Widok

Żony i przyszłe mamy z Londynu cz.3

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to dziewczyny mamy nowy watek:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oki jestem:):)
O w koncu nie trzeba tyle przewijac:)
Madzia ladne imionka Julia tez bardzo mi sie podoba:)
Madzia a Ty lepiej mow jak bylo w Egipcie? I kiedy bedzie relacja slubna? Ja z wrazenia o wszystkim zapomnialam:(
np wlasnie dziewczyny gdzie wasze relscje?
No w Egipcie super było:) piękna pogoda, ok 40 stopni każdego dnia, piękna plaża, hotel też oki także relaksik:) szybko zleciało ale cóż:):)
a ralację dopiero zrobię jak będę miała zdjęcia od fotografa czyli czyli pod koniec stycznia:(((
Juz sobie wyobrazam jak musialo byc super:) i troche Wam zazdroszcze tej podrozy poslubnej bo my bedziemy musieli na nia jeszcze grubo poczekac:)Ciesze sie,ze wycieczka sie udala:)
A czemu czekacie na zdjecia tak dlugo?
Moja relacja juz dawno napisana.
nie wiem , tak było w umowie a że bardzo ich chcieliśmy przystaliśmy na to. Jak robili nam zdjęcia w październiku mówili że dopiero obrabiają początek lipca... to jest jedna firma facet kameruje a babka robi zdjęcia więc może dlatego tyle czasu to zabiera bo jeszcze filmy robią.. no trudno, musimy trochę poczekać...
ja czytałam Wasze ralacje:)
no tak Gosiu, teraz jak jesteś w ciąży to z wakacjami trzeba troszkę poczekać...
Pewnie jak sa dobrzy to lepiej poczekac i miec co sie chcialo miec :)
Juz sie nie moge doczekac Twojej relacji:)
no mam nadzieję,że będzie warto tyle czekać:) ja już się nie mogę doczekać zdjęć, szczególnie tych z sesji...:)
i jak tam Gosiu bylas u lekarza?
jak się dziewczyny czujecie???? jakieś mdłości?? jak apetyt???

Gosiu, może będę pracować koło Twojego pubu:)
Czesc dziewczynki:)
Bylam u lekarza ogolnego i ta powiedziala mi ze teraz ginekolog nie bierze za mnie odpowiedzialnosci,ze kobiety w ciazy bez powodu nie moze isc do gina. Sama wziela odemnie probki sluzu i teraz czekam na wyniki. Troche to inaczej wyglada niz w Polsce ale coz trzeba sie przestawic.
Ja chyba przechodze ciaze bardzo lagodnie,coprawda mam lekkie mdlosci i zawroty glowy,ale jak bym nie wiedziala,ze jestem w ciazy to bym chyba na nie nie zwrocila uwagi. No i intesywne zapachy mi troche przeszkadzaja.
Aga a jak tam u Ciebie nadal masz mdlosci?
Madzia to super:) a co zwalniasz sie od siebie? I jak nazywa sie to miejsce gdzie bedziesz pracowala?
no to rzeczywiście trochę inaczej to wygląda niż w Polsce...
Dobrze Gosiu,że aż tak źle nie przechodzisz tej ciąży:))))

Ja być może będę pracowała w Wings taki coffie shop na pewno wiesz który to:) jeszcze nie jestem pewna, byłam na rozmowie a z mojej pracy chcę się zwolnić bo mi stawkę obniżyli bo niby mniejsze busy jest... a tam nawet dobrze płacą więc mam nadzieję, że tam przejdę:)
czyli jesli wziela probki sluzu to zrobila mini badanie ginekologiczne:-)ja wlasnie po to poszlam do gina zeby sie upewnic czy w tej wczesnej fazie ciazy wszystko jest dobrze:-)wiec jeszcze nie mialas usg?bedziesz czekala na to z nhs okolo 11-13tc.?jesli chodzi o mnie to nadal mam mdlosci ale biore tabletki po ktorych czuje sie troszke lepiej:-)
Wiesz co Madzia nie wiem gdzie to Wings.. Trzymam za Ciebie kciuki,zeby sie udalo:)
Na usg poczekamy na to po 3 miesiacu ciazy,lekarka powiedziala nam,ze przed 3 miesiacem jest slaba widocznosc,i mozna zle zinterpretowac to co sie widzi,wiec nie ma co zawczasu sie denerwowac. Wogole tu jest wszystko na odwrot..Mam metlik w glowie jesli chodzi o tych lekarzy. Zupelne inne podejscie niz w Polsce:(
Gosiu to jest centralnie koło Twojego pubu ul to Drury Lane, z tego miejsca widać Twój pub:)

ja też bym miała mieszane uczucia co do tego wszytskiego, ja w ogóle tym lekarzom tutaj nie ufam nie wiem czemu...
hmm...kazdy robi jak chce wiec rob ja uwazasz:-)na moim usg wszyrsto bylo jasne i klarowne:-)tutaj jesli chodzi o okres ciazy to niestety w porownaniu do polski jest slaba opieka medyczna.ja juz mam papiery ze szpitala,karte ze jestem w ciazy i ze przysluguja mi leki za darmo i opieka dentystyczna.15.11 ide na pierwsza wizyte do szpitala:-)
witam tylkotak sie wtrace, bo sama jestem mamusia z londynu itp, i przechodzilam ciazeitp...dowiedzialam sie o ciazyz 2h przed odlotem doTajlandii na 2-tygodniowy urlop, wiec latac jednak mozna, i w umie mi nie zaszkodzilo, wracajac mialam mdlosci...opieka jest bardzo inna, ale moze przez to, ze sama pracuje w swiecie medycznym, ze wzgledow bezpieczenstwa nie robia badan ginekologicznych w ciazy na NHS, chyba, ze masz plamienia/krwawienia itp...jak jest ok, to usg w 12tc, pozniej ok22tc i ok, choc ja na polowkowe bylam prywatnie oprocz NHS, a i na pewno pod koniec ciazy pojde nastepnym razem jak bede, bo dzidzia urodzila sie b.duza 4.5kg i ok.60zm, rodzilam przed terminam, ale ciaza donoszona...jezeli chodzi o testy z glukozy, ja je mialam, na lekka nadwage i tylko dlatego...a nie bo wszystkim sie rodzi...moje rady, bierzcie epidural, dzieki Bogu, ze to jest tak dostepne...choc u mnie skonzylo sie emergency CC, to wiedzialam, ze jetem w dobrych rekach...i maz byl przy mnie caly czas...
ale najwazniejsze, moja Blanka jest okazem zdrowia juz chodzacym za raczki hihi, ale jestesmy pod kontrala szpitala, bo 1)ma szmery w serduzku, i na kontrole chodzimy do GOSH, takie Centrum Zdrowia dziecka, araz glowke ma za mala hih , ale neurologicznie jest pawidowo, wszystko zostalo wykryte przez jej GP na kontroli w 6tz jej, wiec zle tutaj nie jest...i trzeba ufac lekarzom, aha rodzilam podobno w jednym z gorszych szpitali, choc ja z tym ie nie zgadzam...

zycze milej ciazy i pozniej superdziecka

ps.skonczylam prace 10 dni przed narodzinami, wiec pracowac sie da do konca...
Pewnie,ze kazdy robi tak jak chce:)
To Aga szybko masz ta wizyte w szpitalu,moze dlatego,ze lekarka nam mowila,ze jest duzy nawal ciezarnych i staraja sie wczesniej kierowac na pierwsza wizyte do szpitala.
Madzia napewno musialam przeoczyc ten lokal,bede miala oczy szeroko otwarte:) a kiedy bedziesz miala odpowiedz?
Izulucha istnieje ryzyko poronienia badz innych przykrych niespodzianek podczas latania w pierwszym trymestrze ciazy Ty widocznie mialas szczescie...ja wolalam nie ryzykowac.
A co do pracy tez chcialabym pracowac jak najdluzej ale moja praca jest dosyc ciezka fizycznie i nie wiem jak to bedzie wygladalo pozniej.
Kazda ciaza to indywidualny przypadek wiec nie mozna powiedziec wprost czy sie da czy nieda...
Gosiu zaczynam tam od poniedziałku:)
także po drodze będziesz mogła wpaść na kawkę:) albo ja po pracy na drina do Ciebie hihih:)
do góry