Widok
Malayach
Ja czułem się zdradzony za każdym razem gdy mnie okłamałeś, nie powiedziałeś całej prawdy, czy przekształciłeś to co było dla mnie ważne. Za każdym razem gdy wmanewrowałeś mnie w coś paskudnego, gdy zniszczyłeś coś co budowałem a ty nawet tego nie dostrzegałeś, gdy wchodziłeś z brudnymi butami na wypolerowane przeze mnie lustro...
dr. Albert Kocborowski
Ustosunkowując się do prezentowanej przez pana karty choroby powinno się ją znacznie zmodyfikować i uzupełnić. Muszę podważyć Pana kompetencje bo nie ujął Pan pełni powagi stanu pacjęta a dał się Pan nabrać na jego mitomanię. Karta powinna być uzupełniona i poprawiona. Sugerowałbym oddział zamknięty na którym pacjęt mógłby spokojnie wypocząć wśród miekkich pieleczy obitych ścian.
Malayach
Zawsze kiedy świat daje Ci po głowie musisz stanąć mu na przeciw. Podnieś się i nie trać wiary. Szukaj dobra nawet w najciemniejszych duszach, bo ono tam jest. Tylko, że te dusze mają tak głębokie zakamarki, że nie może się ono wydostać na zewnątrz. Tylko nie bądź nadmiernym optymistą i traktuj świat z dystansu.
Void
To wszystko zależy od celu. Jeśli celem jest uratowanie pacjenta to to jest porażka, jeśli zdobycie doświadczenia przy przeprowadzaniu operacji to śmierć pacjent jest tylko faktem do odnotowania a cała operacja jest sukcesem. Trzeba jasno stwierdzić co jest Twoim celem. Potem wszystko jest już łatwiejsze.
Void
oczywiście że chodzi o to by nie stać się ofiarą. Tylko że niektórzy by ofiarą się nie stać wykorzystują wszystko dookoła i chwytają się każdej możliwej sposobności. A jakże prosto wykożystać zaufanie kogoś by mieć silniejszą pozycję czy żeby zyskać coś krótkoterminowo. Nienawidzę powyższej postawy. Dla mnie jedną z najważniejszych wartości w stosunkach międzyludzkich jest zaufanie i pracuję nad tym by tego zaufania nie tracić. Zaufanie daje rezultaty długoterminowe choć czasem przez niektórych sępów trzeba trochę stracić bo Cię wykorzystaja.