Widok

Żylaki w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam Mam problem od początku ciazy mam okropne zylaki "żyły na wierzchu grube. Zaczynają sie juz prawie po obu stronach brzucha:( i idą di kolan i dalej do stop. Lekarz zalecił mu kupno ponczoch uciskowych. W piatek mam chirurga naczyniowego, boje sie ci powie. Czy zylaki mogą byc wskazaniem do cc? Chce rodzic sn
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
hej, ja w pierwszej ciąży dostałam na nodze jednego wypukłego żylaka. byłam u chirurga naczyniowego i kazał mi się stawić po odstawieniu małego od piersi, niestety nie zdążyłam bo jestem w drugiej ciąży. w drugiej ciąży zrobiło mi się więcej ;(
mam zalecenie nosić rajstopy drugiej klasy kompresji ale wierz mi, że z wielkim brzuchem się bardzo ciężko zakłada a pończochy mi spadały i więcej się wkurzałam niż to było warte.
za rajstopy dałam 150 zł a z brzucha też mi spadają i są źle chyba dobrane a dobierała mi Pani z sklepie medycznym. fatalna sprawa.
W szpitalu zalecili mi brać Cyclo3fort i smarować maścią Heparin.
Jak urodzę i skończę laktację wezmę się za to. Byłam na doplerze i zakrzepicy nie mam. Żylaki u mnie genetyczne z tym,że ciąża nie pomaga niestety.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrym rozwiązaniem jest stosowanie kremu VARIVE, który składa się w 100% z naturalnych składników (m.in. propolis, oliwa z oliwek, żywica cedrowa..), więc jest bezpieczny podczas ciąży. Można spokojnie go stosować. Specjaliści potwierdzają jego skuteczność, więc warto się zaopatrzyć.

Hej dziewczyny, Ja w czasie ciąży zaczęłam używać na polecenie mojego ginekologa pończochy ciążowe uciskowe. Miałam je na sobie nawet w dzień porodu:) Od tego czasu nosze takie coś https://www.nazylaki.pl/ponczochy/54-1998-ponczochy-samonosne-varisan-top.html#/25-palce-otwarte/29-klasa_kompresji-1/44-rozmiar-1/50-rodzaj-krotkie/60-kolor-bez OD tego czasu bez problemu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ostatnio się bardzo mocno zajmuję żelami i nie mogę trafić na żaden działający. Ale w końcu udało mi się natknąć na coś, co daje mi potencjalnie nadzieje na moje problemy. Jest to Varosin Forte Max. Kosztuje sporo, ma dobre opinie - wygląda jak produkt, który może działać. Oczywiście zanim zacznę z niego korzystać potrzebuję opinii, stąd zwracam się do was. Znacie? Korzystaliście? Opłąca się kupić? Jeżeli nic nie wiecie, to spójrzcie stronę. Właśnie tam się dowiedziałam o tym leku. usuwaniezylakow.pl Najwidoczniej firma jakoś mocno nie reklamuje tego leku, ale może lekarze go znają?

trzeba nogi trzymać wysoko i odpoczywać czasem

Koniecznie spraw sobie skarpetki lub pończochy uciskowe. zupełnie inaczej się poczujesz po całym dniu chodzenia pmt24.pl/salvi-kompresja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spróbuj pijawek https://longevitas.pl/jeszcze-zawdzieczamy-pijawkom/, to podobno bardzo pomaga, a nie jest inwazyjne.

Jeśli chodzi o leczeniu wszelkiego rodzaju chorób nóg, a szczególnie tych związanych z żylakami to ja serdecznie polecam tę klinikę https://klinikaflebologii.pl/Zakres-uslug/Diagnostyka-obrazowa-naczyn. Leczy się tam zarówno moja mama, jak i babcia i naprawdę mają tam świetnych specjalistów, także myślę, że warto udać się tam po poradę.

W okresie ciąży bardzo męczyły mnie obolałe i opuchnięte nogi, dlatego zdecydowałam się na badanie żył kończyn dolnych. Na całe szczęście w moim przypadku nie były to żylaki, ale uważa że każda kobieta powinna się w tym okresie przebadać w tym kierunku, bo różnie się to może skończyć. Ja jesteście ciekawe jak wygląda takie badanie to warto przeczytać ten tekst https://www.drpaluch.pl/strefa_edukacji/schemat-badania-zyl-konczyn-dolnych-u-pacjentek-w-okresie-okolociazowym.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry