Widok

Zwierz

Rozszarp mnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Void

oczywiście że chodzi o to by nie stać się ofiarą. Tylko że niektórzy by ofiarą się nie stać wykorzystują wszystko dookoła i chwytają się każdej możliwej sposobności. A jakże prosto wykożystać zaufanie kogoś by mieć silniejszą pozycję czy żeby zyskać coś krótkoterminowo. Nienawidzę powyższej postawy. Dla mnie jedną z najważniejszych wartości w stosunkach międzyludzkich jest zaufanie i pracuję nad tym by tego zaufania nie tracić. Zaufanie daje rezultaty długoterminowe choć czasem przez niektórych sępów trzeba trochę stracić bo Cię wykorzystaja.

Dr Lecter

Psychopci chodzą po ulicach, udają zwykłych ludz i mają się dobrze. Czasem wydają się nawet bardziej normalni niż tzw. "normalni". POza tym ludzie boją się inności. W każdym aspekcie.

Void

Gdy wiesz gdzie jest twój cel i dążysz do niego możesz osiągnąć prawdziwy sukces. A czy to wane że ludzie może nazwą Cię psychopatą?

Zwierz

Mała pomyłka. Przecież nie chodzi o szukanie ofiar, a o to, żeby samemu się nią nie stać.

Dr Lecter

Niektórzy powiedzieli by, że największym sukcesem jest i jedno i drugie jednocześnie. Tylko, że często nie można mieć wszystkiego na raz. Tylko co to robi z naszą psychiką?

Void

mój pierwszy tekst dotyczył Malayacha a nie pacjenta. Pisaliśmy równoczśnie

Zwierz

Pod warunkiem, że będzie mieć jakiś wpływ na tą płaszczyznę. Bo duch co najwyżej może utrudniać sen szczękiem łańcuchów.

Void

To wszystko zależy od celu. Jeśli celem jest uratowanie pacjenta to to jest porażka, jeśli zdobycie doświadczenia przy przeprowadzaniu operacji to śmierć pacjent jest tylko faktem do odnotowania a cała operacja jest sukcesem. Trzeba jasno stwierdzić co jest Twoim celem. Potem wszystko jest już łatwiejsze.

Void

Tylko żeby tego dobra od razu nie wykorzystał do swoich celów zostawiając biędną ofiarę oszukaną. Potem będzie siędziwił dlaczego ta osoba podkłada mu kłody pod nogi.

Dr. Lecter

Czy uważasz, że wszystko jest w porządku gdy operacja się udała a pacjent nie przeżył? ( to w nawiązaniu do Twojwj ksywki).

Malayach

Zawsze kiedy świat daje Ci po głowie musisz stanąć mu na przeciw. Podnieś się i nie trać wiary. Szukaj dobra nawet w najciemniejszych duszach, bo ono tam jest. Tylko, że te dusze mają tak głębokie zakamarki, że nie może się ono wydostać na zewnątrz. Tylko nie bądź nadmiernym optymistą i traktuj świat z dystansu.

Ludwiku

zielonkawy wiosenny efekt, którego nie ma ... pokaż co jeszcze potrafisz. Tylko uważaj na Michała Ka. Kiedyś mu się skończy cierpliwość

dr. Albert Kocborowski

Ustosunkowując się do prezentowanej przez pana karty choroby powinno się ją znacznie zmodyfikować i uzupełnić. Muszę podważyć Pana kompetencje bo nie ujął Pan pełni powagi stanu pacjęta a dał się Pan nabrać na jego mitomanię. Karta powinna być uzupełniona i poprawiona. Sugerowałbym oddział zamknięty na którym pacjęt mógłby spokojnie wypocząć wśród miekkich pieleczy obitych ścian.

Malayach

Ja czułem się zdradzony za każdym razem gdy mnie okłamałeś, nie powiedziałeś całej prawdy, czy przekształciłeś to co było dla mnie ważne. Za każdym razem gdy wmanewrowałeś mnie w coś paskudnego, gdy zniszczyłeś coś co budowałem a ty nawet tego nie dostrzegałeś, gdy wchodziłeś z brudnymi butami na wypolerowane przeze mnie lustro...

Malayach

Świat walczy z Tobą bo ty z nim walczysz. Świat Cię oszukuje by Ty się starasz oszukać jego. Ludzie Cię wykorzystują bo Ty wykorzystujesz ich...

Kiwdul Nneb

Boga nie ma, a jeśli ci ktoś powiedział, że istnieje to kłamał bo był za słaby by wytrwać w tej rzeczywistości bez niego.

Ifcia

A ja właśnie się dowiedziałem że w moim instytucie podwyżek ani premi w tym roku nie będzie bo obcieli finanse na naukę. A jeśli będzie nie dość dużo publikacji to i wywalą z roboty. Więc cholera wie jak to teraz będzie z tymi urlopami. A na razie trzeba coś napisać, jakiś artykulik czy publikacyjkę. Brrr wolę siedzieć w laboratorium czy robić obliczenia niż pisać artykuły.

Kiwdul Nneb

Jeśli chodzi o Amerykanów i Rosjan. To przede wszystkim drażnią mnie Amerykanie swoim egocentryzmem. A komunizm nie jest systemem który mogliby wprowadzić zwykli ludzie. Jest zbyt podatny na wewnętrzny rozkład i wtedy przemienia sie w coś bliższe feudalizmu.

Kiwdul Nneb

Patriotyzm jest mimo swojego piękna przejawem ksenofobii. Czy jestem patriotą? Może nie koniecznie juz polskim ale europejskim. Może wciąż teksty patriotyczne wzruszają mnie do głębi ale nie broniłbym przd wykupem polskiej ziemi przez obywateli Wspólnoty Europejskiej. I nie istniej w mej świadomości obawa przed wykupieniem naszego przemysłu przez "obcy" kapitał.

Kiwdul

pływający tekst tak?

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (112 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry