Widok

Żłobek- Pruszcz Gdański

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
czy ktoś moglby udzielic mi informacji czy w Pruszczu Gdańskim jest jakis żłobek bądz w Gdyni na Karwinach lub Chylonii????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
panuje tam nerwowa atmosfera a w szczegolnosci gdy jest wlascicielka. widac ze panie sa spiete i zdenerowane. moim zdaniem grupy sa przepelnione, stad pewnie ta nerwowa atmosfera...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nerwowa atmosfera!!!!!!!mało powiedziane
zapisy trwają przez cały rok, zapraszam

sala zabaw- opieka nad dzieckiem

Chcę otworzyć klub malucha lub złobek ale nowe przepisy ppoż nie pozwalają na to ,ponieważ brakuje mi 4cm do osiagniecia 2,5 m wysokości scian w moim domu, paranoja....Pomyslałam sobie ale moze idę złym tropem i tu proszę o podpowiedz jesli ktos sie zna na przepisach, żeby otworzyć całodzienną salę zabaw dla maluchów czy to jest dobry pomysł?
zapraszamy do Nowego Klubu Malucha w okolicy Obroncow Wybrzeza...juz na przelomie kwietnia /maja OTWARCIE KLUBIKU..zapraszamy dzieci od 6 mieiasiąca zycia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam
Sama prowadzę taki klub malucha i tu chciałam skierować swoją wypowiedź do Pani pedagog: Sama zatrudniam panie z wykształceniem pedagogicznym oraz panie takie do pomocy, które nie mają wykształcenia pedagogicznego, w ten sposób zatrudniają w publicznych i niepublicznych placówkach, każda z pań zna swoje obowiązki, ale czasami jest tak, że taka pani, która ma wykształcenie pedagogiczne, podyplomowe studia, kursy itp ma tylko wiedze teoretyczną a co do praktyki to zupełne nic, nie wie jak trzymać takiego malucha, karmić a o ptrzewijaniu nie ma zielonego pojęcia- tak wszystkiego można się nauczyć ale zatrudniając takie osoby musimy mieć pewność że nie zrobi dziecku krzywdy, być może Pani nie miała odpowieniej praktyki - ja jako właściciel takiej placówki nie mogę narażać bezpieczeństwa dzieci dla kogoś kto prosto po studiach uważa się za alfę i omegę nie mając pojęcia. Nie robi się czegoś takiego- nie przyjęła mnie do pracy to jej opinię negatywną wystawię. CZY TAK ROBI WYKSZTAŁCONY PEDAGOG?
Z drugiej strony są kluby i kluby nie sprawdzimy wszystkiego co dzieje się z naszymi dziećmi chyba że jest możliwość monitoringu z dostępem dla rodziców dzieci uczęszczających do takiego klubu.
Ja wychodzę z takiego założenia jako rodzic-pedagog-właściciel zadowolone dziecko - zadowolony rodzić i tu pytanie do rodziców piszących negatywne wypowiedzi; czy wasze dzieci wychodzą z odparzeniami, płaczące?
Jeżeli nie to zastanawiają mnie takie opinie często-gęsto za takimi opiniami widać KONKURENCJĘ!
Jeżeli rodzicom coś nie pasuje to dlaczego posyłacie tam swoje dziecko? Bo ja bym wtedy zmieniła klub na inny!
Zielona mila...wczoraj była na dwójce :) tak Pani Roksano włascicielko Żłobkowego Słoneczka:) robi się ,,ciasno" w Pruszczu,co? :) widzę, ze nowa konkurencja będzie na ul.Obrońców ,a tu trzeba bronić wizerunek firmy:)robi sie ciekawie ,mam nadzieje ze i forum sie ożywi....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
up....
Witam, polecam żłobek-Radosna Iskierka(dawny Top-ik) mam malutkie dziecko(8 m-cy) i bałam się dać maleństwo do żłobka, ale bardzo mile się zaskoczyłam.Podchodzą do dziecka bardzo indywidualnie, sale są przygotowane do wieku dziecka, mają małe grupy oraz naprawdę dobrą opiekę.Gorąco Polecam!!!Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A propo Radosnej Iskierki, to mieszkam obok i z moich obserwacji pań "zajmujących" się dziećmi, to raczej nie dałabym tam swoich pociech. Tzn. raz widziałam jak panie odwrócone du... do dzieci pisały sobie smsy, plotkowały itp. nawet nie zauważył, że jedno z dzieci spadło ze ślizgawki, co jeszcze nie podoba mi się to, że dzieci będąc na dworze szaleją ile sił, a nie mają zapewnionego picia ( słyszałam jak jedno z dzieci chciało pić, to pani wychowawczyni powiedziała, że dostanie dopiero jak będzie obiad/podwieczorek). To tyle z moich obserwacji.

Sama mam dylemat, bo chciałabym oddać starszego syna do przedszkola, ale ma silną alergię/skazę białkową i nie wiem w którym przedszkolu, przygotowują/gotują posiłki dla dzieci biorąc pod uwagę alergików? może znacie dziewczyny? może przedszkole czwóreczka? zna ktoś z Was? pozdrawiam:)
To że szaleje ile sił to chyba o to chodzi, dzieci muszą się wyszaleć.
Moje dziecko jest zadowolone i chętnie chodzi do przedszkola a to jest najważniejsze. No ale jak zawsze ile ludzi tyle opinii :) Są fora na temat czwóreczki to można poczytać.
~Madzia 111 czytaj ze zrozumieniem! Napisałam, że dzieci podczas harców nie mają zapewnionego picia! To, że mogą się wyszaleć do woli, to akurat jest super i wręcz wskazane:)
A jak takie młode dziewczyny mają zdobywać doświadczenie?? czasem lepsza jest taka młoda opiekunka, która ma wiele energii, pomysłów na spędzanie z dzieckiem czasu a nie znudzone już starsze opiekunki.. Młode matki radzą sobie ze swoimi dziećmi nie raz lepiej od starszych już gromadką dzieci!! Nie zostało to udowodnione,że młode opiekunki gorzej zajmują się dziećmi od starszych koleżanek. nie chcesz nie oddawaj swojego dziecka, ale takie komentarze zakompleksiona babo zostawiaj dla siebie.
piękna wypowiedź do tych wszystkich niby matek, które tak narzekają na słoneczko a ciekawe jak one się same zajmują własnymi dziećmi - a może w ten sposób próbują tylko uspokoić własne poczucie, że takie idealne z nich matki..??
jeśli ważne jest dobro dziecka to nikt nie zajmie się nim lepiej niż własna matka. Może lepiej pozostać pani w domu z dzieckiem??
czy w Pruszczu Gdańskim jedyne żłobki to Słoneczko i Baby room?
Jest jeszcze "Chatka Puchatka" :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czy można tam dać dziecko na 1-2 godz w tyg?
Mój maluch strasznie ciągnie do dzieci a siedzę z nim w dmou sama i muszę cos wymyślic bo mi chałupe rozniesie swoja energią ;)

też nie polecam..

ja równiez nie polecam, zabralam z tamtąd dziecko ponieważ moja córeczka opowiadala mi ze panie prowadzą zajecia "na popis" wtedy kiedy wchodzi ktoras z mam.. oraz ze są zmuszane do jedzenie..nawet jak jest zimne..wiec siedziała przy stole nawet po 2 godziny.. z placzem przychodzila do przedszkola..z moich obserwacji panie wyglądaja na obłudne, źle im z oczu patrzy.. kiedys jak po cichu weszlam do przedszkola ją odebrac to słyszałam krzyki którejś z pań " masz w końcu to zjeść!" nie wiem do kogo były te slowa skierowane, ale na szczescie nie do mojej córki, bo zrobilabym ogromny dym!!
Szczerze wątpie tez w kwalifikacje tych pań, ale już nie chce tam wracać, wiec to bedzie dla mnie zawsze tajemnica.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zaznaczam ze nie chodziło mi o słoneczko, ani o czwóreczke, ani o baby room..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry