Widok
Zazdrosna 11-sto latka
Pomocy. Nie wiem co robić. Moja 11-sto letnia córka, zawsze chciała braciszka lub siostrzyczkę. Kiedy zaszłam w ciążę, był płacz i zazdrość. Wytłumaczyłam jej i potraktowałam jak dorosłą osobę. Mała tak przejęła się rolą, że zaczęła przeglądać strony z wózkami, ubrankami i różnymi akcesoriami. Myślałam, że jesteśmy na dobrej drodze. Dziś jednak znowu zaczął się płacz. Wieczorem córka podłożyła mi karteczkę pod drzwi a w niej napisała.
"Nie chcę rodzeństwa, nie chcę !! " Dla Ciebie będzie Ono ważne, tylko Ona a ja nie !!!! I buźka z łzami :(
Nie wiem co robić, poradźcie. Ściska mnie w sercu :(
Mówię jej codziennie, że ją kocham. Tłumaczę, że będzie dla mnie zawsze ważna i zawsze będzie moją córeczką.
Jestem ogólnie zszokowana zachowaniem Ady. Nigdy nie miała objawów zazdrości. Nie jest dzieckiem rozpieszczanym.
Martwię się, bo nie wiem co w tej małej główce siedzi :(
Może ktoś miała problemy z dorastającą nastolatką i podpowie jak poradzić sobie z jej zazdrością o nienarodzone dziecko.
Napomknę, że jestem w 11 tyg ciąży
"Nie chcę rodzeństwa, nie chcę !! " Dla Ciebie będzie Ono ważne, tylko Ona a ja nie !!!! I buźka z łzami :(
Nie wiem co robić, poradźcie. Ściska mnie w sercu :(
Mówię jej codziennie, że ją kocham. Tłumaczę, że będzie dla mnie zawsze ważna i zawsze będzie moją córeczką.
Jestem ogólnie zszokowana zachowaniem Ady. Nigdy nie miała objawów zazdrości. Nie jest dzieckiem rozpieszczanym.
Martwię się, bo nie wiem co w tej małej główce siedzi :(
Może ktoś miała problemy z dorastającą nastolatką i podpowie jak poradzić sobie z jej zazdrością o nienarodzone dziecko.
Napomknę, że jestem w 11 tyg ciąży