Widok
Złe samopoczucie po odstawieniu dziecka od piersi?
Dzieczyny od ponad 2 tyg nie karmie piersią, odstwiłam z dnia na dzień. Od kilku dni bardzo źle się czuje, ciągle boli mnie głowa, mam zawroty głowy, od tych bóli mam mdłości, często siusiam, kilka razy zrobiło mi się slabo, ciagle jestem zmeczona chodz Naduśka śpi super w nocy (jak karmiłam wstawałam po kilka razy w nocy teraz wstaje raz czasem wogóle). Nie wiem czy to dlatego, że to szok dla organizmu i stad takie objawy. Czy któraś z Was miala podobnie? Juz głupieje, dziś to nawet pomyslalam, że może w ciązy jestem ;) Jak wasz organizm zareagował na odstawienie od cyca?
A ja Ci napiszę tak...to napewno ma zwiazek jeszcze z prolaktyna...Jeszcze zanim bylam w ciazy mialam bardzo podwyzszona prolaktyne i wlasnie czesto czulam sie tak jak opisujesz...kiedy zaszlam w ciaze i karmilam bylo super i teraz rowniez jestem po odstawieniu od piersi i wszytkie objawy wrocily...jeszcze nie wiem co to moze oznaczac...ale pewnie wkrtoce wybiore sie do endokrynologa bo takie samopoczucie to koszmar .... rozumiem co czujesz...
Ja mialam wszystkie objawy o ktorych piszesz ale wlasnie przyjmujac tabletki na "zasuszanie". Po ok10 dniach minelo-tabletki bralam 14 dni i wszystko skonczylo sie z dnia na dzien. Wiec jak bierzesz leki to norma,bo lista skutkow ubocznych byla tak przerazajaca,ze nie doczytalam do konca, jesli nie to jak pisze Magus zbadaj za jakis czas hormony. Ale poczekaj jeszcze-daj organizmowi szanse by sie przystosowal. Trzymaj sie - na pewno podle sie czujesz :(
Moje samopoczucie po odstawieniu było podobne, w zasadzie czułam się jakbym była w ciąży :-) Zawroty głowy, mdłości, bóle głowy i ogólnie beznadzieja, ale to hormony się przestawiają, spada poziom prolaktyny i organizm "przygotowuje" się do pierwszej miesiączki (w moim przypadku było to ok. miesiąca po odstawieniu od piersi)
alicja, jesli dostalas bromergon na wysuszenie laktacji, to na bank twoje zle samopoczucie jest spowodowane wlasnie tym lekiem. ja po jeden tabletce o maly wlos nie wyladowalam w szpitalu (masakryczna migrena, wymioty, zawroty glowy, lęk). ale ten lek jest z tego znany. lekarze przepisuja gpo bo jest najtanszy a wystarczy poprosic o diostinex - ktory nie ma takich skutkow ubocznych - ale za to kosztuje ok 100 zl za 2 tabletki. z tego co pamietam, wystarczy wziac albo 2 albo 4.

Dziękuje Wam dziewczyny za wszystkie odpowiedzi i rady. Nie brałam, zadnych tabletek typu bromergon. Brałam tabletki z szałwi, a na początku piłam szałwie. Dziewczyny, ktore napisały że czuły się podobnie "pocieszyły mnie", ze może to nie ciąża. Nie czuje się ciążowo, i raczej nie ma szans zebym w niej była- chodz kto wie, różnie to w zyciu bywa. Czuje sie bardziej zmeczona, osowiała. Do tego doszły problemy w życiu codziennym i mysle, że to wzystko razem odbiło się na moim zdrowiu. Jesli nie przejdzie mi do końca tyg. pójde po jakąś porade do lekarza. Przewertowalam internet i znalazlam kilka wypowiedzi babeczek, ze czuły się podobnie, ze to hormony, może nieleczona tarczyca. Zobaczymy. Jeszcze raz dziękuje za rady.
ja teraz odstawiłam synka od piersi też z dnia na dzień i mam dokładnie takie same objawy:( zawroty głowy , czasem nawet się czuję, jakbym w pociągu cały czas jechała, słaba się czuję wiecznie, jakiś lęk odczuwam:( napisz proszę, czy robiłaś jakieś badania i kiedy to samopoczucie minęło. Test negatywny . bardzo proszę o odpowiedź angelika8908@wp.pl
Czesc.
Dzieki za watek. Ja po odstawieniu od piersi czulam sie ok. Za to teraz mam bol jajnika. Odstawilam malego po 8,5 mca karmienia i 1szy okres dostalam po 6 tyg. Miesiaczkuje regularnie co 32-34 dni, ale regularnie tez boli ten lewy jajnik no i od czasu do czasu nerki. Ah te hormony. Kiedy to wszystko sie unormuje bo chcemy dzidzie nr 2 a jak na razie bezskutecznie
Dzieki za watek. Ja po odstawieniu od piersi czulam sie ok. Za to teraz mam bol jajnika. Odstawilam malego po 8,5 mca karmienia i 1szy okres dostalam po 6 tyg. Miesiaczkuje regularnie co 32-34 dni, ale regularnie tez boli ten lewy jajnik no i od czasu do czasu nerki. Ah te hormony. Kiedy to wszystko sie unormuje bo chcemy dzidzie nr 2 a jak na razie bezskutecznie