Widok

Zipp - polski xlander?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad zakupem wózka 3w1. Byłam mocno nastawiona na Xlandera ale znalazłam firmę Borówka która produkuje wózki ZIPP.
Wygląda jak klon xlandera: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html ale jest sporo tańszy.

Na ulicy nie widziałam takiego wózka i zastanawiam się czy to dobry wybór. Może któraś z Was ma taki wóz i może podzielić się wrażeniami z użytkowania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Spodziewam sie drugiego dziecka i mam zamówiony wózek zip jest duzo tańszy od innych wozkow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wyglada naprawde niezle. Ale czepiajac sie szczegołow;)
Nie mialam fotelika wiec czepiam sie gondoli. Mozna ja podniesc tylko za uchwyt na gorze, i tylko bez dziecka. Ja w swoim STARYM x landerze w gondoli mialam jeszcze dodatkowo po bokach uchwyty i z ktorych korzystalam nie tylko przenoszac dziecko (na schodach) ale rowniez zeby po prostu dopasowac do stelaza.
Moze to szczegol i w zasadzie bez tego tez sie da. Zreszta gondola to max 6 mcy meczarni. Wg mnie wazniejsza jest dobra spacerowka.
Teraz kupilabym tansza spacerowke z dobra amortyzacja bez zbednych gadzetow i zainwestowala wiecej kasy w spacerowke. Mysle ze wozek ktory jest tylko spacerowka moze byc lzejszy i latwiejszy w skladaniu itp.
Ale jesli 3 w 1 wychodzi taniej to czemu nie ?;)
Kupiłam wózek ZIPP już ponad rok temu i działa bez zarzutu. Dobry, polski wózek w przystępnej cenie. Dobrze się prowadzi, jest solidny i ładnie uszyty. Dla mnie udany zakup:)
Patrząc na inne wózki tego producenta i jak nisko oceniają je użytkownicy ,to bym nie ryzykowała zakupu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Yooki to są linki do forum gdzie zadąjc pytanie o Zipp na pewno dostaniesz odpowiedzi bo tam są dziewczyny które mają dużą wiedzę więc może spróbuj :)

Co do pękającej ramy w modelu Arte podobno się to zdarzało :(
Ja chyba naprawdę ślepa jestem. Gdzie w Tych linkach jest info o Zipp? Wrzuciłam w wyszukiwarkę i wyskoczył jeden wątek ogólny z jednym zdaniem na temat zipp. Z resztą już wyżej był umieszczany z zarzutami odnośnie fotelika.

Może coś w tym jest że wózki jednego producenta produkowane są z podobnych - jeśli nie tych samych- materiałów.
Jednak nie wydaje mi się, żeby zawodność jednego modelu świadczyła o tym że wszystkie inne też będą kiepskie. W końcu produkcja idzie do przodu i modele każdego kolejnego roku są liftingowane. Materiały też nie są od 30 lat te same.

Agusia gdzie przeczytałaś o pękającej ramie?
Dotychczas najpoważniejszą wadą jest fotelik. Cała reszta to hipotetyczne gdybanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
albo :)
http://forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html
ja się mogę podzielić linkiem :)

http://forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html
Oczywiście ale jeśli inny wózek tego samego producenta ma bardzo złe opinie to duże prawdopodobieństwo, że inny model też będzie lichy.
Oczywiście, że na każdy wózek ludzie wypowiadają się nie pochlebnie ale nie mówię tu o podobaniu się czy innych użytkowych kwestiach a o jakości samego wózka i np pękającej ramy.
Tak dokładnie na temat Tako Mikado czy w końcu Xlandera jest mnóstwo opinii Dla mnie jeśli o wózku danej firmy nawet jeśli to inny model ludzie wypowiadają się bardzo źle lub źle to na pewno z takiej firmy bym zrezygnowała. Bo materiał do ich wykonania na pewno jest ten sam tylko różnią się wyglądem.
Umówmy się, że jednak w internecie częściej pisze się źle niż dobrze;)

Więc brak opinii wcale nie jest minusem.

Na każdy z wyminieonych wózków przez Agusię można znaleźć w necie opinie podzielone.

Dlatego ja biorę pod uwagę swoje własne preferencje:) Nie jestem wielbicielką tylko i wyłącznie znanych logo, więc myślę, że można i inne mniej znane brać pod uwagę.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Agusia:
to akurat totalna bzdura ...
To że jest mało opinii może świadczyć o tym, że mało osób go kupuje ( i nie ma kto o nim pisać) ale na pewno nie o tym, że "ktoś się nie chce nim chwalić".
W przypadku gdy kupi się badziew naturalną reakcją jest właśnie podzielenie się tą opinią z innymi. Jeśli coś jest dobre to rzadziej się pisze o tym produkcie -chwaląc go, to ze działa zgodnie z naszymi wymaganiami przyjmujemy jako coś oczywistego ...
Tzn co masz na myśli? Przewagą wg Ciebie jest to że w internecie można znaleźć więcej opinii?:))))
Widocznie nie jest tak popularny i mało ludzi go kupuje lub ludzie po prostu o nim nie piszą bo nie ma czym się chwalić :) To kolejna przewaga X-landera czy np Mikado lub Tako nad Zippem
Ja na szczęście nie muszę po schodach:) Doczytałam się, że xlander też ma stelaż o wadze 9,9, gondola coś ok 4 a spacerówka coś ok 4 więc podobnie, tzn do adbor podobnie.

Agusia zerknęłam na link od Ciebie ale za bardzo się nie przydał niestety. Mało jest opinii dot Zippa. Główny zarzut dotyczy właśnie fotelika (brak crash testu). Ktoś napisał też że ciężko dopompować przednie koła. Mało...
Sorki za literówkę oczywiście firma Adbor :)
albo nawet może bardziej podobny jest do Mikado Astona? (tylko patrzę, nie czytam opisów)

http://allegro.pl/wozek-mikado-aston-wysylka-gratis-sklep-smile-i2881741604.html - nie wiem czemu na stronie firmowej nie ma tego modelu wózka ;)

teraz przyglądam się spacerówce Zipp - nie ma normalnego podnóżka? wygląda tylko jakby kawałek materiału był przypięty na ramie - taki luźny :P zaraz jak się kończy siedzisko :P aż poszukam innych zdjęć ;)
Mój wózek waży tak:
-gondola: 4,5 kg
-stelaż: 11,7 kg
-siedzisko spacerówki: 4,5 kg
ale tej wagi w ogóle się nie odczuwa, z dwójką dzieci w swoim wózku łatwiej mi było niż z jednym w spacerówce na piankowych kołach :) ja się wagą nie przejmowałam, komfort pchania zależy od kół
ale jeśli ktoś musi targać wózek po schodach np to jednak waga jest ważna :)
z tego co wiem - Adbor zajmuje się produkcją, a Borówka sprzedażą :]

Sama kupowałam sanki ADBOR ale bezpośrednio od nich,z pominięciem Borówki :]
http://www.adbor.pl/
http://www.adbor.pl/3,ZIPP

przypomina mi naszego Bostona firmy Mikado ;) http://www.wozki-mikado.pl/mikado-boston.html#podwozia - o wózkach Mikado można dużo poczytać na naszym forum :]
Yooki mylisz dwa źródła ze sobą Borówka to sklep który sprzedaje wózki firmy Abdor. Ja bym jednak zaufała producentowi jeśli chodzi o wagę :D W 6 kg nigdy nie uwierzę :D

W opiniach, które Ci podrzuciłam powyżej użytkowniczki tego wózka piszą o wadze 17kg !!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry