Widok

Zastrzyk antykoncepcyjny.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam za tydzień ide do ginekologa bo kończy mi się okres połogu i zaczełam się zastanawiac nad metodą antykoncepcji. Ponieważ karmię piersią nie mam za dużego wyboru :) Wiem ze są jakies tabletki anty bezpieczne dla dziecka ale trzeba je punktualnie popijac a ztym u mnie problem :( Zastanawiałam się więc nad zastrzykiem ? Ale naczytałam się w necie ze się ponoć tyje mogą wysapić problemy z cerą itd... Brała któras taki zastrzyk ? Prosże o jakies opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też robiłam zastrzyk z Depo Provera. Odradzam!!!!! Miałam po nim "okres" przez 2 miesiące. Uchronił mnie przed kolejna ciążą raczej przez wstrzemięźliwość z wiadomych przyczyn. Może lepiej w takiej sytuacji zainwestować w plasterki anty.
:) no tak najlepszy środek anty to wstrzemięźliwość :)
Kurcze-teraz to zamotałyscie mi w głowie...
Mam wypisaną już receptę na ten zastrzyk i tylko czekam na @ żeby go sobie zaaplikować. No a teraz to sama nie wiem co mam robić... Mam 28 lat i dwójkę cudownych dzieciaczków, no i nie planuję więcej, dlatego pomyślałam, że ta metoda będzie dla mnie najodpowiedniejsza. Wiem wszystko o skutkach ubocznych, ale jakby ie patrzeć każda z nas jest inna. Moja koleżanka bierze je juz 2 lata i bardzo je sobie chwali. Żadnych skutków ubocznych (no może na początku plamienia, ale przeszły i teraz nie zamieniłaby tego środka na żaden inny. Podejrzewam że najbardzie przemawia za tym wygoda i wysoka skuteczność, no i cena oczywiście)
Tak naprawdę wszystkie leki i środki szkodzą-jedne bardziej, drugie mniej, generalnie zależy wszystko od tolerancji organizmu.
Ja chyba zdecyduję się na nie-jak nie sprawdzę na sobie to nie będę wiedziała, czy mój organizm je zaakceptuje, czy nie.
No to tyle-bo coś sie rozpisałam :-))
Powodzenia w podejmowaniu decyzji!!
ja ten lek dostalam w szpitalu na powstrzymanie krwotoku przed operacja usuniecia miesniakow. Niestety od marca tego roku nie mam jeszcze miesiaczki a moj lekarz powiedzial, ze miesiaczka moze przyjsc dopiero PO ROKU...dla mnie bylo to zbawienne, gdyz mialam anemie od tych krwawien i lekarze przed operacja tak zdecydowali by po operacji wszystko moglo sie ladnie w srodku zagoic...niestety nigdy nie rodzilam, nie wiadomo czy bede matka
coz, na jedno pomaga na drugie szkodzi
a tak na prawde jesli chodzi o antykoncepcje to najlepiej szklanka wody zamiast...ten lek robi duzo szkod w organizmie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry