Widok

Zrób sama przebranie dla swojego dziecka :-)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
W czasie remontowych porządków znalazłam fajne pomysły na proste w wykonaniu stroje karnawałowe dla dzieci :)

zestaw pamięta jeszcze moje dzieciństwo (wydany w 1980r.)

wrzucam zdjęcia :) jeśli któraś z Was będzie zainteresowana sposobem wykonania, wymiarami itd. - dajcie znać, to zeskanuję i dodam :)

baletnica
image

biedronka
image

Czerwony kapturek
image

Hawajka
image

Japonka
image

kogut
image

Kot w butach
image

lalka
image

myszka
image

Rumcajs
image

rycerz
image

Wiosna
image

popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 16
Sorrki już wyszedł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia -zmiłuj się . Ja mimo że tworzę na co dzień różne stroje
niektórych bym nie zrobiła. Po pierwsze drogo wychodzi zakup dodatków,
po drugie -w przedszkolu to ok ,ale w podstawówce?
Podam przykład -mamie 8latki nie chciało się zapłacić za wypożyczenie skrzydeł 40cm wysokości (10zł wypożyczenie ,30zł kaucji zwrotnej)
poszła do leclerka .Kupiła plastikowe za 9,90.Dziecko poszło na przedstawienie w kupionych przez mamę,a dzieci dziewczynkę wyśmiały,bo jedyna takie miała. Matka wkurzona że plastiki też dobre, a ona nie będzie wywalała 10zł na wypożyczenie. A w ogóle to wypożyczalnie są beeee .
Reasumując szkoły na Przymorzu mają wypożyczenia za 20 zł bez kaucji.
Odbieram stroje po balu i jest ok
Dużo mam pracuje i nie ma czasu na robienie strojów.
Dzieci mają teraz czasami takie wymagania ,że aż dziękuję
losowi ,że moje są dorosłe.
PEWNE POMYSŁY SĄ ŚWIETNE,SAMA SKORZYSTAŁAM Z 4
PODANYCH PRZEZ CIEBIE.Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jolka - sama tutaj kilka razy podsyłałam link do Twojej wypożyczalni ;) ale wiele mam jest właśnie jakoś uprzedzonych do wypożyczania gotowych kostiumów :P nie wiem czemu?

boją się, że dzieci poniszczą i przepadnie kaucja?

osobiście w zależności od czasu/chęci i kostiumu - albo bym zrobiła albo wypożyczyła :] nie kupowałabym tych marketowych :)
Dzieci w przedszkolach nie niszczą ubrań z bardzo istotnego powodu.
Ubierane są po śniadaniu i po imprezie rozbierane .Potem obiad i leżakowanie lub zabawy.
Miałam jeden przypadek kiedy kaucja musiała być zabrana ( 5 lat prowadzę wypożyczalnię) i mama dziecka sama przyszła z pytaniem czy nie dopłacić. Koleżanki z klasy pocięły sukienkę dziewczynce. Dobrze że równo cięły ,doszyłyśmy koronki i sukienka nabrała innego charakteru.
Nam było przykro z powodu incydentu w szkole ,a nie z powodu
zniszczenia stroju.
Hi hi dla przykładu dzisiaj tworzyłam STORCZYKA dla chłopca

MONISS?

dasz fotke do galerii?

AgusiaGda

te inspiracje sa niesamowite! skad masz ta stronke?? rewelacja, tak w ogole! dzieki!!
w tym teledysku są fajne owieczki: ot biała bluza z doszytym ogonkiem i uszkami, do tego dzwoneczek na szyję. Tylko, że dziecku to bym rajstopki jeszcze ubrała ;)
A sam teledysk zabawny, obejrzyjcie do końca ;)
http://www.youtube.com/watch?v=HNMq8XS4LhE
aha! i raczej nie pokazujcie teledysku dzieciom, a przynajmniej drugiej połowy ;)
buhahahaa
Piegoosek - kiedyś na nią trafiłam przypadkiem :] tam są nie tylko stroje :)

kiedyś już na forum podawałam linki do "strasznych dań" na helloween ;) i na przyjęcia dziecięce :) właśnie z tamtej stronki :)
przegladalam sobie wczoraj przy okazji :) super pomysly i porady roznego rodzaju! bardzo fajna stronka! :)
Polecam jeszcze taką stronę z samodzielnymi kostiumami, niektóre są bajecznie proste
familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/face-book-1024870/
familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/slam-dunk-1024807/
familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/good-egg-673350/
familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/bubble-bather-662619/

dla mnie hitem jest spaghetti z klopsikami
familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes/funny-costumes/spaghetti-meatballs-662186/
I jeszcze coś z niczego :-)
http://www.youthink.pl/ideas/6-pomysl-na-przebranie
boskie jajo sadzone i spaghetti :)))))))) i ten słoń :))))
Witam,
Czy może Pani przeslać na adres malgoska36@op.pl wykroje pieskow z gory dziękuję i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a teraz POMOCY!

cora zarzyczyla sobie stroj kucyka Pony Rainbow Dash`a - na pewno wiekszosc z Was wie o co chodzi :)
o tego:

Uploaded with ImageShack.us

no i teraz, jakoze dla mamy nie ma rzeczy niemozliwych, musze wywiazac sie z obietnicy, ze uszyje cokolwiek bedzie chciala... ale nie wiem jak zrobic grzywe :/ tzn. chcialam doszyc paski kolorowych materialow, ale sama nie wiem czy to bedzie dobrze wygladalo... podpowiedzcie, jak zrobilybyscie ta grzywe? no i ogon - tu te paski moze i by dobrze wygladaly, ale czy na pewno? to musi byc to samo i na grzywie i na ogonie... podoba mi sie pomysl jak zrobiono ogon w stroju koguta, i to byloby najlatwiejsze, ale chcialabym zrobic cos, co mozna rzucic w kat i pozniej znowu zalozyc! a wiadomo, 5ciolatek nie bedzie dbal, zeby sie ogon nie zniszczyl :) ale jak myslicie, te paseczki bedzie ok? :/ hmmm...
http://imageshack.us/photo/my-images/707/rainbowdasht.png/
wiesz co - ja bym chyba zrobiła grzywę i ogon ze sznurka :P najlepiej białego, żeby można go zafarbować na potrzebne kolory :P

ewentualnie tasiemki lub materiał pocięty w wąskie paseczki :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry