Widok

Żłobek- Pruszcz Gdański

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam
czy ktoś moglby udzielic mi informacji czy w Pruszczu Gdańskim jest jakis żłobek bądz w Gdyni na Karwinach lub Chylonii????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słoneczko to SKANDAL!!!
Drogie mamy moja córcia chodziła do Słoneczka i z dnia na dzień zabrałam ją z tamtego miejsca i moja noga już nigdy tam nie postanie.
Pani właścicielka opiekująca się grupą maluszków doprowadziła moją córcię do tragicznego stanu. Odebrałam dziecko o godz. 16.00 z odparzeniem tyłka ale takim, że dziecko miało RANY DO KRWI!!! Teraz jesteśmy pod opieką lekarza.
A jakby tego było mało nie usłyszałam nawet słowa wytłumaczenia, pani właścicielka była arogancka i bezczelna.
SKANDAL!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,Moja córka chodziła do tego Żłobka 9 miesięcy i szczerze powiedziawszy jestem zdruzgotana co się tam ostatnio dzieje! Moje dziecko na początku chodziło tam chętnie bo nie powiem opiekunki są a raczej były dobre bo już się prawie wszystkie pozwalniały przez panią Roksanę która jest jak dla mnie chora i powinna się leczyć!pisze tak bo ostatni miesiąc jak chodziło moje dziecko to już z taką niechęcią jak by nie wiem co się tam wydarzyło na sam widok budynku dostawała ataku histerii! raz ja zastałam jak siedziała 2 godziny przy obiedzie i pani Roksana nic z tym nie zrobiła tłumaczyła się ze nie może dziecku pokarmu z buzi wyciągnąć! nie raz zastałam ją z pełnym pampersem nieprzebranym ale to jest nic jak pare razy słyszałam za dzwiami jak pani Roksana sie wydziera na te biedne dzieci! moje dziecko na jej widok to już pod sam koniec zanim ja zabrałam stamtąd to płakała. Najgorsze jest to ze ostatnio jak pojechałam do tego Żłobka po rzeczy mojego dziecka to zastałam tylko jedną opiekunke na 2 grupy czyli na 2 pokoje! szok poprostu kobieta zajmowałą się dziećmi najmłodszymi i tymi troche starszymi chyba do 2 roku zycia dzieci płakały a pani opiekunka mówiła ze jest sama bo wszystkie panie się juz prawie pozwalniały i ze sama odchodzi bo nie jest w stanie pracować w takich warunkach. także ta Pani Roksana to jest jakaś niepoważna bierze kase i to nie małą za opiekę naszych maluchów a dzieci nie maja opieki to jest poprostu straszne i podziwiam rodziców którzy jeszcze stamtad nie zabrali swoich pociech!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba wszystkie te tzw "Żłobki" to ściema, prowadzone przez nie kompetentnych ludzi. Jak można wynajmować dom lub mieszkanie, opłacać czynsz + media( 2000 - 3000 zł), dać pracownikom wykwalifikowanym po pedagogice lub pielęgniarstwie pensję, nakarmić dzieci dobrym, a nie tanim samym "E" jedzeniem, dodać do tego przybory i imprezy okolicznościowe i jeszcze zarobić na siebie, bo wiadomo nikt darmo nie prowadzi takiej działalności z czystej miłości do dziatek. A to wszystko za 600 - 700 złotych miesięcznie. Przecież właściciele oszczędzają na personelu i jedzeniu. Czy wykwalifikowana pani po pedagogice lub pielęgniarstwie będzie pracować za 850 - 1200 na m-c. Wystarczy sumować koszty, żeby zobaczyć jak to wygląda. Trzeba być bardzo czujnym przy wyborze tzw "żłobka".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
To nie jest żłobek ponieważ nie figuruje w ewidencji żłobków prywatnych ani panstwowych.Zaden strazak ani sanepid nie odbierze tej pani budynku ponieważ nie spełnia wymogów dotyczących opieki nad dziećmi do lat trzech.Pani R. najpierw powinna dostosować lokal a nie ogłupiac nie świadomych rodziców.Co do traktowania dzieci i personelu to dawno powinni rodzice przemyśleć całą sytuacje która tam panuje,aha ich ,,plac zabaw ,,jest śmiechu wart:D,pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Proszę o opinie o Radosnej Iskierce. Planuję tam zapisać dziecko. Niestety z tego wątku nie mogę wywnioskować co o tym miejscu sądzicie.
Witam
Jesli sa tak bardzo negatywne opinie o Sloneczku i wlascicele dlaczego nikt sie za to niewezmie,dlaczego rodzice posylaja tam swoje dzieci???
Czy to tylko plotki zawistnej konkurencji?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
My zabraliśmy dziecko ze Słoneczka po tym jak wróciło do domu z tak odparzoną d*pcią, że skończyło się na wizycie u lekarza i przepisaniu antybiotyków na sterydach. Leczyliśmy Karolinę 3 tygodnie. Do takiego stanu naszą córkę doprowadziła osobiście pani Roksana, która pół dnia trzymała dziecko w niezmienionym pampersie z kupką i położyła ją nawet spać w tym stanie. Zabraliśmy Karolcię z tego miejsca z dnia na dzień i wypowiedzieliśmy umowę bez miesięcznego okresu wypowiedzenia co w takim wypadku zaniedbania dziecka jest sprawą oczywistą. Nie dla pani Roksany jednak, dla której liczą się tylko pieniądze a nie dobro maluszków które ma pod opieką. Sprawa będzie miała finał w sądzie gdyż dostaliśmy już wezwanie, na które zresztą byliśmy przygotowani gdyż pani Roksana nas wręcz straszyła takim obrotem sytuacji podczas ostatniej pożegnalnej rozmowy. W Słoneczku dzieją się jeszcze inne skandaliczne rzeczy, które powinny ujrzeć światło dzienne jak choćby przygotowywanie posiłków na miejscu w Słoneczku gdzie nie ma ani warunków a tym bardziej pozwolenia, mimo, że płaci się za całodzienny catering.
Jeżeli ktoś z Państwa chciałby nam pomóc to bardzo prosimy o przesłanie kopii umowy podpisywanej ze Słoneczkiem przez rodziców, gdyż jest nam ona niezbędna a naszą zniszczyła nasza mała pociecha. Oto mail: marta5_1983@o2.pl
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
SKANDALEM jest fakt, że PANI doprowadzila do takiego stanu własne dziecko!!!Wychowałam dwójke dzieci i wiem, że takie odparzenia nie powstają w jeden dzień. No chyba, że PANI ZOSTAWIŁA W ŻŁOBKU DZIECKO NA CAŁY TYDZIEŃ!!!Chociaż podejrzewam, że to by było dla dziecka lepsze. Zdumiona jestem takim brakiem odpowiedzialności ze strony matki. Moje dzieci też czasem odparzały sobie pupę, w róznych sytuacjach. To normalne u maluchów. Ale NIGDY, jako matka, NIE DOPUŚCIŁABYM do tego, żeby z tych odparzeń porobiły sie rany!!! Kobieto, zacznij wietrzyć dziecku pupe a nie oskarżasz inny za własne zaniedbania!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szanowna Pani! Bardzo się cieszę, że wychowała Pani dwójkę dzieci i na pewno niezaprzeczalnie jest Pani najlepszą mamą na świecie lecz jeżeli chodzi o moją córeczkę i zaistniałą sytuację to fakty są właśnie takie jak opisałam w mojej wcześniejszej wypowiedzi.
Na ulicy Zastawnej nie ma już żłobka słoneczko. Mam nadzieje ze ta placówka już nie istnieje i że żadne dziecko nie trafi do P. Roksany. Ciekawa jestem czy swoje dzieci właścicielka też by tak traktowała.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
sloneczko istnieje niestety...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Właścicielka oszustka i naciągaczka zmieniła lokal, ale niestety charakteru nie. Mam nadzieje ze inni rodzice też przejrzą na oczy. Tak małe dzieci jakimi zajmuje się P Roksana potrzebują wyjątkowego ciepła i opieki niestety od właścicielki tego nie dostaną tylko krzyki i zastraszanie. P Roksana jest świetną manipulantką i potrafi dużo mówić i mało robić. Nastawiona jest tylko na zyski. No ale co może wiedzieć o dzieciach jak sama ich nie ma. Ciekawa jestem czy swoje dzieci też by tak traktowała jak nasze:(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zastanawia mnie dlaczego wszyscy Państwo oczerniacie p.Roksanę pod pseudonimami,moze dlatego ze to co wypisujecie nie jest prawda????
Popieram
Czy któraś z Pań wie coś na temat nowego przedszkola i żłobka Nad Rzeczką?
To nie są oczerniania tylko sama prawda. Ja wolałabym żeby ktoś mnie ostrzegł przed Panią Roksaną. Zaoszczędziłabym wiele stresu mojej córce i sobie. No ale jeżeli jest wam to obojętne to przekonajcie się sami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesli jest to prawda to dlaczego inni rodzice posylaja tam swoje dzieci???
Niestety potrzebują jeszcze czasu żeby się przekonać. Jestem zdania że każdy pozna drugą twarz właścicielki. Przy rodzicach jest bardzo miła i uśmiechnięta. Na dzieci krzyczy i ich zastrasza. Zupełnie brak podejścia do dzieci. Pozdrawiam
TO SZCZERA PRAWDA!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam wszystkie mamy :) Jestem opiekunką z Pruszcza ( i okolic Straszyn, Rotmanka, Juszkowo) , studentką zaoczną pedagogiki, z ponad 2 letnim doświadczeniem i referencjami od poprzednich pracodawców, niedrogą ( takie czasy :) )maluszek którym się opiekowałam poszedł do przedszkola w tym roku i szukam kolejnego dziecka którym mogłabym się opiekować. Jeżeli ktoś jest zainteresowany nianią którą lubi prace z dziećmi, poświęca im cały czas oraz uwagę proszę o kontakt mailowy, będę wdzięczna.

dorotamag91@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry