Widok

Zipp - polski xlander?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad zakupem wózka 3w1. Byłam mocno nastawiona na Xlandera ale znalazłam firmę Borówka która produkuje wózki ZIPP.
Wygląda jak klon xlandera: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html ale jest sporo tańszy.

Na ulicy nie widziałam takiego wózka i zastanawiam się czy to dobry wybór. Może któraś z Was ma taki wóz i może podzielić się wrażeniami z użytkowania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
z tego co zauważyłam z tych dwóch linków- adbor i borówka to napisy na widełkach przednich kół oba mają adbor
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie co do źródeł. Mam wrażenie że Adbor i Borówka to dwie różne firmy produkujące podobne wózki. Chyba prowadzone przez jedną rodzinę sądząc po nazwisku i mają siedziby obok siebie.
Dziwne...
Dzięki, poczytam.

Co do wagi mamy różne źródła, wózek o który mi chodzi (model) ma stelaż o wadze 6kg: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html
Możesz podać link? Ja nie znalazłam w ogóle opinii o tych wózkach. Dlatego też postanowiłam spytać na forum.

Zipp waży z gondolą 10kg, ze spacerówką 11,5 (skąd to 17kg? miałaś na myśli wózki ogólnie?) Może stąd nasze niezrozumienie ja myślę o konkretnym wózku a Ty - mam wrażenie - piszesz o wadach wózków w ogóle.
Yooki nie trzeba posiadać wózka żeby napisać, że jest taki czy inny. Ten stelaż jest bardzo podobny jak nie taki sam (z różnica nazwy ) w kilku firmach i modelach. Podejrzewam, że to też chiński półprodukt. Dla mnie np wózek, który waży 17kg bez dziecka to pomyłka i za darmo bym go nie chciała. Także dobrze się zastanów nad nim bo spacery będą koszmarem szczególnie jeśli dziecko będzie już w spacerówce.
Jest wiele niepochlebnych opinii o wózkach firmy Abdor jak i o samym serwisie tych wózków :/
każdy fotelik dopuszczony do sprzedaży ma atest, ale niestety atest mija się z bezpieczeństwem, dlatego należy kupować foteliki, które przeszły crash testy i brać pod uwagę te z oceną min 3 i dopasowaniem do auta :)

dla mnie w wyborze wózka ważne było też to, czy spacerówka może być ustawiona w obu kierunkach (dlatego nie kupiłam x-landera, bo 3 lata temu jeszcze nie miały tej opcji, teraz któreś modele mają)
Mamo, ale jak użytkujesz wózek po swoich dzieciach, to chyba jednak wiedza na temat stanu wózka jest większa niż, na temat wózka kupionego już po 3 dzieci. :)
Choć ja przeglądając wózki na allegro, nie zauważyłam by się zbyt wiele osób przyznawało do użytkowania wózka przez więcej niż 2 dzieci.

A niektóre użytkowane przez jedno wyglądają jak przejechane przez stado słoni...
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Agusia:) w którym momencie poczułaś się zaatakowana? Nie miałam takiego zamiaru, niepotrzebnie odebrałaś moje posty osobiście.

Które argumenty do mnie nie trafiają? Uwaga o foteliku jest bardzo cenna i napisałam wyżej że faktycznie muszę się nad tym zastanowić. Nie wiedziałam że foteliki przy wózkach 3w1 nie mają atestów.

Po to pytam żeby zdobyć informacje - jak chyba wszyscy na forum. Zależy mi na informacjach z doświadczenia. Widzę, że takiego konkretnego wózka nikt nie ma więc za dużo się nie dowiem o użytkowaniu. Mogę jedynie zwrócić uwagę na ostrzeżenia np o foteliku czy dostępności kosza po założeniu spacerówki.
ja swój serwisuję w serwisie Mutsy, więc wszystkie części mam orginalne, nie ma takiej, której nie dałoby się dokupić :) a firma solidna, jak mi pękło zapięcie od szelek w spacerówce, to wysłałam im zdjęcie i przysłali mi za darmo cały komplet :)
Tinker - zgodzę się że dbanie to jedno :) Ale są takie części do wózka, których nie możesz ot, tak normalnie kupić, a te tzw. ,,uniwersalne'' to wiadomo do czego są.
Ja bym wózka po 4 dzieci dla swojego dziecka nie kupiła, niezależnie od tego czy byłby super znanej firmy czy nie.

my kupiliśmy nowy wózek - nic nam się z nim nie działo,
koleżanka odkupiła używany wózek - pozornie był ,,w dobrym stanie'', ładny, czysty, zadbany - jak się okazało wcale taki nie był - * kółka klekotały - oddali do naprawy, w kółkach brak było oryginalnych zatyczek, przez co kółka słabiej dolegały, *wózek ,,uciekał'' na jedną stronę,
w końcu kumpela się wkurzyła i oddała wózek na ,,przegląd'' i okazało się, że stelaż musiał być pęknięty i domowo naprawiany - spawany czy co tam się ze stelażem robi.
Drudzy znajomi kupili nowy wózek, (mniej więcej w tym samym czasie co my), popsuł im się 3 razy w ciągu chyba 6 miesięcy, oddawali na gwarancję, po 3 oddaniu dostali nowy wózek.
odnośnie producenta - tego wózka nie wyprodukowała Borówka tylko firma Adbor
http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,135323642,135323642,Wozek_firmy_Adbor_model_ZIPP.html
Agusia, masz rację;) Przynajmniej u mnie tak było. Kupiłam później spacerówkę.

Dlatego teraz zastanawiam się nad 2 w 1 lub zupełnie gondola a później spacerówa.
Mama), myślę, że stan wózka to kwestia zadbania o niego. Bo co takiemu wózkowi mogłoby się stać czego nie da się naprawić?
mamaO, nie zauważyłam, żeby mu coś ubyło po 3, więc i po 4 będzie w dobrym stanie :)

ja w życiu nie kupię lekkiej spacerówki, bo nie muszę nigdzie wózka targać, fakt, że jest ciężki, ale sam jedzie- plus dużych pompowanych kół, więc nie potrzebna mi żadna lekka spacerówka z klekoczącymi małymi kółkami :D
Tu nie chodzi o sprzedaż z zyskiem tylko o jak najmniejsza stratę. Z doświadczenia wiem, że mamy kupując wózki 2 w 1 i tak ok 1,5 czy 2 roku kupują lekkie spacerówki.
Tinker i dobrze, że mi mówisz. teraz będę inaczej patrzeć na wózki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hexusia, kiedy ja sobie wymyśliłam 3 w 1, to też o tym nie pomyślałam.

Ale jest tu taki wątek na forum o fotelikach samochodowych, dzięki któremu zaczęłam szukać i drążyć i wiele spraw mi się w głowie poukładało.
:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wybacz AsiaczeK_S_88 ale nie wydaje mi się aby wózek po 4 dzieci był w dobrym stanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
musze poczytać

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (72 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry