Widok

Zipp - polski xlander?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zastanawiam się nad zakupem wózka 3w1. Byłam mocno nastawiona na Xlandera ale znalazłam firmę Borówka która produkuje wózki ZIPP.
Wygląda jak klon xlandera: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html ale jest sporo tańszy.

Na ulicy nie widziałam takiego wózka i zastanawiam się czy to dobry wybór. Może któraś z Was ma taki wóz i może podzielić się wrażeniami z użytkowania?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tinker - zgodzę się że dbanie to jedno :) Ale są takie części do wózka, których nie możesz ot, tak normalnie kupić, a te tzw. ,,uniwersalne'' to wiadomo do czego są.
Ja bym wózka po 4 dzieci dla swojego dziecka nie kupiła, niezależnie od tego czy byłby super znanej firmy czy nie.

my kupiliśmy nowy wózek - nic nam się z nim nie działo,
koleżanka odkupiła używany wózek - pozornie był ,,w dobrym stanie'', ładny, czysty, zadbany - jak się okazało wcale taki nie był - * kółka klekotały - oddali do naprawy, w kółkach brak było oryginalnych zatyczek, przez co kółka słabiej dolegały, *wózek ,,uciekał'' na jedną stronę,
w końcu kumpela się wkurzyła i oddała wózek na ,,przegląd'' i okazało się, że stelaż musiał być pęknięty i domowo naprawiany - spawany czy co tam się ze stelażem robi.
Drudzy znajomi kupili nowy wózek, (mniej więcej w tym samym czasie co my), popsuł im się 3 razy w ciągu chyba 6 miesięcy, oddawali na gwarancję, po 3 oddaniu dostali nowy wózek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja swój serwisuję w serwisie Mutsy, więc wszystkie części mam orginalne, nie ma takiej, której nie dałoby się dokupić :) a firma solidna, jak mi pękło zapięcie od szelek w spacerówce, to wysłałam im zdjęcie i przysłali mi za darmo cały komplet :)
Agusia:) w którym momencie poczułaś się zaatakowana? Nie miałam takiego zamiaru, niepotrzebnie odebrałaś moje posty osobiście.

Które argumenty do mnie nie trafiają? Uwaga o foteliku jest bardzo cenna i napisałam wyżej że faktycznie muszę się nad tym zastanowić. Nie wiedziałam że foteliki przy wózkach 3w1 nie mają atestów.

Po to pytam żeby zdobyć informacje - jak chyba wszyscy na forum. Zależy mi na informacjach z doświadczenia. Widzę, że takiego konkretnego wózka nikt nie ma więc za dużo się nie dowiem o użytkowaniu. Mogę jedynie zwrócić uwagę na ostrzeżenia np o foteliku czy dostępności kosza po założeniu spacerówki.
Mamo, ale jak użytkujesz wózek po swoich dzieciach, to chyba jednak wiedza na temat stanu wózka jest większa niż, na temat wózka kupionego już po 3 dzieci. :)
Choć ja przeglądając wózki na allegro, nie zauważyłam by się zbyt wiele osób przyznawało do użytkowania wózka przez więcej niż 2 dzieci.

A niektóre użytkowane przez jedno wyglądają jak przejechane przez stado słoni...
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
każdy fotelik dopuszczony do sprzedaży ma atest, ale niestety atest mija się z bezpieczeństwem, dlatego należy kupować foteliki, które przeszły crash testy i brać pod uwagę te z oceną min 3 i dopasowaniem do auta :)

dla mnie w wyborze wózka ważne było też to, czy spacerówka może być ustawiona w obu kierunkach (dlatego nie kupiłam x-landera, bo 3 lata temu jeszcze nie miały tej opcji, teraz któreś modele mają)
Yooki nie trzeba posiadać wózka żeby napisać, że jest taki czy inny. Ten stelaż jest bardzo podobny jak nie taki sam (z różnica nazwy ) w kilku firmach i modelach. Podejrzewam, że to też chiński półprodukt. Dla mnie np wózek, który waży 17kg bez dziecka to pomyłka i za darmo bym go nie chciała. Także dobrze się zastanów nad nim bo spacery będą koszmarem szczególnie jeśli dziecko będzie już w spacerówce.
Jest wiele niepochlebnych opinii o wózkach firmy Abdor jak i o samym serwisie tych wózków :/
Możesz podać link? Ja nie znalazłam w ogóle opinii o tych wózkach. Dlatego też postanowiłam spytać na forum.

Zipp waży z gondolą 10kg, ze spacerówką 11,5 (skąd to 17kg? miałaś na myśli wózki ogólnie?) Może stąd nasze niezrozumienie ja myślę o konkretnym wózku a Ty - mam wrażenie - piszesz o wadach wózków w ogóle.
Dzięki, poczytam.

Co do wagi mamy różne źródła, wózek o który mi chodzi (model) ma stelaż o wadze 6kg: http://borowkasklep.pl/ZIPP_3w1-108.html
Właśnie co do źródeł. Mam wrażenie że Adbor i Borówka to dwie różne firmy produkujące podobne wózki. Chyba prowadzone przez jedną rodzinę sądząc po nazwisku i mają siedziby obok siebie.
Dziwne...
z tego co zauważyłam z tych dwóch linków- adbor i borówka to napisy na widełkach przednich kół oba mają adbor
Yooki mylisz dwa źródła ze sobą Borówka to sklep który sprzedaje wózki firmy Abdor. Ja bym jednak zaufała producentowi jeśli chodzi o wagę :D W 6 kg nigdy nie uwierzę :D

W opiniach, które Ci podrzuciłam powyżej użytkowniczki tego wózka piszą o wadze 17kg !!!
z tego co wiem - Adbor zajmuje się produkcją, a Borówka sprzedażą :]

Sama kupowałam sanki ADBOR ale bezpośrednio od nich,z pominięciem Borówki :]
http://www.adbor.pl/
http://www.adbor.pl/3,ZIPP

przypomina mi naszego Bostona firmy Mikado ;) http://www.wozki-mikado.pl/mikado-boston.html#podwozia - o wózkach Mikado można dużo poczytać na naszym forum :]
Mój wózek waży tak:
-gondola: 4,5 kg
-stelaż: 11,7 kg
-siedzisko spacerówki: 4,5 kg
ale tej wagi w ogóle się nie odczuwa, z dwójką dzieci w swoim wózku łatwiej mi było niż z jednym w spacerówce na piankowych kołach :) ja się wagą nie przejmowałam, komfort pchania zależy od kół
ale jeśli ktoś musi targać wózek po schodach np to jednak waga jest ważna :)
albo nawet może bardziej podobny jest do Mikado Astona? (tylko patrzę, nie czytam opisów)

http://allegro.pl/wozek-mikado-aston-wysylka-gratis-sklep-smile-i2881741604.html - nie wiem czemu na stronie firmowej nie ma tego modelu wózka ;)

teraz przyglądam się spacerówce Zipp - nie ma normalnego podnóżka? wygląda tylko jakby kawałek materiału był przypięty na ramie - taki luźny :P zaraz jak się kończy siedzisko :P aż poszukam innych zdjęć ;)
Sorki za literówkę oczywiście firma Adbor :)
Ja na szczęście nie muszę po schodach:) Doczytałam się, że xlander też ma stelaż o wadze 9,9, gondola coś ok 4 a spacerówka coś ok 4 więc podobnie, tzn do adbor podobnie.

Agusia zerknęłam na link od Ciebie ale za bardzo się nie przydał niestety. Mało jest opinii dot Zippa. Główny zarzut dotyczy właśnie fotelika (brak crash testu). Ktoś napisał też że ciężko dopompować przednie koła. Mało...
Widocznie nie jest tak popularny i mało ludzi go kupuje lub ludzie po prostu o nim nie piszą bo nie ma czym się chwalić :) To kolejna przewaga X-landera czy np Mikado lub Tako nad Zippem
Tzn co masz na myśli? Przewagą wg Ciebie jest to że w internecie można znaleźć więcej opinii?:))))
Agusia:
to akurat totalna bzdura ...
To że jest mało opinii może świadczyć o tym, że mało osób go kupuje ( i nie ma kto o nim pisać) ale na pewno nie o tym, że "ktoś się nie chce nim chwalić".
W przypadku gdy kupi się badziew naturalną reakcją jest właśnie podzielenie się tą opinią z innymi. Jeśli coś jest dobre to rzadziej się pisze o tym produkcie -chwaląc go, to ze działa zgodnie z naszymi wymaganiami przyjmujemy jako coś oczywistego ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry