - pytanie
Zarejestrowałam się w PUP. Mam decyzję odmowną na 3 m-ce, i na koniec grudnia mam się stawić po decyzję o przyznaniu zasiłku na kolejne 3 mce.
Moje pytanie brzmi - dostanę od stycznia zasiłek, w jakiej wysokości ? Czy ta wyższą kwotę czy tą niższą ? Któraś mama wie ? a może była w podobnej sytuacji ?
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Moje pytanie brzmi - dostanę od stycznia zasiłek, w jakiej wysokości ? Czy ta wyższą kwotę czy tą niższą ? Któraś mama wie ? a może była w podobnej sytuacji ?
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Czytam komentarze i nie wierze ile zła i zawiści jest w ludziach. Zastanawiam się czasami z czego to sie bierze? Złego wychowania, przykrego dzieciństwa, kompleksów. Chyba tak.
Dziewczynie powinęła się noga, każdemu to się może przytrafić. Zarejestrowała się w urzędzie i ma zwykłe pytanie.
Jako, że masz długi okres stażu 12 lat, to możesz dostać nawet 800 zl na reke zasilku.
Dziewczynie powinęła się noga, każdemu to się może przytrafić. Zarejestrowała się w urzędzie i ma zwykłe pytanie.
Jako, że masz długi okres stażu 12 lat, to możesz dostać nawet 800 zl na reke zasilku.
długośc i to od kiedy się dostaje zasilek nie do konca zależy od ilości lat pracy lata pracy wskazują tylko wysokośc zasiłku a np jeżeli rozwiązanie nastapiło na mocy porozumienia stron lub wypowiedzenia pracodawcy( zależnie od art.) to tak zasiłek jest po 90 dniach dokladnie i przyznawany zostaje na 90 dni a wysokośc ta niższa taka jaka by przypadała na te 3 miesiące , na decyzji przyznajacej prawo do zasiłku będzie dokładna kwota brutto przyznanej kwoty... pozdrawiam :)
dzięki Aga :-)
Dzwoniłam do PUP się dowiedzieć ale co osoba to inne info dostałam. A wiadomo, koniec grudnia święta za pasem, więc czekam na te pieniążki (grosze bo grosze) ale jak się nie ma to i to dobre, jak na zbawienie.
Aby nie było :p Pracy intensywnie szukam :-) I liczę w naiwności że wszystko co złe zostawię w tym starym roku, a nowy przyniesie same dobre wiadomości :-)
Czego i Wam wszystkim serdecznie życzę :-)
Dzwoniłam do PUP się dowiedzieć ale co osoba to inne info dostałam. A wiadomo, koniec grudnia święta za pasem, więc czekam na te pieniążki (grosze bo grosze) ale jak się nie ma to i to dobre, jak na zbawienie.
Aby nie było :p Pracy intensywnie szukam :-) I liczę w naiwności że wszystko co złe zostawię w tym starym roku, a nowy przyniesie same dobre wiadomości :-)
Czego i Wam wszystkim serdecznie życzę :-)