Widok
Żylaki w ciąży
Witam Mam problem od początku ciazy mam okropne zylaki "żyły na wierzchu grube. Zaczynają sie juz prawie po obu stronach brzucha:( i idą di kolan i dalej do stop. Lekarz zalecił mu kupno ponczoch uciskowych. W piatek mam chirurga naczyniowego, boje sie ci powie. Czy zylaki mogą byc wskazaniem do cc? Chce rodzic sn
Musisz zaopatrzyć się najlepiej w rajstopy przeciw żylakowe dla kobiet w ciąży. Spytaj lekarza jaki stopień kompresji będzie odpowiedni, pewnie II. W przypadku pończoch żylaki wyjdą powyżej a u Ciebie już tak się dzieje. Podczas porodu powinnaś mieć założone z kolei pończochy bo inaczej się nie da.
Polecam firmę Jobst - można zamówić przez Internet po wymierzeniu się w domu, łatwiej je założyć bo są nieco cieńsze lub Medi - dostępne w sklepie medycznym przy AMG lub Gdańsk-Wrzeszcz Poradnia Flebologiczna.
Polecam firmę Jobst - można zamówić przez Internet po wymierzeniu się w domu, łatwiej je założyć bo są nieco cieńsze lub Medi - dostępne w sklepie medycznym przy AMG lub Gdańsk-Wrzeszcz Poradnia Flebologiczna.
Ja miałam żylaki już wiele lat przed ciążą. Takie, że wyglądały jak Amazonka z dopływami, tragedia po prostu, młoda dziewczyna i nogi nie do pokazania ludziom, żylaki jak u starej baby :)
Nosiłam w ciąży pończochy kompresyjne (II stopień), potem brałam heparynę, bo trochę leżałam. Rodziłam sn bez najmniejszego problemu.
Nosiłam w ciąży pończochy kompresyjne (II stopień), potem brałam heparynę, bo trochę leżałam. Rodziłam sn bez najmniejszego problemu.
witam. właśni jestem w 6 miesiącu ciąży i mam okropne żylaki kończyn dolnych i jeszcze w pachwinie i sromie... też noszę od początku ii trymestru uciskowe pończochy w 2 stopniu kompresji i biorę cyclo3 forte - jednak żylaki nadal się rozwijają... Bardzo proszę Panią o informację czy po ciąży te Pani żylaki choć trochę znikły czy coś Pani z nimi robiła... Byłabym wdziczna za kontakt mailowy ze mną (hubetro@op.pl) bo chciałam porozmawiać z kimś kto miał podobny problm w ciąży jak ja gdyż strasznie się boję tego wszystkiego. z góry dziękuję i pozdrawiam
Anka na pewno nie powinnas tego zaniedbywać. Ja również miałam żylaki Bardzo bałam się ewentualnych zabiegów. W końcu zdecydowałam sie na skleroterapię. Jest w Gdańsku wykonywana na Skłodowskiej, tutaj jest info: http://skleroterapiagdansk.pl/ . Ostrzykiwanie żylaków. No nie brzmi to przyjemnie ale naprawdę czujesz jedynie dyskomfort. Różnica diametralna.
mi w ciaży na żylaki chirurg naczyniowy oraz ginekolog (a w zasadzie 2) zalecili cyclo 3 forte- czy jakoś tak -chyba jedyne bezpieczne podczas ciąży tabletki na żylaki..zrobiłam taki zapas-że jeszcze leżą nierozpakowane w szafce..nie zdażyłam wszystkich zużyć..-gdyby ktoś był zainteresowany-chętnie odsprzedam po atrakcyjnej cenie
Ja mam żylaki na wardze sromowej i u góry na nodze od wewnętrznej strony uda,nie ma na to rady,po porodzie znikną ale do tego czasu zostało mi jeszcze 4 miesiące,więc nie wiem jak to zniosę,bolą kiedy się nachodze,a że na odpoczynek przy dzieciach nie mam czasu,tak cały czas na tych nogach,a potem ciagnie i boli.
też miałam żylaki w ciąży, pojawiły się ok. w 5 miesiącu, w sumie nie było tego dużo, tylko dwa konretne żylaki, które wyskoczyły po długości nogi, jednak bardzo widoczne i okropne :/ jak powstają takie żylaki to wiadomo, a jak nie to trzeba poczytac: http://biomedical.pl/zdrowie/jak-powstaja-zylaki-3709.html jednak prócz okropnego defektu skóry to nic aż takiego strasznego, 3 miesiące po ciąży wszystko prawie zezśło, po 4 miesiącu nie było już żadnych oznak, także polecam uzbroić się w cierpliwość, a jak po tym okresie nic się nie zmieni od razu zacząć działać :) u mnie wszystko było w okresie zimowym, teraz już jest git, więc miałam trochę lepiej :)
hej, ja w pierwszej ciąży dostałam na nodze jednego wypukłego żylaka. byłam u chirurga naczyniowego i kazał mi się stawić po odstawieniu małego od piersi, niestety nie zdążyłam bo jestem w drugiej ciąży. w drugiej ciąży zrobiło mi się więcej ;(
mam zalecenie nosić rajstopy drugiej klasy kompresji ale wierz mi, że z wielkim brzuchem się bardzo ciężko zakłada a pończochy mi spadały i więcej się wkurzałam niż to było warte.
za rajstopy dałam 150 zł a z brzucha też mi spadają i są źle chyba dobrane a dobierała mi Pani z sklepie medycznym. fatalna sprawa.
W szpitalu zalecili mi brać Cyclo3fort i smarować maścią Heparin.
Jak urodzę i skończę laktację wezmę się za to. Byłam na doplerze i zakrzepicy nie mam. Żylaki u mnie genetyczne z tym,że ciąża nie pomaga niestety.
mam zalecenie nosić rajstopy drugiej klasy kompresji ale wierz mi, że z wielkim brzuchem się bardzo ciężko zakłada a pończochy mi spadały i więcej się wkurzałam niż to było warte.
za rajstopy dałam 150 zł a z brzucha też mi spadają i są źle chyba dobrane a dobierała mi Pani z sklepie medycznym. fatalna sprawa.
W szpitalu zalecili mi brać Cyclo3fort i smarować maścią Heparin.
Jak urodzę i skończę laktację wezmę się za to. Byłam na doplerze i zakrzepicy nie mam. Żylaki u mnie genetyczne z tym,że ciąża nie pomaga niestety.
Hej dziewczyny, Ja w czasie ciąży zaczęłam używać na polecenie mojego ginekologa pończochy ciążowe uciskowe. Miałam je na sobie nawet w dzień porodu:) Od tego czasu nosze takie coś https://www.nazylaki.pl/ponczochy/54-1998-ponczochy-samonosne-varisan-top.html#/25-palce-otwarte/29-klasa_kompresji-1/44-rozmiar-1/50-rodzaj-krotkie/60-kolor-bez OD tego czasu bez problemu.
Ostatnio się bardzo mocno zajmuję żelami i nie mogę trafić na żaden działający. Ale w końcu udało mi się natknąć na coś, co daje mi potencjalnie nadzieje na moje problemy. Jest to Varosin Forte Max. Kosztuje sporo, ma dobre opinie - wygląda jak produkt, który może działać. Oczywiście zanim zacznę z niego korzystać potrzebuję opinii, stąd zwracam się do was. Znacie? Korzystaliście? Opłąca się kupić? Jeżeli nic nie wiecie, to spójrzcie stronę. Właśnie tam się dowiedziałam o tym leku. usuwaniezylakow.pl Najwidoczniej firma jakoś mocno nie reklamuje tego leku, ale może lekarze go znają?
W okresie ciąży bardzo męczyły mnie obolałe i opuchnięte nogi, dlatego zdecydowałam się na badanie żył kończyn dolnych. Na całe szczęście w moim przypadku nie były to żylaki, ale uważa że każda kobieta powinna się w tym okresie przebadać w tym kierunku, bo różnie się to może skończyć. Ja jesteście ciekawe jak wygląda takie badanie to warto przeczytać ten tekst https://www.drpaluch.pl/strefa_edukacji/schemat-badania-zyl-konczyn-dolnych-u-pacjentek-w-okresie-okolociazowym.html
Spróbuj pijawek https://longevitas.pl/jeszcze-zawdzieczamy-pijawkom/, to podobno bardzo pomaga, a nie jest inwazyjne.
Jeśli chodzi o leczeniu wszelkiego rodzaju chorób nóg, a szczególnie tych związanych z żylakami to ja serdecznie polecam tę klinikę https://klinikaflebologii.pl/Zakres-uslug/Diagnostyka-obrazowa-naczyn. Leczy się tam zarówno moja mama, jak i babcia i naprawdę mają tam świetnych specjalistów, także myślę, że warto udać się tam po poradę.