Widok
nie wiem , tak było w umowie a że bardzo ich chcieliśmy przystaliśmy na to. Jak robili nam zdjęcia w październiku mówili że dopiero obrabiają początek lipca... to jest jedna firma facet kameruje a babka robi zdjęcia więc może dlatego tyle czasu to zabiera bo jeszcze filmy robią.. no trudno, musimy trochę poczekać...
ja czytałam Wasze ralacje:)
no tak Gosiu, teraz jak jesteś w ciąży to z wakacjami trzeba troszkę poczekać...
ja czytałam Wasze ralacje:)
no tak Gosiu, teraz jak jesteś w ciąży to z wakacjami trzeba troszkę poczekać...
Czesc dziewczynki:)
Bylam u lekarza ogolnego i ta powiedziala mi ze teraz ginekolog nie bierze za mnie odpowiedzialnosci,ze kobiety w ciazy bez powodu nie moze isc do gina. Sama wziela odemnie probki sluzu i teraz czekam na wyniki. Troche to inaczej wyglada niz w Polsce ale coz trzeba sie przestawic.
Ja chyba przechodze ciaze bardzo lagodnie,coprawda mam lekkie mdlosci i zawroty glowy,ale jak bym nie wiedziala,ze jestem w ciazy to bym chyba na nie nie zwrocila uwagi. No i intesywne zapachy mi troche przeszkadzaja.
Aga a jak tam u Ciebie nadal masz mdlosci?
Madzia to super:) a co zwalniasz sie od siebie? I jak nazywa sie to miejsce gdzie bedziesz pracowala?
Bylam u lekarza ogolnego i ta powiedziala mi ze teraz ginekolog nie bierze za mnie odpowiedzialnosci,ze kobiety w ciazy bez powodu nie moze isc do gina. Sama wziela odemnie probki sluzu i teraz czekam na wyniki. Troche to inaczej wyglada niz w Polsce ale coz trzeba sie przestawic.
Ja chyba przechodze ciaze bardzo lagodnie,coprawda mam lekkie mdlosci i zawroty glowy,ale jak bym nie wiedziala,ze jestem w ciazy to bym chyba na nie nie zwrocila uwagi. No i intesywne zapachy mi troche przeszkadzaja.
Aga a jak tam u Ciebie nadal masz mdlosci?
Madzia to super:) a co zwalniasz sie od siebie? I jak nazywa sie to miejsce gdzie bedziesz pracowala?
no to rzeczywiście trochę inaczej to wygląda niż w Polsce...
Dobrze Gosiu,że aż tak źle nie przechodzisz tej ciąży:))))
Ja być może będę pracowała w Wings taki coffie shop na pewno wiesz który to:) jeszcze nie jestem pewna, byłam na rozmowie a z mojej pracy chcę się zwolnić bo mi stawkę obniżyli bo niby mniejsze busy jest... a tam nawet dobrze płacą więc mam nadzieję, że tam przejdę:)
Dobrze Gosiu,że aż tak źle nie przechodzisz tej ciąży:))))
Ja być może będę pracowała w Wings taki coffie shop na pewno wiesz który to:) jeszcze nie jestem pewna, byłam na rozmowie a z mojej pracy chcę się zwolnić bo mi stawkę obniżyli bo niby mniejsze busy jest... a tam nawet dobrze płacą więc mam nadzieję, że tam przejdę:)
czyli jesli wziela probki sluzu to zrobila mini badanie ginekologiczne:-)ja wlasnie po to poszlam do gina zeby sie upewnic czy w tej wczesnej fazie ciazy wszystko jest dobrze:-)wiec jeszcze nie mialas usg?bedziesz czekala na to z nhs okolo 11-13tc.?jesli chodzi o mnie to nadal mam mdlosci ale biore tabletki po ktorych czuje sie troszke lepiej:-)
Wiesz co Madzia nie wiem gdzie to Wings.. Trzymam za Ciebie kciuki,zeby sie udalo:)
Na usg poczekamy na to po 3 miesiacu ciazy,lekarka powiedziala nam,ze przed 3 miesiacem jest slaba widocznosc,i mozna zle zinterpretowac to co sie widzi,wiec nie ma co zawczasu sie denerwowac. Wogole tu jest wszystko na odwrot..Mam metlik w glowie jesli chodzi o tych lekarzy. Zupelne inne podejscie niz w Polsce:(
Na usg poczekamy na to po 3 miesiacu ciazy,lekarka powiedziala nam,ze przed 3 miesiacem jest slaba widocznosc,i mozna zle zinterpretowac to co sie widzi,wiec nie ma co zawczasu sie denerwowac. Wogole tu jest wszystko na odwrot..Mam metlik w glowie jesli chodzi o tych lekarzy. Zupelne inne podejscie niz w Polsce:(
hmm...kazdy robi jak chce wiec rob ja uwazasz:-)na moim usg wszyrsto bylo jasne i klarowne:-)tutaj jesli chodzi o okres ciazy to niestety w porownaniu do polski jest slaba opieka medyczna.ja juz mam papiery ze szpitala,karte ze jestem w ciazy i ze przysluguja mi leki za darmo i opieka dentystyczna.15.11 ide na pierwsza wizyte do szpitala:-)
witam tylkotak sie wtrace, bo sama jestem mamusia z londynu itp, i przechodzilam ciazeitp...dowiedzialam sie o ciazyz 2h przed odlotem doTajlandii na 2-tygodniowy urlop, wiec latac jednak mozna, i w umie mi nie zaszkodzilo, wracajac mialam mdlosci...opieka jest bardzo inna, ale moze przez to, ze sama pracuje w swiecie medycznym, ze wzgledow bezpieczenstwa nie robia badan ginekologicznych w ciazy na NHS, chyba, ze masz plamienia/krwawienia itp...jak jest ok, to usg w 12tc, pozniej ok22tc i ok, choc ja na polowkowe bylam prywatnie oprocz NHS, a i na pewno pod koniec ciazy pojde nastepnym razem jak bede, bo dzidzia urodzila sie b.duza 4.5kg i ok.60zm, rodzilam przed terminam, ale ciaza donoszona...jezeli chodzi o testy z glukozy, ja je mialam, na lekka nadwage i tylko dlatego...a nie bo wszystkim sie rodzi...moje rady, bierzcie epidural, dzieki Bogu, ze to jest tak dostepne...choc u mnie skonzylo sie emergency CC, to wiedzialam, ze jetem w dobrych rekach...i maz byl przy mnie caly czas...
ale najwazniejsze, moja Blanka jest okazem zdrowia juz chodzacym za raczki hihi, ale jestesmy pod kontrala szpitala, bo 1)ma szmery w serduzku, i na kontrole chodzimy do GOSH, takie Centrum Zdrowia dziecka, araz glowke ma za mala hih , ale neurologicznie jest pawidowo, wszystko zostalo wykryte przez jej GP na kontroli w 6tz jej, wiec zle tutaj nie jest...i trzeba ufac lekarzom, aha rodzilam podobno w jednym z gorszych szpitali, choc ja z tym ie nie zgadzam...
zycze milej ciazy i pozniej superdziecka
ps.skonczylam prace 10 dni przed narodzinami, wiec pracowac sie da do konca...
ale najwazniejsze, moja Blanka jest okazem zdrowia juz chodzacym za raczki hihi, ale jestesmy pod kontrala szpitala, bo 1)ma szmery w serduzku, i na kontrole chodzimy do GOSH, takie Centrum Zdrowia dziecka, araz glowke ma za mala hih , ale neurologicznie jest pawidowo, wszystko zostalo wykryte przez jej GP na kontroli w 6tz jej, wiec zle tutaj nie jest...i trzeba ufac lekarzom, aha rodzilam podobno w jednym z gorszych szpitali, choc ja z tym ie nie zgadzam...
zycze milej ciazy i pozniej superdziecka
ps.skonczylam prace 10 dni przed narodzinami, wiec pracowac sie da do konca...
Pewnie,ze kazdy robi tak jak chce:)
To Aga szybko masz ta wizyte w szpitalu,moze dlatego,ze lekarka nam mowila,ze jest duzy nawal ciezarnych i staraja sie wczesniej kierowac na pierwsza wizyte do szpitala.
Madzia napewno musialam przeoczyc ten lokal,bede miala oczy szeroko otwarte:) a kiedy bedziesz miala odpowiedz?
Izulucha istnieje ryzyko poronienia badz innych przykrych niespodzianek podczas latania w pierwszym trymestrze ciazy Ty widocznie mialas szczescie...ja wolalam nie ryzykowac.
A co do pracy tez chcialabym pracowac jak najdluzej ale moja praca jest dosyc ciezka fizycznie i nie wiem jak to bedzie wygladalo pozniej.
Kazda ciaza to indywidualny przypadek wiec nie mozna powiedziec wprost czy sie da czy nieda...
To Aga szybko masz ta wizyte w szpitalu,moze dlatego,ze lekarka nam mowila,ze jest duzy nawal ciezarnych i staraja sie wczesniej kierowac na pierwsza wizyte do szpitala.
Madzia napewno musialam przeoczyc ten lokal,bede miala oczy szeroko otwarte:) a kiedy bedziesz miala odpowiedz?
Izulucha istnieje ryzyko poronienia badz innych przykrych niespodzianek podczas latania w pierwszym trymestrze ciazy Ty widocznie mialas szczescie...ja wolalam nie ryzykowac.
A co do pracy tez chcialabym pracowac jak najdluzej ale moja praca jest dosyc ciezka fizycznie i nie wiem jak to bedzie wygladalo pozniej.
Kazda ciaza to indywidualny przypadek wiec nie mozna powiedziec wprost czy sie da czy nieda...