Widok
Żylaki w ciąży
Witam Mam problem od początku ciazy mam okropne zylaki "żyły na wierzchu grube. Zaczynają sie juz prawie po obu stronach brzucha:( i idą di kolan i dalej do stop. Lekarz zalecił mu kupno ponczoch uciskowych. W piatek mam chirurga naczyniowego, boje sie ci powie. Czy zylaki mogą byc wskazaniem do cc? Chce rodzic sn
Musisz zaopatrzyć się najlepiej w rajstopy przeciw żylakowe dla kobiet w ciąży. Spytaj lekarza jaki stopień kompresji będzie odpowiedni, pewnie II. W przypadku pończoch żylaki wyjdą powyżej a u Ciebie już tak się dzieje. Podczas porodu powinnaś mieć założone z kolei pończochy bo inaczej się nie da.
Polecam firmę Jobst - można zamówić przez Internet po wymierzeniu się w domu, łatwiej je założyć bo są nieco cieńsze lub Medi - dostępne w sklepie medycznym przy AMG lub Gdańsk-Wrzeszcz Poradnia Flebologiczna.
Polecam firmę Jobst - można zamówić przez Internet po wymierzeniu się w domu, łatwiej je założyć bo są nieco cieńsze lub Medi - dostępne w sklepie medycznym przy AMG lub Gdańsk-Wrzeszcz Poradnia Flebologiczna.
Ja miałam żylaki już wiele lat przed ciążą. Takie, że wyglądały jak Amazonka z dopływami, tragedia po prostu, młoda dziewczyna i nogi nie do pokazania ludziom, żylaki jak u starej baby :)
Nosiłam w ciąży pończochy kompresyjne (II stopień), potem brałam heparynę, bo trochę leżałam. Rodziłam sn bez najmniejszego problemu.
Nosiłam w ciąży pończochy kompresyjne (II stopień), potem brałam heparynę, bo trochę leżałam. Rodziłam sn bez najmniejszego problemu.
Anka na pewno nie powinnas tego zaniedbywać. Ja również miałam żylaki Bardzo bałam się ewentualnych zabiegów. W końcu zdecydowałam sie na skleroterapię. Jest w Gdańsku wykonywana na Skłodowskiej, tutaj jest info: http://skleroterapiagdansk.pl/ . Ostrzykiwanie żylaków. No nie brzmi to przyjemnie ale naprawdę czujesz jedynie dyskomfort. Różnica diametralna.
mi w ciaży na żylaki chirurg naczyniowy oraz ginekolog (a w zasadzie 2) zalecili cyclo 3 forte- czy jakoś tak -chyba jedyne bezpieczne podczas ciąży tabletki na żylaki..zrobiłam taki zapas-że jeszcze leżą nierozpakowane w szafce..nie zdażyłam wszystkich zużyć..-gdyby ktoś był zainteresowany-chętnie odsprzedam po atrakcyjnej cenie
Ja mam żylaki na wardze sromowej i u góry na nodze od wewnętrznej strony uda,nie ma na to rady,po porodzie znikną ale do tego czasu zostało mi jeszcze 4 miesiące,więc nie wiem jak to zniosę,bolą kiedy się nachodze,a że na odpoczynek przy dzieciach nie mam czasu,tak cały czas na tych nogach,a potem ciagnie i boli.
też miałam żylaki w ciąży, pojawiły się ok. w 5 miesiącu, w sumie nie było tego dużo, tylko dwa konretne żylaki, które wyskoczyły po długości nogi, jednak bardzo widoczne i okropne :/ jak powstają takie żylaki to wiadomo, a jak nie to trzeba poczytac: http://biomedical.pl/zdrowie/jak-powstaja-zylaki-3709.html jednak prócz okropnego defektu skóry to nic aż takiego strasznego, 3 miesiące po ciąży wszystko prawie zezśło, po 4 miesiącu nie było już żadnych oznak, także polecam uzbroić się w cierpliwość, a jak po tym okresie nic się nie zmieni od razu zacząć działać :) u mnie wszystko było w okresie zimowym, teraz już jest git, więc miałam trochę lepiej :)
witam. właśni jestem w 6 miesiącu ciąży i mam okropne żylaki kończyn dolnych i jeszcze w pachwinie i sromie... też noszę od początku ii trymestru uciskowe pończochy w 2 stopniu kompresji i biorę cyclo3 forte - jednak żylaki nadal się rozwijają... Bardzo proszę Panią o informację czy po ciąży te Pani żylaki choć trochę znikły czy coś Pani z nimi robiła... Byłabym wdziczna za kontakt mailowy ze mną (hubetro@op.pl) bo chciałam porozmawiać z kimś kto miał podobny problm w ciąży jak ja gdyż strasznie się boję tego wszystkiego. z góry dziękuję i pozdrawiam