Widok

maclaren czy baby jogger?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukam wózka dla 8 miesięcznej córeczki. Korzystamy z wózka emmaljunga, ale jest potwornie ciężki i zależy mi na zamienieniu go na coś lżejszego, jednoczęściowego, co szybko i łatwo zapakuję do samochodu. Wybór padł na maclarena xt, baby jogger city mini 3 kołowego lub baby jogger city mini lite. Co wybrać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

My mamy baby jogger i jesteśmy bardzo zadowoleni - lekki, zwrotny, łatwo się składa, no i nadaje się do biegania z wózkiem, co mi baaardzo odpowiada:) Jeśli masz wątpliwości, może lepiej, żebyś sprawdziła wózek przed zakupem? Na stronie babyfura.pl znajdziesz miejsca w PL, gdzie można w hotelach wypożyczać znane wózki dziecięce w dobrych cenach. Wtedy nie będziesz miała wątpliwości:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jezeli zalezy Ci na lekkim, to moze quinny yezz? Nie sa drogie, bo mysle ze za 600 juz kupisz, a sa naprawde mega lekkie i wygodne w prowadzeniu a za razem porzadnie wykonane i fajny desing :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też przymierzam się do bj city mini ale nie wie czy zwykły czy jednak gt.
czyli zdecydowanie bj ? a czy 8 miesieczne dziecko nie bedzie za malenkie do tego gt ?
Absolutnie nie jestem naiwna jeśli chodzi o wybór wózka bo miałam dokładne typy. I rozmawiając z panem w mama i ja nie wspomniałam o valco a pan mi valco wcale nie pokazał. najpierw oglądałam pozostałe wózki które chciałam valco oglądałam jako ostatni. a pp był pierwszy jaki wymieniłam i pan od razu mi odradził...

Dam znać za rok jak sprawdza się mój cienki ortalion i słaby jakościowo wózek:)
Cienki ortalion? no nie wiem chyba mówimy o jakiś różnych wózkach...

chyba jednak o tych samych, zresztą opinii w necie nt jakości materiałów tego wozka jest wiele i jeszcze raz podkreślam, technicznie wozek jest bardzo ok, ale za tą cenę chyba już jakości wykonania nie można oczekiwać, bo wozek kosztowałby dwa razy tyle.

Peg Perego pan w mama i ja mi odradzał. powiedział że mam o nim zapomnieć.

hehe, no to trafiłysmy na tego samego pana chyba? mi powiedział dokładnie to samo i zaprowadził do valco. coż, przypadek?
poczytaj opinii o PP Booklet, wózek jeden z bardziej polecanych na rynku. a pan w mama i ja pewnie ma prowizję od sprzedaży valco. mi żadnego innego nie zaprezentowal, pomimo, że np. britaxy i bj spałnialy moje wymagania...nie bądź aż tak naiwna...

Jesli chodzi o inglesine to nie przekonuje mnie jej jakość. Koleżanka ma i po 2 latach wygląda jak po 5 dzieci.

cóż, każdy wózek można zedrzeć. obecnie jezdzę emmaljungą za ponad 4 tys. i wygląda jak nowa, mam koleżankę, ktora po połtora roku uzywania takiej samej emmy doprowadzila ten wózek do stanu-opłakanego. ogólnie inglesiny nie znam, bo nie miałam, ale ogladalam i czytałam opinie i raczej są pozytywne. spodobala mi sie ich najnowsza spacerówka i zamierzam ja zakupic pomimo ze w pl niedostepna, wiec moge sie zobowiazac odkopac watek za powiedzmy pol roku i ocenic po uzytkowaniu.

Bj na pewno są najlepsze z tych wymienianych wózków ale cena też odpowiednia.

bo za jakość trzeba tez zapłacić. nie chodzi tylko o komercję i markę. valco technicznie mozna porównać do bj, a jednak kosztuje o połowę mniej, przy czym, valco ma w zestawie pałąk, osłonę.p.deszcz, osłonkę na nózki...bj, nie ma pałąka, podnózek trzeba dokuić, o reszcie nie wspomnę. skoro cena valco jest polowę mniejsza, na czymś musieli zaoszczędzić, moim zdaniem jest to jakość materiałów.
Mam BJ City Elite też po Emmaljundze i była kolosalna różnica jak się przesiadlysmy. Z perspektywy czasu wiem jednak ze teraz wybrałabym GT - bo poręczniejszy. Polecam GT zamiast klasycznego City mini bo nie wytrzesie tak dziecka i łatwiej prowadzić w nierówny terenie, a nadal jest uniwersalny i mały.
Cienki ortalion? no nie wiem chyba mówimy o jakiś różnych wózkach...

Peg Perego pan w mama i ja mi odradzał. powiedział że mam o nim zapomnieć.

Jesli chodzo o inglesine to nie przekonuje mnie jej jakość. Koleżanka ma i po 2 latach wygląda jak po 5 dzieci.

Bj na pewno są najlepsze z tych wymienianych wózków ale cena też odpowiednia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
joie literax 4 ma problemy z kołami, tzn. słyszałam, że są z nimi jakies problemy i to nie jedną opinię. popatrz na wózki peg perego, booklet ma bardzo fajne szerokie i głębokie siedzisko, zimą spokojnie można nim jeździć. mamas and papas armadilo też ma obszerne siedzisko i jest porządnie wykonany.

co do valco, niestety, ale jak porównasz z bj, inglesiną, czy peg perego- to jednak jakość wykonania jest jak dzień do nocy. valco ma np. ten ortalion taki cienki, jakby był ze sklepu po 4zł (chyba, ze mowa o wersji denim, ale to już za tą cenę wolałabym bjct gt). aczkolwiek nie twierdzę, że nie jest to dobry wózek za dobre pieniądze. z tym że mi akurat jakość materiałów robi różnicę.
dzieki dziewczyny :) mialam mniejszego maclarena dla synka, jezdzil questem, ale wydaje mi sie ze jest to wozek dla dziecka troche starszego niz 8 miesieczniak. bj jest bardziej zabudowany niz maclaren, dlatego tak mnie do niego ciagnie. no nic, musze chyba jeszcze poprzymierzac coreczke na zywo do tych wozkow przed ostateczna decyzja. jesli chodzi o podnozek to zamierzalam kupic ten dodatkowy do bj... zastanawialam sie nad joie bo pan w jakims sklepie goraco mi go zachwalal, ale boje sie ze jesli to bedzie niewypal to po chwili znow bede kupowac wozek...
Mam snap 4 valco baby i nie uważam, że jest tandetny:) brałam pod uwagę britaxa i joie ale oba dużo cięższe a wymiary i funkcjonalność ta sama. ja szukałam normalnej spacerówki a nie parasolki no i 4 kołowej bo 3 kołówka nie wychodzi w grę u mnie w dzielnicy - za dużo schodów:)
Synek ma teraz 8 miesięcy i jeździmy jeszcze w murze. do snapa chce go przesadzić jak będzie miał około 10 - latem. i potem jeździć jesienią a zimą pewnie wrócimy do mury.
Z tych co wymieniłaś wybrałabym bj city mini 3. Przyjaciółka ma i jest bardzo zadowolona.
maclaren to taki odpowiednik emmy wsród spcerówek- czołg- duzy, ciezki. babby jogger- jesli jezdzisz emma, to wiedz, ze tylko wersja gt ma jakas amortyzacje, pozostałe sa raczej twarde, trudno podbijalne. po dwa- nie maja regulacji podnozka- dla 8 mies dziecka chyba raczej wazna opcja, mozna ew. dokupic jakies wypychadło- tylko to tez sa dodatkowe koszta, chociaz skoro masz emme, pewnie Ci to nie robi;) no i zalezy czy chcesz ta spacerowke jako wózek dodatkowy,czy jedyny juz do konca wózkowania? sama mam emme, dziecko ma rok, od kilku mies szukam spacerówki idealnej, myslałam o peg perego booklecie, maclaren mi wizualnie nie odpowiada, poza tym chciałabym pełna rączkę i lżejszą wersję. myślałam też o britaxie b motion na pompowanych kołach , równiez o bjcmgt (babby jogger city mini gt 4 kołowy), w mama i ja polecali valco snap 4- ale dla mnie jakosc materiałów i wykonania zbyt tandetna, chociaz opinie ma porównywalne do bjcmgt. ostatecznie zdecydowałam sie na Inglesine Zippy Light- niestety wózek w pl niedostepny jeszcze, sciagam zza granicy. poszukaj w necie- spacerówka wg mnie ideał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak biegasz to jogger w sam raz do biegania z wozkiem jak nie to maclaren ale zdecydowała bym się na inny model niż xt jakiś lżejszy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry