Widok

Zwierz

Rozszarp mnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiwdul Nneb

Boga nie ma, a jeśli ci ktoś powiedział, że istnieje to kłamał bo był za słaby by wytrwać w tej rzeczywistości bez niego.

Malayach

Świat walczy z Tobą bo ty z nim walczysz. Świat Cię oszukuje by Ty się starasz oszukać jego. Ludzie Cię wykorzystują bo Ty wykorzystujesz ich...

Malayach

Ja czułem się zdradzony za każdym razem gdy mnie okłamałeś, nie powiedziałeś całej prawdy, czy przekształciłeś to co było dla mnie ważne. Za każdym razem gdy wmanewrowałeś mnie w coś paskudnego, gdy zniszczyłeś coś co budowałem a ty nawet tego nie dostrzegałeś, gdy wchodziłeś z brudnymi butami na wypolerowane przeze mnie lustro...

dr. Albert Kocborowski

Ustosunkowując się do prezentowanej przez pana karty choroby powinno się ją znacznie zmodyfikować i uzupełnić. Muszę podważyć Pana kompetencje bo nie ujął Pan pełni powagi stanu pacjęta a dał się Pan nabrać na jego mitomanię. Karta powinna być uzupełniona i poprawiona. Sugerowałbym oddział zamknięty na którym pacjęt mógłby spokojnie wypocząć wśród miekkich pieleczy obitych ścian.

Ludwiku

zielonkawy wiosenny efekt, którego nie ma ... pokaż co jeszcze potrafisz. Tylko uważaj na Michała Ka. Kiedyś mu się skończy cierpliwość

Malayach

Zawsze kiedy świat daje Ci po głowie musisz stanąć mu na przeciw. Podnieś się i nie trać wiary. Szukaj dobra nawet w najciemniejszych duszach, bo ono tam jest. Tylko, że te dusze mają tak głębokie zakamarki, że nie może się ono wydostać na zewnątrz. Tylko nie bądź nadmiernym optymistą i traktuj świat z dystansu.

Dr. Lecter

Czy uważasz, że wszystko jest w porządku gdy operacja się udała a pacjent nie przeżył? ( to w nawiązaniu do Twojwj ksywki).

Void

Tylko żeby tego dobra od razu nie wykorzystał do swoich celów zostawiając biędną ofiarę oszukaną. Potem będzie siędziwił dlaczego ta osoba podkłada mu kłody pod nogi.

Void

To wszystko zależy od celu. Jeśli celem jest uratowanie pacjenta to to jest porażka, jeśli zdobycie doświadczenia przy przeprowadzaniu operacji to śmierć pacjent jest tylko faktem do odnotowania a cała operacja jest sukcesem. Trzeba jasno stwierdzić co jest Twoim celem. Potem wszystko jest już łatwiejsze.

Zwierz

Pod warunkiem, że będzie mieć jakiś wpływ na tą płaszczyznę. Bo duch co najwyżej może utrudniać sen szczękiem łańcuchów.

Void

mój pierwszy tekst dotyczył Malayacha a nie pacjenta. Pisaliśmy równoczśnie

Dr Lecter

Niektórzy powiedzieli by, że największym sukcesem jest i jedno i drugie jednocześnie. Tylko, że często nie można mieć wszystkiego na raz. Tylko co to robi z naszą psychiką?

Zwierz

Mała pomyłka. Przecież nie chodzi o szukanie ofiar, a o to, żeby samemu się nią nie stać.

Void

Gdy wiesz gdzie jest twój cel i dążysz do niego możesz osiągnąć prawdziwy sukces. A czy to wane że ludzie może nazwą Cię psychopatą?

Dr Lecter

Psychopci chodzą po ulicach, udają zwykłych ludz i mają się dobrze. Czasem wydają się nawet bardziej normalni niż tzw. "normalni". POza tym ludzie boją się inności. W każdym aspekcie.

Void

oczywiście że chodzi o to by nie stać się ofiarą. Tylko że niektórzy by ofiarą się nie stać wykorzystują wszystko dookoła i chwytają się każdej możliwej sposobności. A jakże prosto wykożystać zaufanie kogoś by mieć silniejszą pozycję czy żeby zyskać coś krótkoterminowo. Nienawidzę powyższej postawy. Dla mnie jedną z najważniejszych wartości w stosunkach międzyludzkich jest zaufanie i pracuję nad tym by tego zaufania nie tracić. Zaufanie daje rezultaty długoterminowe choć czasem przez niektórych sępów trzeba trochę stracić bo Cię wykorzystaja.

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (251 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry