Widok

aktualne zarobki w trojmiescie NETTO (na rękę)

zastanawia mnie jak się kształtują miesięczne zarobki w trójmieście..czy faktycznie jest aż tak źle..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale o co chodzi?

ja pytam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do roboty to są woły i traktory.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
o jajco zdrajco xD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Polsce państwo doi pracodawcę ? Proszę Ciebie... w Polsce firmy mają raj. Podatek liniowy 20% ! Możesz wyciągnąć z firmy ile chcesz kasy i płacisz tylko 20% od dochodu. Mam firmę w UK i tutaj powyżej 37k płacę 40% a jak ktoś wyrabia powyżej to 150k 50%. Składki na ZUS itd też są podobne jak w Polsce jak nie większe.

Różnica jest taka że polski właściciel dobrze zarabiającej firmy jeździ nowym BMW X5 / Audi Q5 a jego pracownik używanym, 6-10cio letnim Focusem / Octavią / Megane. Natomiast w UK ów właściciel również jeżdzi nowym BMW X5 jednak pracownik jeździ nowym Focusem / A4 / Golfem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
buahahahahah
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak Wy Gdańszczanie i polacy z innych miast zarabiacie tak mało (od 600PLN netto przy sprzątaniu bądź w ochronie do 1300 np w sklepie bądź magazynie) to skąd macie na kontach oszczędności rzędu 580 MILIARDÓW złotych?!! (INFO z oficjalnych źródeł, np wiadomości TVP1) Jest nas około 38 milionów, z czego 8 milionów EMERYTÓW i RENCISTÓW, kolejne 2,5 miliona ZAREJESTROWANYCH W URZĘDZIE PRACY oraz 2,5 miliona niezarejestrowanych bezrobotnych i PÓŁ MILIONA BEZDOMNYCH! Odejmijmy od tego około 10 milionów dzieci i otrzymujemy około 14,5 miliona pracujących polaków! Z wyników podanych w TV każdy z nas ma około 40 TYSIĘCY ZŁOTYCH OSZCZĘDNOŚCI!!! TYLKO K***A KTO Z NAS TO MA, jak cytuję: "W sumie zaległe zobowiązania Polaków wyniosły na koniec roku 2012 ponad 38 MILIARDÓW złotych!" (Money.pl) Czy ktoś nas robi w bambuko, czy te 580 MILIARDÓW ZŁOTYCH, leży na kontach MILIONA naszych urzędników? :) Niech każdy sam odpowie sobie na to pytanie... :) Ja i moje liczna grupa znajomych nie ma 40 tys oszczędności, rodzina też nie i ich rodziny też nie. A Wasi znajomi? Każdy ma 40 tys oszczędności?? :) Pozdrawiam żyjących w TUSKOLANDII. :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
pielęgniarka po studiach magisterskich 1900 zł na reke ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
przyjechałam tu pół roku temu do tej pory pracowałam fizycznie za 6,40 netto a skończyłam szkołę z wyróżnieniem, mam kursy. Aktualnie jestem bezrobotna, więc nie gadaj że nauka coś daje.
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pierwsza praca po studiach, wymagana znajmośc dwóch języków obcych oraz dobra znajomość obsługi komputera - staż pracy 4 miesiące , 2500 netto na rękę podstawa + premie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyjedz na kilka lat do Anglii to tez bedziesz mial - proste
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
znam kierowców ZTM Gdańsk którzy wyciągaja wiecej niż 3500zł na reke :) przynajmniej tak sie chwaili xD ale to było dawno a pewnie realia się zmieniły xD wiec nie zdziwiłbym się gdyby nawet kierowca w państwowej firmie był zatrudniony na umowe zlecenie za 500zł brutto xD + dodatek na wypranie ciuchów 2zł brutto xD buahahahaha ŚMIECH NA SALI K**WA xD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Krzywdy nie ma. Przeżyć da się. Własna działalność - po odjęciu składek, kosztów i podatku w kieszeni zostaje 5-15kpln.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szef marketingu 5 lat po studiach - pełno kursów i szkoleń. 7 tys. zł na rękę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
zgadzam sie w 1000%
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
to się ciesz.....a nie gadaj ze jest ktos w bledzie bo ie kazdy pracuje w agencji celnej za 3500!!!!!!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak sie płaci w superpharmie. Roboty kupa, wiecznie pretensje że coś jest nie dokończone, do tego chodzisz na nadgodziny które pod koniec miesiąca "znikają" z ewidencji pracy.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli 2000 a nawet 2800 na rękę to szczyt Twoich ambicji i jesteś zadowolony/a to gratuluję, u sąsiadów zarabiają tyle samo tylko Euro...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
i szeroko nogi rozkładać
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
To ile ty nadgodzin robisz???
Sztuka to zarobić dobrze w normalnych godzinach pracy!
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bzdura, pracuję w drukarni 2500 na rękę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry