Widok

Żylaki w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam Mam problem od początku ciazy mam okropne zylaki "żyły na wierzchu grube. Zaczynają sie juz prawie po obu stronach brzucha:( i idą di kolan i dalej do stop. Lekarz zalecił mu kupno ponczoch uciskowych. W piatek mam chirurga naczyniowego, boje sie ci powie. Czy zylaki mogą byc wskazaniem do cc? Chce rodzic sn
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
a w jakiej cenie i po ile szt.pakowane,ja w tej chwili biorę Cyclo4 Dios
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi w ciaży na żylaki chirurg naczyniowy oraz ginekolog (a w zasadzie 2) zalecili cyclo 3 forte- czy jakoś tak -chyba jedyne bezpieczne podczas ciąży tabletki na żylaki..zrobiłam taki zapas-że jeszcze leżą nierozpakowane w szafce..nie zdażyłam wszystkich zużyć..-gdyby ktoś był zainteresowany-chętnie odsprzedam po atrakcyjnej cenie
a jaką metodą robiłaś skleroterapię bo podobno piankowa jest lepsza i co możesz powiedzieć o cenie takiego zabiegu?
Skleroterapie miałam rok temu i na razie w tym miejscu jest ok. Jednak jestem e 24 tyg ciąży i zaczęło wychodzić gdzie indziej na nogach :-( co prawda malutkie ale są. Wcześniejszy zylak wyszedł parę mcy po pierwszym porodzie.
Też zastanawiam się nad skleroterapią,miałaś duże żylaki czy tylko pękające naczynia ? słyszałam że po tym zabiegu naczynka dalej pękają tylko w innych miejscach czy to prawda ?
Anka na pewno nie powinnas tego zaniedbywać. Ja również miałam żylaki Bardzo bałam się ewentualnych zabiegów. W końcu zdecydowałam sie na skleroterapię. Jest w Gdańsku wykonywana na Skłodowskiej, tutaj jest info: http://skleroterapiagdansk.pl/ . Ostrzykiwanie żylaków. No nie brzmi to przyjemnie ale naprawdę czujesz jedynie dyskomfort. Różnica diametralna.
Ja miałam żylaki już wiele lat przed ciążą. Takie, że wyglądały jak Amazonka z dopływami, tragedia po prostu, młoda dziewczyna i nogi nie do pokazania ludziom, żylaki jak u starej baby :)
Nosiłam w ciąży pończochy kompresyjne (II stopień), potem brałam heparynę, bo trochę leżałam. Rodziłam sn bez najmniejszego problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Musisz zaopatrzyć się najlepiej w rajstopy przeciw żylakowe dla kobiet w ciąży. Spytaj lekarza jaki stopień kompresji będzie odpowiedni, pewnie II. W przypadku pończoch żylaki wyjdą powyżej a u Ciebie już tak się dzieje. Podczas porodu powinnaś mieć założone z kolei pończochy bo inaczej się nie da.
Polecam firmę Jobst - można zamówić przez Internet po wymierzeniu się w domu, łatwiej je założyć bo są nieco cieńsze lub Medi - dostępne w sklepie medycznym przy AMG lub Gdańsk-Wrzeszcz Poradnia Flebologiczna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry