Widok

Żółtaczka - szczepienia mamy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, mam pytanko - czy kobieta która planuje dziecko powinna się zaszczepić przeciwko żółtaczce?? czy wy byłyście szczepione zanim zaszłyście w ciążę?? a jeśli tak, to ile czasu trwają te szczepienia (wiem, że jest ich kilka co jakiś czas...)

z góry dzięki za odpowiedź:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na zółtaczke warto zaszczepic sie wogóle

Ja szczepiłam się 5 lat temu i teraz przed ciążą lekarz poradził mi, żeby zrobić szczepionkę "odswieżającą".
Z tego co pamietam to jeżeli ktoś pierwszy raz szczepi się to są tzry serie: pierwsza, następna po miesiącu i kolejna po 6 m-cach. No a poźniej co 5 lat dla odsieżenia.
ale można zacząc starania już od drugiej dawki-tak powiedział mój gin.
Warto się zaszczepić. W szpitalu nigdy nic nie wiadomo.
szczepiłam się podczas organizowanych akcji " żółty tydzień" 3 dawki jak opisano wyżej
rowniez sie szczepilam ale 7 lat temu.niewiem czy zatem jeszcze to jest aktywne w oragnizmie,ale ginka nawet nie pytala o ten temat.
justi już się nie doszczepia co 5 lat tj kiedyś, gdyż istnieje tzw pamięć komórkowa i w razie kontaktu z wirusem produkowane są przeciwciała. Mozesz poprosić swoją gin o skierowanie na poziom przeciwciał anty hbs

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry