Widok

Zdjęcia mojego noworodka - chcę ale się boję :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie mamy

Chciałabym mojej nowo narodzonej córeczce zrobić sesje zdjęciową w stylu http://www.blog.maziarz.pl/2732/sesja-noworodkowa-gdansk-fotografia-dziecieca-zdjecia-dzieci-trojmiasto/ jestem niestety pewna obaw czy można fotografować tak małe dziecko jeździć z nim do studia fotografa itp. itd.

Czy może któraś z Was robiła takie zdjęcia swojemu noworodkowi i może podzielić się wrażeniami ?

Dzięki za porady z góry :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
na tej stronie masz info, że:

"Jeśli obawiają się Państwo o swoje maleństwo i nie chcą przywozić go do studia w Gdańsku, mogę przyjechać do Państwa domu z przenośnym studiem fotograficznym i tam wykonać zdjęcia dzieci." :)

myślę, że warto :)

wlasnie to samo mialam napisac:P

zapros fotografa do domu to bedziesz spokojniejsza..a pamiatka bedzie na cale lata
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Maziarz robi świetne zdjęcia :)))) zawsze z przyjemnością oglądam jego stronkę :)
MamaKasi, jeśli stworzy się odpowiednią atmosferę to nie ma się czego obawiać :) fotografowie najczęściej nie "strzelają" lampą bezpośrednio w dziecko, tylko odbijają światło. Rodzice ciągle towarzyszą maluchowi, robi się częste przerwy jeśli jest taka potrzeba, np na przewijanie czy karmienie. Do tego podwyższona temperatura w pokoju, spokojna melodyjka i maluch najczęściej po prostu zasypia na sesji :) a wtedy najpiękniejsze zdjęcia wychodzą! jeśli fotografowie robią na co dzień takie zdjęcia, to najczęściej mają odpowiednie podejście do noworodków :)

FOTOGRAFIA ŚLUBNA | DZIECKO | CHRZEST | CIĄŻA | PORTRET

http://www.kusmirekphoto.pl
kontakt@kusmirekphoto.pl
A po co Ci fotograf ? Wg mnie szkoda pieniędzy. Nie umiesz posadzić dziecka na łóżku i zrobić zdjęcia ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Posadzić? :)))

Moja córka ma dwa tygodnie i nie siedzi.

Nie potrafię zrobić takich zdjęć i nie szkoda mi pieniędzy na taką cudną pamiątkę na lata. Napisałam do tego fotografa jak to widzi, zobaczymy co odpisze :)))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
szkoda pieniędzy....taaaa, szkoda tylko że później te zdjęcia wyglądają jak wyglądają. Rozmazane, ale co tam, widać że tam dzidziuś, balans bieli skopany, ale co tam pomarańczowa twarz tak tylko wyszła. rozumiem, że na codzień nie ma się fotografa i pyka się fotki jak się umie, natomiast jeśli dziewczyna chce mieć fajną pamiątkę, to radziłabym wziąć profesjonalistę.
A odpowiadając autorce wątku, ja bym nie miała obaw spakować maluszka i pojechać do studia, bo niby przed czym? jeśli ktoś robi takie zdjęcia to jest przygotowany na Was, a i taki 2tyg dzidziuś też już może wychodzić z domu.
image
image
t było do karolinki oczywiście
image
image
To niech tatuś posadzi dziecko i potrzyma - wielka filozofia. A z bilansem bieli to bez przesady.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
z bilansem może nie ma problemu, natomiast z balansem zazwyczaj tak. No i widzę że wiesz wogóle o czym piszesz:))))))))))))))))))
image
image
Mamo kasi, nie słuchaj rad typu: "mi szkoda pieniędzy...." Jeśli Tobie nie szkoda, a chcesz mieć pamiątkę, to naprawdę nikomu do twoich pieniędzy. Zrób zdjęcia i napewno nie będziesz żałować. Twoje dziecko tym bardziej.
image
image
Tak, tak zrobienie zdjęć to bardzo skomplikowana sprawa :). Nawet z balansem bieli.
A co ty fotograf jesteś czy jak ?
Bez wielu usług da się obejść, a fotograf to już na pewno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam serdecznie. Jeśli jest Pani zainteresowana domową bądź studyjną sesją zdjęciową prosimy o kontakt mailowy bądź telefoniczny - prześlemy ofertę i odpowiemy na wszystkie pytania.
Zapraszamy na http://www.foto-kids.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie Twoja sprawa czy fotograf, czy poprostu trochę się znam. Jedno jest pewne - radosne pstrykanie nie zadowoliłoby mnie, jeśli chodzi oczywiście o pamiątkę.
P.s Myślę że nadal nie wiesz co to balans bieli :)))
I wg mnie właśnie jeśli chodzi o fotografa to nie bardzo można się obejść, Tak myślało wiele dziewczyn z weselnika i potem chwaliły się gniotami zrobionymi przez wujka Kazia, za co niestety dostawały od innych miażdżącą krytykę.
Jeśli autorce wątku nie szkoda pieniędzy, to będę po jej stronie. Idź dziewczyno - miej ładne zdjęcia a karolinka niech sobie pstryka nawet komórką, jak ma taką ochotę:)
image
image
No i co z tego, że dostały krytykę. Co to kogo obchodzi ?
W dobie cyfrówek zrobienie zdjęcia to nie problem. Ot i tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
No właśnie cyfrówek czytaj radosne pstrykanie. Generalnie widzę, że Tobie obojętna jest jakość zdjęć, więc nie ma co z Tobą dyskutować, czy warto mieć ładne zdjęcia :) Nie chcesz to nie miej, ale nie pisz bzdur że cyfrówką każdy zrobi fajne zdjęcie, a autorce wątku właśnie o fajne zdjęcia chodzi.
image
image
tak malutkiemu dziecku powinno się robić zdjęcia bez stosowania flasha, ma zbyt wrażliwe oczka. Nie chodzi o błyskanie po oczach bo dobry fotograf tego nie robi, ale po co błyskać w ogóle;) Przy odpowiednich jasnych szkłach da się bez problemu. Możesz zaprosić fotografa do domu, pamiątka będzie bardzo fajna:)
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
"W dobie cyfrówek zrobienie zdjęcia to nie problem"

rabitka, szkoda Twojej energii na dyskusję z osobą, która uważa, że założycielka wątku zastanawia się nad profesjonalną sesją bo nie wie co nacisnąć w swoim kompakcie żeby pstryknąć;-)

A własciwie po co kompaktowy aparat w dobie telefonów z aparatem :-)
Betrisa, a propos światła o którym pisałam wcześniej - chodziło o zdjęcia w studio, takie jak w linku załączonym przez autorkę. Pewnie zastosowana była lampa studyjna, odwrócona od dziecka, na pewno nie flash podczepiony pod aparat. Studio = oświetlenie sztuczne.
Oczywiście najlepsze jest światło zastane, ale poza studiem, np. w domu lub plenerze, jednak jest to już inny rodzaj zdjęć. Ale tak jak piszesz, można zaprosić fotografa do domu, bez przenośnego studia, i zrobić sesję w świetle zastanym - zdjęcia równie urocze i w naturalnym środowisku malucha :)

FOTOGRAFIA ŚLUBNA | DZIECKO | CHRZEST | CIĄŻA | PORTRET

http://www.kusmirekphoto.pl
kontakt@kusmirekphoto.pl
no wiem, tylko jak autorka nie chce jechać do studia, to da się przyjechać do dziecka i to bez tachania wszystkiego bo w domu powinno być dość światła zastanego. Choć zdjęcia studyjne mają to coś.... ale da się z jakimiś rekwizytami misiami, czyms puchatym na czym dziecko sie poloży, czy jakimś ubrankiem króliczkiem czy coś.. taki golasek tez jest uroczy;) zrobić fajną sesję, dziecko u siebie, trafi się na czas czuwania, dopasuje do rytmu dnia, wygodniej pod tym względem.
image
Ale dlaczego zakładacie, że cyfrówką od razu zrobię złe zdjęcia ? I jeszcze wpuszcać obcych do domu.
Jakieś sztuczne problemy sobie wymyślacie. Jak patrzę na niektóre zdjęcia to zdjęcia pseudofotografów wcale nie są jakieś wyjatkowe.
Te wszystkie mareckie itd generalnie nie wiele warte są.
A Wy się nakręcacie.
"I jeszcze wpuszczać obcych do domu" :)))))))))))))))
Zaszyj się sama w domu i tkwij ze swoimi mądrościami w czterech ścianach :)
Dlaczego zakładam , że cyfrówką zrobisz złe zdjęcie? Nie zakładam- pochwal się jakimś może- poprostu.
P.s A pykniesz fotkę z wbudowaną lampą błyskową? i czy masz ustawione funkcje na auto?
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Karolinko w twoich wypowiedziach nie trudno doszukać się ...ja nie mam to i inny mieć nie musi...chyba nie bardzo znasz się o co chodzi w dobrym zdjęciu. Jeśli ktoś ma ochotę to dlaczego próbujesz na siłę kogoś zniechęcić czyżby zazdrość czy brak pojęcia jak wygląda pamiątka zrobiona przez profesjonalistę dobrym sprzętem a nie @.
image
image

image
karolinko ale przecież nikt cię nie zmusza, jak jesteś zadowolona ze swoich zdjeć i nie masz ochoty na tego typu sesje to nie rób;) teraz są dosć dobre cyfrówki, którymi można też zrobić ładnie zdjęcia, niekoniecznie lustrzanki i cześć ludzi takie zdjecia zadowalają:) i jest w porządku, a inny sobie zamówi malarza do domu i tez dobrze;) Mam jedną cyfróweczkę w domu, nie lustrzankę, słuzy jako łapacz momentów, bo komórka to odpada;), a dzieci potrafią czasem coś tak odwinąć,że potrzeba szybko działać, nie zawsze lustro pod ręką, raczej sobie grzecznie leżą w pudłach i chuchamy na nie,nie walają się po domu, a ten jest pod ręką i te zdjecia są fajne też, mimo,że nie idealne ale to pamiątka, bo dzieci tak szybko rosną.A balans dość dobrze mimo wszystko łapie o dziwo ta cyfróweczka, da się ręcznie ładnie ustawić, mamay pomarańczowe ściany;)
"Ale dlaczego zakładacie, że cyfrówką od razu zrobię złe zdjęcia ?" - ten wątek nie jest o Tobie ;-)

Przecież nie o to chodzi, że cyfrówka wyklucza dobre zdjęcia. Ale nie każdy ma tyle fotograficznej wrażliwości i ochoty na jakieś "artystyczne akrobacje żeby zrobić ciekawe zdjęcia.
Wiele osób ma tak "napstrykane", że lepiej żeby zwrócili się nawet do pseudoprofesjonalisty, ale z sercem do tego
Uważam po prostu cała sprawę z forografami za bezsens i tyle. I jedna z Was ma rację - Mi szkoda pieniędzy. Co nie znaczy, że ich nie mam. Na sesje bym wyskrobała :). Mam może też dlatego, że nie wywalam kasy w błoto :).
Nie rozumiem zachwytów. I tak mam ustawiony aparat na auto i mi to nie przeszkadza.
eee, w ogóle cała ta sztuka, rzeźby, obrazy, mazaje jakieś, balety, filharmonie - po co to komu;-)
Tak naprawdę to jakość zdjęcia to nie wszystko chodzi jeszcze o pomysł oraz jego wykonanie wtedy zdjęcia są na prawdę fajną pamiątką a nie kolejnym zdjęciem zrobionym na kanapie :P
image
image

image
Taaaaa fotografia niemowlaka to WIELKA sztuka, którą można porównać do filharmonii i malarstwa.
Sama się nakręcacie i tyle :).
Dokładnie to wieeeeeeeeeeeeeelka sztuka. Trzeba uczyć się tego kilka lat. Nakręcanie nakręcaniem ale mieć cudne zdjęcia w albumie na lata - bezcenne :P A z tobą widzę że i tak nie da się normalnie rozmawiać, zacietrzewiłaś się w swoim zdaniu i koniec, nikt Cię nie przekona :)
image
image

image
I vice versa.
Ja równiez polecam taką sesję.
image
image
znam ludzi co robią zdjęcia komórką i dla nich też fotograf bez sensu;) żyjmy i dajmy żyć innym, po co zaraz wojny, jest cała masa usług zbędnych jakby się nad tym zastanowić.Powstają coraz to nowe zawody, co możnaby się zastanawiać po co to komu, sciema i zdzierstwo ale jak są klienci to chyba jednak komuś to się przydaje.
każdemu co innego jest potrzebne i to chyba dobrze.
image
Ale my żyjemy w Polsce :). Jeden drugiemu nie da zarobić. Polacy wszystko robią sami i na wszystkim najlepiej się znają :).
PS. Tak z czystej ciekawości - co uważacie za zdzierstwo ?
karolinko dałabyś spokój już, bo to zaczyna być lekko irytujące, chcesz być w centrum uwagi to napisz własny wątek :-D
image
image

image
Co widać po Tobie karolino.

Myślę, że ocenianie co jest wyrzuceniem pieniądza w błoto a co nie jest kwestią subiektywną - to nawiązując do Twojego postu wyżej.

Uważam, że taka sesja jest fajną sprawą i jeśli ma się pieniądze to warto zrobić sobie taką pamiątkę. :)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
zdjecia sa piekne ,niewiem ile kosztuja ale jak ktos ma kase to napewno warto.
image
Cudna pamiatka takie zdjecia:) wiadomo zdjecia zrobione domowym aparatem takiemu maluszkowi tez beda piekne,ale obrobione beda na pewno jeszcze lepsze,kazdy ma wybor,nikt nikogo nie zmusza,wiec jesli chce sie zrobic takie zdjecia to czemu nie
image
image

Mamo Kasi ja też robiłam zdjęcia w tym stylu jak moja Majeczka miała ledwo dwa tygodnie. http://www.fotoinlove.pl (polecam przy okazji) przyjechali do nas do domku z przenośnym studiem i wykonali sesje. nie musiałam się ruszać z domku a pogoda była nieciekawa i wszystko miałam przy sobie :) Cudną pamiątkę mam zarówno z czasów ciąży jak i Majusi
image[/url]
Janke miał i to dwie, profesjonalne.
Jacus będzie miał za jakis czas:)

Takie zdjęcia dośc ładne, ale mało profesjonalne sama potrafię robić.
Róznią się jednak od takich robionych przez znającego się na rzecz fotografa;)
image

image
wiadomo że ja też sama robię naszej córci zdjęcia ale nie potrafię ich tak zrobić jak fotograf :) do tego jeszcze jakieś fajne przerobki np dzidzius w chuscie ktorego niesie lecący bociac. Cuuudo :)
tak mozna ze wszystkim lepiej samemu czy zaufac profesjonaliscie ;) wiadomo samemu taniej...ale czy dobrze ;)
image[/url]
my mamy robione przy okazji chrzcin...cudna pamiątka
ja uwilebiam zdjęcia i sporo ich robię i moją cyfrówką całkiem niezłe perełki wychodzą ;)
ale jednak profesjonalne zdjęcia o niebo lepsze więc nie szkoda mi pieniędzy
image
image
A ja z chęcią cofnełabym czas i skorzystała z takiej profesjonalnej sesji, taką jaką miałam w ciąży... niestety nie miałam na to funduszy, ale przyznam się szczerze,że podpatrywałam fotografów i sama w domku strzelałam fotki. Niekóre, są naprawdę przepiękne.

Jak macie możliwości to profesjonalnego fotografa polecam... :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
O kurcze jaką dyskusję wywołałam :))))

Jestem już umówiona z fotografem Błażejem Maziarzem na sesję u niego w studio.

Bardzo rozbawiło mnie jego stwierdzenie: Jeśli dziecku nic się nie stało w polskim szpitalu to tym bardziej nic mu się nie stanie w jego studio fotograficznym :)))))))))

Dziękuję dziewczyny za pomoc!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
super zyczymy udanych foteczek :)
a swierdzenie trafne hehe :)
image[/url]
no i super :) będziecie mieli ładną pamiątkę
image
image
Witam
specjalizuję się w fotografii noworodków niemowlaków jak i starszych dzieci. Wykonuje również sesje z brzuszkiem.
Sesje z noworodkami i niemowlakami wykonuję z domu.
Zapraszam do galerii zdjęć z maluchami na mojej stronie http://www.lukasztokarski.pl jest tam dużo przykładów sesji nawet z 2 tygodniowymi maluszkami.

Pozdrawiam

Łukasz Tokarski

http://www.lukasztokarski.pl

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (18 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

do góry