Widok

Zastrzyk antykoncepcyjny.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam za tydzień ide do ginekologa bo kończy mi się okres połogu i zaczełam się zastanawiac nad metodą antykoncepcji. Ponieważ karmię piersią nie mam za dużego wyboru :) Wiem ze są jakies tabletki anty bezpieczne dla dziecka ale trzeba je punktualnie popijac a ztym u mnie problem :( Zastanawiałam się więc nad zastrzykiem ? Ale naczytałam się w necie ze się ponoć tyje mogą wysapić problemy z cerą itd... Brała któras taki zastrzyk ? Prosże o jakies opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli chodzi o mnie to najbardziej byłam zadowolona ze spirali, polecam bo to jednorazowy wydatek, po założeniu trzeba tylko zgłaszać się raz na pół roku celem sprawdzenia prawidłowego położenia spirali. A działania uboczne o niebo mniejsze niż przy zastrzykach.
dzieki własnie znalazłam w necie dużo negatywnych opini na ten temat :( zle dobrane pigułki można odstawic a zastrzyk zrobisz i nie ma odwrotu a znając mój organizm to tycie i pryszcze gwarantoane :)
Jeśli mogę doradzić nie bierz zadnego zastrzyku. Ja brałam takie zastrzyki o nazwie Depo Provera i powiem jedno to był prawdziwy koszmar!!!
Nie dość że po zastrzyku ważyłam więcej niż po poradzie, to samo uboczne działanie tego zastrzyku było nie do zniesienia, na zmiane uderzenia gorąca, krwawienia od czasu do czasu nie znanego pochodzenia, do tego utworzyła się torbiel. Lekarz stwierdził że najprawdopodobniej zdyt duża dawka hormonów do tego doprowadziła.
Jeśli chcesz wziąć ten zastrzyk tylko dlatego że bierze się go raz na trzy miesiące bo to jedyny plus stosowania go to odradzam z całego serca!!!

tu jeden z tysiąca linków na temat działań ubocznych tego zastrzyku:
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3391871

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry