Widok

Zimne ręce i stopy, a gorączka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy to normalne? Syn ma 39 stopni,a mimo to ma bardzo zimne ręce i stopy,a do tego mówi, że bolą go dłonie :/ Byliśmy u lekarza w czwartek i wszystko szło już ku dobremu,a wczoraj wieczorem dostał temperaturę 38,a dziś już cały dzień 39 i ciężko ją zbić :/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie tak organizm zbija temperaturę, najszybciej schładzają się dłonie i stopy, można zdjąć skarpety aby ułatwić...
image

image
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3
u nas tez sa takie objawy-lodowate raczki i nozki a reszta ciala ciepla,wrecz goraca....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Co ? Jesli są zimne ręce i stopy to temperatura będzie rosła a nie na odwrót.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej,
ja właśnie po zimnych dłoniach wiem ze moje dziecko ma gorączkę..a ostatnio jak byłam u pediatry to dr złapała małego za rękę i od razu stwierdziła ze ma gorączkę - właśnie po tym że mały miał zimne łapki.

a co do gorączki.
My ostatnio przez to przechodzilismu.
Na zmianę nurofen i paracetamol i temp spadala minimalnie i znowu rosła..pomagały kąpiele - ale nie w zimnej ale letniej wodzie -np jak Twój Synek ma 39 to nalej wody tak 37-37,5 st i wsadz go na 2-3 minutki.Temp spadala chociaż na chwilę - do czasu jak np Nurofen zaczynał działać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
nie wolno tak robic! wkladasz dziecko do wody w temp jego ciala i dopiero stopniowo ochladzasz wode. tak duza roznica dla malego dziecka to za duzy szok i moga wystapic drgawki. mozesz zmoczyc tez lydki stopy i nadgarstki i potem cieple skarpety na stopy.
moze te zimne dlonie to wina krazenia??
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
zalecenia pani doktor "kąpiel w wodzie o 1,2 st niższej niż temp. ciała"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
No tak, oczywiście, że tak, ale nie wkłada się dziecka od razu do chłodniejszej wody, tylko stopniowo się schładza, bo małe dzieci mogą dostać drgawek. Różnica 39 a 37 to bardzo duża różnica
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Możliwe że masz rację. Podpytam następnym razem p.pediatry dlaczego wprowadziła mnie w błąd..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też mam takie informacje od naszego lekarza. Najpierw wkłada się dziecko do wody w temp. ciała, a później stopniowo dolewa zimnej. Nasz lekarz twierdzi, że można nawet o 3-4 stopnie zejść. taka kąpiel powinna trwać kilka minut. U nas się sprawdza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Temperatura kapieli w goraczce powinna byc o stopień niższa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli bolą go dłonie od zimna, to może być reumatyzm, ja mam od dziecka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

do góry