Widok

mała nie może zrobić kupy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!
Zuza ma prawie miesiąc. Od 5 dni mamy problem ze zrobieniem kupy. Do dzisiaj mała była spokojna - widocznie brzuszek nie bolał. Ale od dzisiaj jest masakra. Jak śpi to jest okej ale jak się obudzi to jest krzyk, prężenie się. Mała puszcza gazy (śmierdzące jak kupa) ale samej kupy brak :/ Rano dostała czopek, przed karmieniem daję jej wodę (na rozrzedzenie pokarmu), przykładaliśmy ciepłą pieluchę, masujemy jej brzuszek, próbowaliśmy z termometrem :/ I ciągle nic. Serce mi płacze kiedy widzę jak ona się męczy. Wiem, że był już podobny wątek ale nie mam czasu go szukać. Może ktoś miał podobny problem z maluszkiem i podpowie co jeszcze zrobić. Jutro już spróbuję dostać się do lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niko też miał problem z kupą przez pierwszy miesiąc,pediatra zaleciła dawać pół czopka glicerynowego raz na dwa dni.
Pomogło.

Jeżeli dałaś czopek,to po czopku powinna być kupa.

Daj małej jeszcze raz pół czopka,jeżeli zrobi dużą kupę daj po 12stu godzinach jeszcze raz pół czopka.
Basiula my caly czas walczymy z kupą...
Woda nei pomaga- musi byc ciepla, przegoptowana. Skoro czopek nei pomógł to spróbuj raz jeszcze ten glicerynowy-jak kupa jest blisko to czopek wyleci w momencie razem z kupą,. Masuj brzuszek uciszkając powinno pomóc. U mnie termometr sie nei sprawdzil za to czopek i owszem. A jak karmisz?? Cycem czy mm??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry