Widok

Żółte plamy na ubraniach po zabawie w piaskownicy.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mieszkam na gdańskiej Morenie. Kilka placow zabaw w okolicy wylozonych jest piaskiem. Nie wiem co z nim jest nie tak, ale córka po każdej zabawie na żółte plamy na ubraniach. Piasek tak farbuje ciuchy, że nie mogę ich doprac. Wszystkie skarpetki itd są żółte.

Wiem wiem, można ubrac coś podwórkowego itd ale nie zawsze mam pod ręką coś co mogłoby pójść na zmarnowane a przecież nie będę kupowała po dwie pary adidasow bo wiadomo że jedne i tak będą ubrudzone.

Macie/znacie jakiś super środek co spierze plamy niemożliwe do usunięcia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam ten sam problem, nic nie pomaga. Nawet domestosu użyłam i plamy są nadal.
U nas sprawdza się takie mydełko na plamy w kostce Dr. Backmann do nabycia w hipermarketach i rossmanie jak wyjmuje z pralki i widzę że jest nie doprane to nacieram i zostawiam na kilka godzin potem zapieram i ono daje radę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety mydełko nie pomogło, inne odplamiacze tez nie dały rady.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie na wszystkie plamy działa odplamiacz Amway'a. Na uporczywe plamy trzeba trochę pomoczyc, ale zawsze schodzi.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

do góry